Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rudukselta mittavat toimitukset Kehä I:n ja Kaitaan metrotunnelin infraurakoihin

Rudus Oy

Rudukselta mittavat toimitukset Kehä I:n ja Kaitaan metrotunnelin infraurakoihin

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2016 klo 13:00
Julkaisija: Rudus Oy

SRV Infra Oy ja Rudus Oy ovat sopineet valmisbetonin, kiviaineksen, luonnonkivi- ja betonituotteiden sekä betoniputkien ja kaivojen toimituksista  Kehä I Keilaniemessä -rakennushankkeen ensimmäiseen vaiheeseen.

Lisäksi SRV Infra ja Rudus ovat sopineet valmisbetonin ja kiviaineksien toimituksista Kaitaan metrotunnelin rakentamisurakkaan.

Rudus toimittaa vuosina 2016–2018 yhteensä 40 000 kuutiota valmisbetonia työmaille.

Rudus Maisematuotteet toimittaa samoihin kohteisiin monipuolisesti luonnonkivi- ja betonituotteita. Kivityöt alkavat heinäkuun 2016 alussa ja jatkuvat vuodelle 2017. Luonnonkivituotteina projektissa ovat noppakivet, nupukivet, graniittilaatat, seulanpääkivet, reunakivet, istutusaltaat ja portaat. Betonisista maisematuotteista toimitetaan Kartanokiveä ja Louhikiveä.

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke käynnistyi tammikuussa 2016. Hankkeessa Kehä I siirretään tunneliin maan sisään uuden metroaseman vierelle suunniteltujen tornitalojen vuoksi.

Espoon kaupunki toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liikenneviraston kanssa. Urakan toteutuksesta vastaa SRV Infra Oy.

Rakennustyöt tehdään kahdessa vaiheessa. Nyt on menossa ensimmäisen puolikkaan eli noin 220 metrin mittaisen tunnelin rakentaminen. Tien ja tunnelin rakennustyöt ovat käynnissä vuosina 2016–2018. Lopullisesta tunnelista on tarkoitus tulla noin 400 metriä pitkä, mutta tunnelin loppuosa ja kaksi muuta tornitaloa rakennetaan vasta myöhemmin.

SRV Infra vastaa myös länsimetron Kaitaan aseman ja ratalinjan louhintaurakasta. Urakassa louhitaan Kaitaan metroasema ja 1 600 metriä rinnakkaista ratatunnelia, kolme erillistä aseman yhteydessä olevaa kuilua sekä Hyljetien ja Riilahdentien poistumiskuilut. Urakka valmistuu vuoden 2017 lopussa.

Lisätietoja:

Rudus Oy

Johtaja Janne Paaso, Betoni- ja kiviainekset, 020 447 7330, janne.paaso@rudus.fi

www.rudus.fi    www.ruduspro.fi

SRV Infra Oy

Toimitusjohtaja Sami Korhonen, 040 519 5926, sami.korhonen@srv.fi

www.srv.fi    

 

Taustaa Ruduksesta: Rudus Oy:n liiketoiminnot ovat Kiviaines, Valmisbetoni, Betonituotteet ja Kierrätys. Rudus toimii Suomessa, Baltiassa ja Venäjällä Pietarissa. Rudus-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 335 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on keskimäärin 1000 henkilöä. Suomessa Ruduksella on yli 120 toiminnassa olevaa kiviainesten toimipaikkaa (sora-alueita ja kalliolouhoksia), 68 betonitehdasta, 17 betonituotetehdasta, 30 kierrätyskeskusta (betoni- ja tiilijäte, lentotuhka) sekä noin 20 murskauslaitosta.

www.rudus.fi

www.ruduspro.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs