Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Saint-Gobain Weberin Oitin uusi Leca-harkkotehdas käyttöön, Lisäinvestointeja turvallisuuteen ja ympäristöön

Saint-Gobain Weber Oy Ab

Saint-Gobain Weberin Oitin uusi Leca-harkkotehdas käyttöön, Lisäinvestointeja turvallisuuteen ja ympäristöön

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2012 klo 10:00
Julkaisija: Saint-Gobain Weber Oy Ab

Turvallisuus sekä rakentamisen että käytön aikana on ollut johtotähtenä Saint-Gobain Weber Oy Ab:n uudessa kevytsoraharkkotehtaassa, joka rakennettiin Oittiin viime vuonna palaneen tehtaan tilalle. Vajaan kymmenen miljoonan euron tehdasinvestoinnissa parannettiin yli miljoonalla eurolla erityisesti paloturvallisuutta sekä pienennettiin ympäristöpäästöjä ja melua.

Maailmanlaajuisesti 46 maassa toimivan Weber-konsernin modernein kevytsoraharkkotehdas on nyt Suomessa. Oitin uusi tehdas rakennettiin ennätysajassa viime vuoden heinäkuussa palaneen tehtaan tilalle.

”Rakennuslupa saatiin lokakuussa, ja helmikuussa runko oli siinä vaiheessa että tehtaaseen päästiin tekemään kone- ja laiteasennuksia. Ennen juhannusta tehdas oli jo koeajovaiheessa, ja nyt juhlimme avajaisia”, projektin johtajajana toiminut Juhani Ahonen Saint-Gobain Weber Oy Ab:stä sanoo.

Erittäin tiukan aikataulun ohella tehdasprojektin haastavuutta lisäsivät korkeat turvallisuusvaatimukset sekä rakentamisen että käytön aikana.

”Työturvallisuudessa asetimme tavoitteeksi yli 90 prosentin TR-luvun, ja tulokseksi tuli 93. Työmaalla tapahtui vain yksi kolmen päivän sairasloman vaatinut työtapaturma. Työturvallisuus on Saint-Gobainissa hyvin tärkeä asia”, Ahonen sanoo.

Sammutusvettä kuusi

kuutiota minuutissa

Uuden tehtaan paloturvallisuutta parannettiin monin tavoin. Viime vuoden tulipalo sai alkunsa ilmeisesti pyöräkuormaajasta, ja siksi uusi konehalli rakennettiin turvallisen välimatkan päähän tehtaasta. Muovisten harkkolinjan aluslevyjen vaihtaminen teräksisiin pienensi palokuormaa oleellisesti.

”Tuotannossa kiertää muovisten 350 tonnin aluslevyjen sijaan nyt yhteensä 850 tonnia terästä”, Ahonen sanoo.

Tehdasrakennuksen lämmöneristeet vaihdettiin paloturvallisemmiksi. Tehtaaseen asennettiin automaattinen paloilmaisinjärjestelmä, joka on yhteydessä pelastuslaitokseen.

”Automaattista sammutusjärjestelmää ja palovesijärjestelmää varten viereisen lammen rantaan on valmistumassa pumppaamo, jonka teho on lähes 6000 litraa minuutissa”, Juhani Ahonen sanoo.

Hankkeessa noudatettiin Saint-Gobainin riskienhallinnan käsikirjaa, jossa annetaan hyvin yksityiskohtaisia turvallisuusohjeita.

”Työmaalla oli kuutta kansallisuutta asentajia. Heille tehtiin turvallisuusopas suomen lisäksi englanniksi, viroksi ja venäjäksi”, Ahonen sanoo.

Työturvallisuuskoulutus

jokaiselle työntekijälle

Turvallisuudesta ja riskienhallinnasta vastannut päällikkö Mari Kursukangas Saint-Gobain Weber Oy Ab:stä kertoo, että pää- ja projektinjohtourakoitsijana toimineen Fira Oy:n työturvallisuuspäällikkö piti jokaiselle työntekijälle tunnin perehdytyksen työturvallisuudesta.

Työmaalla tehtiin viikoittain TR-mittaus ja TF-raportti läheltä piti –tilanteista. Työturvallisuuskierroksiin osallistui Kursukankaan lisäksi Firan työturvallisuuspäällikkö ja työsuojeluvaltuutettu.

”Työturvallisuuskortti ja tulityökortti olivat kaikille työntekijölle pakollisia. Myös ulkomaalaiset työntekijät koulutettiin. Putoamisvaarallisten töiden työluvassa edellytettiin, että työskenneltäessä yli kahden metrin korkeudessa alle 1,5 metrin päässä kaiteettomasta reunasta piti käyttää valjaita. Työmaalla oli myös turvavarusteiden käyttöpakko suojalaseja myöten”, Kursukangas sanoo.

Saint-Gobainin riskienhallinnan ohjeiden mukaan kaikista yli yhden päivän poissaoloon johtaneista työtapaturmista on selvitettävä niiden juurisyyt, ja tieto on jaettava muille tehtaille Suomessa. Vakavammista tapaturmista on tiedotettava maailmanlaajuisesti.

”Turvallisuuteen oleellisesti vaikuttava työmaan ja tehtaan järjestys on jokaisen vastuulla niin, että kaikki korjaavat omat jälkensä. Tehdasalueella jalankulkuliikenne on erotettava ajoväylistä talvellakin erottuvasti lippusiimoin, ja ajoneuvot parkkeerataan perä edellä”, Kursukangas sanoo.

Kierrätys vähentää hukkaa,

pölynpoisto ympäristöhaittoja

Uuden tehtaan investointikustannukset ovat vajaat kymmenen miljoonaa euroa. Vakuutukset kattavat vahingot. Investoinnissa parannetaan tehtaan turvallisuutta ja vähennetään ympäristövaikutuksia yli miljoonalla eurolla.

”Uudessa tehtaassa on murskaamo, jonka avulla vajaalaatuiset harkot saadaan kierrätettyä tuotannon raaka-aineeksi. Kevytsoran ja sementin kippaustaskut on siirretty ulkoa sisätiloihin ja asennettu pölynpoistojärjestelmä, jolloin ympäristöön ei leviä pölyä. Harkkokoneen ääneneristyksen parantaminen pienentää meluhaittoja lähiseudun asukkaille”, Kursukangas sanoo.

Juhani Ahosen mukaan uusi tehdas mahdollistaa myös monipuolisemman tuotannon. Korkeampia tuotteita syntyy nyt vaivattomammin ja ensimmäisiä tuoteuutuuksia esitellään jo syksyn FinnBuild-messuilla.

”Kevytsoraharkko on RTS:n tutkimuksen mukaan suosituin pientalojen perustusratkaisu 44 prosentin markkinaosuudella. Weberin ohutsaumamuurattava Leca Lex –harkko on valloittanut markkinoita, koska työ sujuu merkittävästi nopeammin ja kevyemmin. Laastin tarve on alle puolet perinteiseen kevytsoraharkkoon verrattuna, koska saumat ovat ohuempia eikä pystysaumoihin tarvita laastia. Harkko on aiempaa kevyempi ja helpompi käsitellä”, Saint-Gobain Weber Oy Ab:n markkinointijohtaja Anna Kavén-Toppi sanoo.

”Uuden sukupolven Leca Lex –harkko on suomalainen innovaatio, jossa vanha perinteinen harkkomitoitus heitettiin romukoppaan ja lähdettiin puhtaalta pöydältä hakemaan helposti ja nopeasti asennettavaa sekä uusiin energiamääräyksiin sopivaa perustusjärjestelmää. Weberin suuret Leca-harkkomaat ovat yksi toisensa jälkeen kopioineet jo kolme vuotta jatkunutta menestystarinaa”, Kavén-Toppi lisää.

Leca-sora tuodaan Oittiin Saint-Gobain Weberin Kuusankosken tehtaalta, joka on Suomen ainoa kevytsoratehdas. Sieltä myydään kevytsoraa muillekin harkkovalmistajille. Leca-soraa käytetään myös lämmöneristeenä ja kevennysperustuksissa sekä talon- että infrarakentamisessa.

”Kuusankosken tehtaan valmistusprosessissa hyödynnetään energialähteenä kierrätyspolttoaineita. Lämmön talteenottolaitteiston avulla tehtaan hukkalämpö voidaan hyödyntää ja myydä paikalliselle energiayhtiölle kaukolämpöverkkoon jaettavaksi. Lämmön talteenoton mahdollisuuksia tutkitaan muillakin tehtaillamme”, Mari Kursukangas sanoo.

Tehokas tuotanto

ja logistinen ketju

Saint-Gobain Weber Oy Ab:llä on Suomessa yhdeksän tehdasta. Oitin tehdas on yhtiön ainoa kevytsoraharkkojen tuotantolaitos.

Uuden tehtaan lisäksi samalla tontilla on palanutta tehdasta vanhempi harkkotehdas, joka siirtyi tulipalon jälkeen kolmeen vuoroon mahdollistaen näin harkkotuotannon jatkumisen niin, ettei tulipalo aiheuttanut asiakkaille haittaa.

”Vaikka myynti on kehittynyt hyvin, olemme kyenneet toimittamaan kaikki tilaukset. Haluamme olla lähellä asiakkaitamme, ja siksi meillä on kattavan tehdasverkoston lisäksi neljä aluevarastoa. Strategiaamme kuuluu myös tehokas keskitetty tuotanto. Toimitamme harkkoja jälleenmyyjillemme Oitin lisäksi Paraisilta, Oulusta, Tampereelta ja Lapualta”, Kavén-Toppi sanoo.

Oitin tehdas työllistää noin 15 henkeä.

”Pitkälle automatisoitu tehdas sijaitsee keskellä suurinta markkina-aluetta. Yhdessä vuorossa työntekijöitä on 3-4”, Juhani Ahonen sanoo.

 

Weber on kansainvälinen markkinajohtaja mineraalipohjaisten rakennusmateriaalien valmistajana. Sillä on toimintaa 46 maassa ja 180 tuotantolaitosta. Suomessa Weberillä on yhdeksän tehdasta ja neljä aluevarastoa. Weber on osa rakennustuotesektoria Saint-Gobainissa, joka kuuluu maailman sadan suurimman teollisuuskonsernin joukkoon.

 

Lisätietoja Saint-Gobain Weber Oy Ab:

 

Juhani Ahonen

johtaja

puh. +358 400 511 655

 

Mari Kursukangas

QEHS-päällikkö Premix

puh. +358 400 496 947

 

Anna Kavén-Toppi

markkinointijohtaja

puh. +358 400 388 824

 

 

Kuvatekstit:

 

Oitti 1 (ulkokuva tehtaasta):

Oitin uusi Leca-harkkotehdas rakennettiin ennätysajassa viime vuoden heinäkuussa palaneen tehtaan tilalle. Investoinnin yhteydessä parannettiin paloturvallisuutta sekä pienennettiin ympäristöpäästöjä ja melua.

 

Oitti 2 (sisäkuva):

”Tehdas on pitkälle automatisoitu. Yhdessä vuorossa työntekijöitä on 3-4”, tehdasprojektia johtanut Juhani Ahonen sanoo.

 

Liitetiedostot

Weber on kansainvälinen markkinajohtaja mineraalipohjaisten rakennusmateriaalien valmistajana. Sillä on toimintaa 43 maassa ja yli 200 tuotantolaitosta. Weber on osa rakennustuotesektoria Saint-Gobainissa, joka kuuluu maailman sadan suurimman teollisuuskonsernin joukkoon.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs