Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Senaatti-kiinteistöjen kärkihanke Joensuun oikeus- ja poliisitalo on noussut harjakorkeuteen

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöjen kärkihanke Joensuun oikeus- ja poliisitalo on noussut harjakorkeuteen

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2016 klo 13:15
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Joensuuhun rakennettavan uuden oikeus-ja poliisitalon harjannostajaisia vietetään 18.8.2016 perinteiseen tapaan työmaalla.  Rakennushanke on edennyt aikataulussaan. 

Joensuuhun Pekkalan alueelle valmistuu uusi oikeus- ja poliisitalo syksyllä 2017. Rakennushanke on alueen suurin uudisrakennuskohde, joka työllistää tällä hetkellä noin 80 ammattilaista, ja merkittävä osa työmaan aliurakoitsijoista tulee Joensuun talousalueelta.  

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttamaan uudisrakennukseen muuttavat Pohjois-Karjalan käräjäoikeus, Itä-Suomen syyttäjänvirasto, Itä-Suomen poliisilaitos, Keskusrikospoliisi ja Suojelupoliisi. Valtaosa talosta tulee poliisilaitoksen käyttöön ja neljännes käräjäoikeudelle ja syyttäjänvirastolle.  Tiloja tulee käyttämään kaikkiaan noin 275 työntekijää ja laaja joukko asiakkaita. 

Talon suunnittelu perustuu oikeus- ja poliisihallintojen toimitilaratkaisuja linjaaviin valtakunnallisiin konsepteihin, joiden mukaisesti kaikki kyseisten hallinnonalojen toimitilat suunnitellaan. Uusi oikeus- ja poliisitalo on suunniteltu sujuvoittamaan työntekijöiden työtä ja asiakkaiden palvelua ja oikeustalon että poliisin asiakaspalvelutilat ovat kansalaisten helposti saavutettavissa.

Yksi Senaatin kärkihankkeista 

Urakka toteutetaan Senaatti-kiinteistöjen lanseeraamalla kärkihankeallianssisopimuksella, jolla Senaatti-kiinteistöt toteuttaa kaikki tärkeimmät ja suurimmat hankkeensa. Hankemalli korostaa mm. eri osapuolten yhteistoimintaa. 

Suunnittelua on edistetty määrätietoisesti erittäin tiiviissä yhteistyössä käyttäjäorganisaatioiden, Senaatti-kiinteistöjen ja hankkeen rakentamisesta vastaavan SRV:n kesken. Suunnittelun ohjauksessa on Senaatti-kiinteistöjen kumppanina toiminut SRV:n lisäksi Ramboll CM Oy. SRV on kytketty mukaan aikaisessa vaiheessa ns. allianssimallisen urakkasopimuksen perusteella, jossa parhaat toteutusratkaisut päätetään kumppanin kanssa yhdessä. 

Työturvallisuuteen, laatuun ja asiakaskokemukseen panostaminen

Sopimuksessa on kiinteä palkkio, jonka lisäksi SRV:n on mahdollista saada lisäpalkkioita allianssisopimuksessa sovittujen tavoitteiden saavuttamisesta. Lisätavoitteet ovat tavoitekustannusten alittaminen, valmistuminen aikataulussa, työturvallisuus, talousrikollisuuden torjunnan onnistuminen, työn laadun varmistaminen, loppukustannusennusteen tarkkuus, virheiden ja puutteiden poistamisen nopeus, asiakaskokemus esim. yhteistyö ja vuorovaikutus.

Viikoittain työturvallisuusmittausten keskiarvo on tällä hetkellä 96,7 % eli erittäin hyvä.

Talousrikollisuuden torjunnasta Senaatilla on hyvät toimintaohjeet. Ketään aliurakoitsijaan ei hyväksytä, ellei tämä hyväksy ja allekirjoita ehtoja ennen urakkasopimuksen solmimista. Työmaa on läpäissyt viranomaisten yllätystarkastuksen että Senaatin sisäisen tarkastuksen. 

Työmaan kosteuden hallintaa ja siisteyttä valvotaan viikoittain erillisen konsultin toimesta ja viikkoraportein. Konsultti antaa työmaalla kierroksen jälkeen välittömän suullisen palautteen työnjohdolle. 

Rakennuksen laajuus on 12 050 bruttoneliötä ja investointikustannus n. 31 milj. euroa (alv 0%).

 

Lisätietoja:

Aluejohtaja Jyrki Reinikainen p. 0205 811 606 jyrki.reinikainen@senaatti.fi

Rakennuttajapäällikkö Markku Inkeroinen, puh 040 566 4484, markku.inkeroinen@senaatti.fi

 

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani, joka tukee asiakkaitaan uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnittelussa ja hyödyntämisessä. Keskitetyt ratkaisut auttavat organisaatioita tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. TEEMME TILAA ONNISTUMISELLE.  www.senaatti.fi                           

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs