Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rudus Oy ja Lujabetoni Oy käynnistivät yhteisyrityksen toiminnan Pietarissa

Rudus Oy

Rudus Oy ja Lujabetoni Oy käynnistivät yhteisyrityksen toiminnan Pietarissa

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2014 klo 09:45
Julkaisija: Rudus Oy

Rudus Oy ja Lujabetoni Oy ovat yhdistäneet Pietarissa toimivat valmisbetoniliiketoimintansa ja perustaneet yhteisyritys OOO LujaBetomixin, jonka yhtiöt omistavat tasaosuuksin. Kaikki valmisbetoniliiketoiminnot siirretään ZAO Betomix ja OOO Lujabeton -yhtiöistä OOO LujaBetomixiin joulukuun loppuun mennessä. Yhtiö on saanut kaikki tarvittavat kilpailuviranomaisten luvat yhdistymiseen. OOO LujaBetomixin toiminta on jo käynnistynyt Pietarissa.

 -OOO LujaBetomix tavoittelee vahvempaa asemaa ja suurempaa markkinaosuutta Pietarin valmisbetonimarkkinoilla, Rudus Oy:n toimitusjohtaja Lauri Kivekäs kertoo. Kahden osaavan, mutta yksinään pienehkön yrityksen voimien yhdistäminen luo mahdollisuudet päästä mukaan toteuttamaan ison markkina-alueen suurimpiakin projekteja ja tuo mukanaan merkittäviä synergiaetuja, jatkaa Kivekäs.

-Pietarista on vuosien saatossa muodostunut merkittävä markkina-alue myös Lujabetonin valmisbetoniliiketoiminnalle. Uudella yhteisyrityksellä on erittäin hyvät menestymisen mahdollisuudet Pietarin valtavassa valmisbetonimarkkinassa, kun korkeaa laaduntuottokykyä ja osaamista siirretään molemmista osakasyhtiöistä uuteen yhtiöön ja voimme tarjota markkinan laadukkainta valmisbetonia, sanoo Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja Mikko Isotalo.

Pietarin alueen noin kuuden miljoonan kuutiometrin valmisbetonimarkkinat ovat yli kaksinkertaiset Suomen valmisbetonimarkkinoihin verrattuna. Pietarissa toimii yli 70 alan yritystä. Toimintojen yhdistäminen mahdollistaa markkinoiden viiden suurimman joukkoon kuuluvan betonintoimittajan syntymisen. Yhteisyrityksen vuotuinen valmisbetonituotanto on jopa 500.000 m3 ja liikevaihto noin 45-50 miljoonaa euroa. Suurten volyymien avulla toiminnasta tulee myös erittäin kustannustehokasta.

Rudus on toiminut Pietarin valmisbetonimarkkinoilla vuodesta 1993 alkaen ja Lujabetoni vuodesta 2007 alkaen. Yhteisyrityksellä on käytössään kuuden kiinteän tehtaan verkosto, joka sijoittuu hyvin kaupungin rakentamisalueille. Lisäksi yhtiöllä on yksi suuriin projekteihin sopiva betonia valmistava siirrettävä betoniasema. Asiakkaina ovat suuret venäläiset ja länsimaiset rakennusliikkeet, jotka arvostavat korkealaatuista betonia, täsmällisiä toimituksia sekä hyvää palvelua. 

Lisätietoja

Rudus Oy, toimitusjohtaja Lauri Kivekäs, p. 040 045 6747, lauri.kivekas@rudus.fi

Lujabetoni Oy, toimitusjohtaja Mikko Isotalo, p. 044 585 2305, mikko.isotalo@luja.fi

 

Taustaa Ruduksesta: Rudus Oy:n liiketoiminnot ovat Kiviaines, Valmisbetoni, Betonituotteet, Murskaus ja Kierrätys. Rudus toimii Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä Pietarissa. Rudus-konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 378 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on keskimäärin 1250 henkilöä. Suomessa Ruduksella on yli 130 toiminnassa olevaa kiviainesten toimipaikkaa (sora-alueita ja kalliolouhoksia), 71 betonitehdasta, 19 betonituotetehdasta, yli 30 kierrätyskeskusta (betoni- ja tiilijäte, lentotuhka) sekä yli 20 murskauslaitosta.

Taustaa Lujabetonista: Lujabetoni Oy on Luja-yhtiöiden betoniosaaja ja Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja. Se tekee kaikkea betonista: Elementtejä, ratapölkkyjä, teräsbetonipaaluja, pihakiviä, harkkoja sekä valmisbetonia. Tehtaita Lujabetonilla on kaikkiaan 25, joista kaksi Tukholmassa ja kolme Pietarissa. Lujabetonin vahvuuksia ovat vahva oma tuotekehitys sekä 60 vuoden kokemus betonista. www.lujabetoni.fi, facebook.com/lujabetoni.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs