Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Sähköisen arkiston palvelut avautuvat pientalo-omistajalle

Lahden kaupunki

Sähköisen arkiston palvelut avautuvat pientalo-omistajalle

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 13:42
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahti avaa ensimmäisenä kaupunkina Suomessa sähköisen arkiston palvelut pientalo-omistajalle. Lahden seudun Palvelutarjottimen uusi Kompa-palvelu tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omaan omistukseen liittyviä rakennuksen ja kiinteistön perustietoja, sekä niihin liittyviä asiakirjoja, kuvia ja karttoja. Palvelu on teknisen toimialan ylläpitämä tietopalvelu kiinteistön omistajalle ja vuokralaiselle.

Kompa-palvelun tavoitteena on helpottaa kiinteän omaisuuden hallintaa sekä tuoda tieto helposti pientalo-omistajien saataville. Palvelun avulla pientaloasukas voi tutkia mitä tietoa rakennus- ja kiinteistörekisterissä kohteesta on tallennettu sekä paljonko esimerkiksi rakennusoikeutta on kiinteistölle vielä mahdollisesti käytettävissä. Myös kohteeseen liittyvät dokumentit kuten rakennuslupakuvat, rakentamistapaohje, asemakaava ja tontin lohkomisen asiakirjat ovat käytettävissä sähköisen arkiston kautta.

Sovelluksen kautta on mahdollisuus lähettää viesti asiakaspalveluun, jos huomaa esimerkiksi puutteita tai virheitä rakennuksen rekisteritiedoissa. Sovellus palvelee erityisesti pientalo-omistajia, mutta palvelua kehitetään tulevaisuudessa, jotta myös kerrostalojen omistajat pääsevät tutkimaan rakennusten perustietoja.

Kompa-palvelu on lahtelaisten käytettävissä ilman kustannuksia
Sovellus tunnistaa käyttäjän omistamat kiinteistöt ja rakennukset tunnistautumisen jälkeen. Omistustiedot päivittyvät automaattisesti rekisterien kautta palveluun.

Palvelun käyttämiseen tarvitaan internet-yhteys ja selainohjelma. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai matkapuhelimella mobiilivarmenteen kautta Lahden internet -sivuilta Palvelutarjottimen kautta.

https://www.palvelutarjotin.fi/

Lisätiedot

maankäyttöinsinööri Henri Nyberg
p. 050 387 8716
henri.nyberg@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs