Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rustholli peräänkuuluttaa yhteiskunnalta selkeämpää mallia esteettömien asuntojen muutosavustuksiin

Rustholli Remontit Oy

Rustholli peräänkuuluttaa yhteiskunnalta selkeämpää mallia esteettömien asuntojen muutosavustuksiin

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 08:15
Julkaisija: Rustholli Remontit Oy

Kodin sisäpuolisiin remontteihin erikoistunut Rustholli lanseerasi kolme vuotta sitten vanhuksille ja liikuntarajoitteisille asiakkaille Rustholli Esteetön koti –palvelun, jonka avulla normaali asuinhuoneisto tai omakotitalo muutetaan esteettömäksi. Kysyntä on tasaisessa kasvussa. Yhä useampi ikääntyvä haluaa jatkaa asumista omassa kodissaan silloinkin kun liikkuminen on hankalaa.

Vuoteen 2030 mennessä Suomeen tarvitaan noin miljoona esteetöntä ja turvallista kotia lähes 1,5 miljoonalle yli 65-vuotiaalle. Tästä on valmiina vasta noin kolmasosa. Tavoitteeseen pääsemiseksi tarvitaan paitsi uusien asumisratkaisujen suunnittelua, myös vanhojen asuntojen remontointia.

Jokainen esteettömyysremontti pienentää yhteiskunnan kustannuksia merkittävästi. Tutkimukset puoltavat sitä, että kotona asuminen on laitoshoitoon verrattuna edullisempaa ja vanhukselle usein mieleisempää. Rustholli Remontit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sassali harmittelee, että tukien hakeminen on tehty niin vaikeaksi, ettei vanhuksen työssäkäyvä lähiomainen useinkaan ehdi perehtyä muutosremontin tukivaihtoehtoihin.

Tästä syystä suurin osa tekemistämme remonteista maksetaan itse ja hyödynnetään vain kotitalousvähennystä, jonka saa myös tavallisista remonteista. Mikäli asuntojen muutoksia esteettömiksi halutaan aidosti vauhdittaa yhteiskunnan taholta, pitäisi tuki olla kotitalousvähennyksen kaltainen, yhtä helppo hakea ja ymmärtää. Uskon, että se lisäisi muutostöitä siinä määrin, että yhteiskunnan asettamat tavoitteet vanhusten esteettömälle kotona asumiselle täyttyisivät”, sanoo Sassali.

Rusthollin Esteetön koti –remontti käynnistyy fysioterapeutin kartoituksella

Rusthollilla Esteetön koti -palvelun kehittämisessä on alusta asti ollut mukana asentaja Jukka Suhonen. Koulutukseltaan Suhonen on fysioterapeutti ja tunnistaa tärkeimmät asuntoon tarvittavat muutokset tapaamalla asiakkaan.

Esteetön koti on paljon muuta kuin liuska lattiassa ja tukikahvat seinässä. Suunnittelu lähtee liikkeelle aina asukkaan toimintakykykartoituksesta. Kartoituksen perusteella suunnitellaan itse asunnon remontti, jossa huomioidaan turvalliseen asumiseen tarvittavat ratkaisut”, kertoo Suhonen.

Valitettavan usein tarvittavia muutoksia ryhdytään suunnittelemaan vasta silloin, kun liikunta- ja muistiongelmat alkavat häiritä arkea. Suhonen muistuttaa, että yksinkertaisillakin ratkaisulla pystytään helpottamaan kotona asumista. Näön heiketessä valaistuksen merkitys kasvaa ja esimerkiksi kylpyhuoneessa seinien ja lattian värikontrasti helpottaa tilan hahmottamista. Pinta- ja lattiamateriaalien valinnat, terävien kulmien välttäminen ja turhien tavaroiden karsiminen ovat helppoja, kotikonstein toteutettavia ratkaisuja.

Yleisimmät ammattilaisille jätettävät työt ovat kynnysten poisto, ovien levennys ja kylpyhuoneremontin yhteydessä suihkuistuimen ja tukikahvojen asennukset. Tilaratkaisuja mietittäessä on tärkeä huomioida paitsi apuvälineiden, myös avustajan vaatima tilantarve varsinkin eteisessä sekä makuu-­ ja kylpyhuoneessa.

Rustholli-ketjun yrittäjille Jukka Suhosen panos Esteetön koti –kohteissa tuo lisäarvoa.

 ”On selvää, ettei pieni yksittäinen toimija voi työllistää Suhosen kaltaisia erityisosaajia. Ketjun tuki antaa selkeän kilpailuedun erityisosaamista vaativissa kohteissa, tämä on yksi franchisingyrittäjyyden tuomia hyötyjä. Ja asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että kaikki on tehty oikein – onhan kyse ihmisten terveydestä ja elämänlaadusta”, muistuttaa Jarmo Sassali.

 

Esteettömyys tuo lisää vuosia itsenäiseen asumiseen  - lyhyt muistilista kodin esteettömyyden lisäämiseksi:

Ulko-ovi  -  luiskat, käsituet, oven aukeamissuunta ja väljyys

Eteinen – tilavuus, tukikahvat, valaistus

Pesu- ja wc-tilat – tilavuus, tukikahvat, suihkuistuin, lattiamateriaalin valinta, valaistus, ilmanvaihto, terävien kulmien välttäminen, liukastumista estävä, mutta helposti puhtaana pysyvä materiaali, seinien ja lattian värikontrasti, korotettu wc-istuin, tavaroiden sijoittelun suunnittelu, vesihanat ja saippua-annostelijoiden valinnat, hanojen sijainti, peilikaapin, pistorasian, pyyhenaulakon ja säilytystilojen sijoittelu

Korokkeet ja kahvat – seinään kiinnitettävät nousutuet esimerkiksi sängyn viereen

Portaat ja kynnykset –liukuesteet, käsijohteet

 

Lisätietoa:

Rustholli Remontit Oy, Jarmo Sassali, toimitusjohtaja

040 595 6425, jarmo.sassali@rustholli.fi 

http://www.rustholli.fi/esteeton-koti/ 

Kuvia toimitukselliseen käyttöön

Rusthollin Youtube-kanavasta kolme erilaista Esteetön koti –toteutusta

 

 

 

Rustholli-ketju on erikoistunut kodin sisäpuolisiin remontteihin. Ketjun liikevaihto 2014 oli 3,1 M€, ja se työllistää 30 rakennusalan ammattilaista. Remontit toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, jolloin asiakas saa yhdellä sopimuksella kaikki remonttiin liittyvät palvelut sekä materiaalit. Rustholli-brändi on syntynyt vuonna 1997 ja sen nimissä on tehty jo yli 16.000 kodin remonttia. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs