Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Sami Helenius vaihtoi mailan sirkkeliin

TTS Työtehoseura

Sami Helenius vaihtoi mailan sirkkeliin

Tiedote.
Julkaistu: 15.12.2015 klo 10:43
Julkaisija: TTS Työtehoseura


Moni ammattiurheilija jää tyhjän päälle uran päättyessä. Näin ei käynyt puualaa Työtehoseurassa opiskelevalle Sami Heleniukselle, joka on entinen NHL-jääkiekkoilija. Amerikan vuosien 1994–2003 jälkeen Helenius jatkoi jääkiekkoilijana SM-tasolla vielä kevääseen 2010. Sen jälkeen jääkiekkoilu-ura on jatkunut junioreiden valmennuksessa.

”Heti lopettamisen jälkeen en oikein tiennyt, mitä seuraavaksi leipätyökseni rupeaisin tekemään, mutta tarkoituksella buukkasin allakan täyteen eli arki alkoi heti”, kertoo Sami Helenius jääkiekkouran jälkeisestä tilanteesta. Ensimmäiset kolme vuotta vierähtivät koulunkäyntiavustajana. Koulumaailmasta löytyi myös seuraava tehtävä, kun avautui mahdollisuus aloittaa teknisen työn opettajana. Tässä tehtävässä onkin jo kolmas vuosi menossa.

”Tiedän pari entistä pelikaveria, joilla siirtyminen ns. rehellisiin töihin ei ole sujunut niin mutkattomasti kuin minulla. Olen sen tyyppinen, että pelkkä joutenolo ei sovi minulle”, Helenius huomauttaa.
”Luova työ sopii minulle eli käsillä tekeminen toimii”, tunnustaa Helenius. TTS:n kouluttaja Anne Kumpulainen on samoilla linjoilla: ”En osaisi kuvitella Samia istumatyöhön, toimistopöydän ja tietokoneen äärelle, mutta teknisen työn opettajan työhön Sami soveltuu varmasti vallan mainiosti.”

Puuala ei ole Sami Heleniukselle aivan vierasta. Peruskoulun jälkeen hän kävi vuoden ammattikoulussa puuseppälinjaa. Jääkiekko vei kuitenkin mennessään, ja nyt oli aika palata alalle. ”Netistä tutkiessani huomasin opiskelumahdollisuuden TTS:ssä mielenkiintoiseksi vaihtoehdoksi”, kertoo Helenius.

”Hyvin räätälöity opetus ja opiskeluajat ovat mahdollistaneet opiskeluni. Opiskelun ohessa teen teknisen työn opettajan työtä Sotungin yläkoulussa. Voin siis suorittaa koulutukseen liittyvää työssäoppimista teknisen työn opettajan töitä tekemällä”, iloitsee Helenius.

Helenius suorittaa vaihe vaiheelta puualan perustutkintoa. Koulutus perustuu suurelta osalta työharjoituksiin, työssä oppimiseen ja etätehtäviin. ”Kun kutakin osa-aluetta on treenattu tarpeeksi, suoritetaan tutkinnon osa työnäyttönä, jonka arvioijat arvioivat. Teorian osuus on pienempi kuin käytännön työn, ja se on pitkälti itseopiskelua verkon kautta”, kuvailee Helenius. Koulutuksen jälkeen Heleniuksella on tavoitteena pätevöityä teknisen työn opettajaksi ja sitä kautta vakinaistaa vakanssi.

Kuva Sami Helenius http://www.tts.fi/images/SamiHelenius_1.jpg

Pikkukuva Sami Helenius http://www.tts.fi/images/SamiHelenius-w.jpg

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs