Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rosatom: Ranskalaiset tavarantoimittajat kiinnostuneita Hanhikiven ydinvoimalahankkeesta

Rosatom: Ranskalaiset tavarantoimittajat kiinnostuneita Hanhikiven ydinvoimalahankkeesta

Tiedote.
Julkaistu: 30.06.2016 klo 09:55
Julkaisija: Rosatom

Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatom ja Ranskan vienninedistämiskeskus Business France pitivät yhdessä seminaarin Ranskan ja Venäjän yhteistyömahdollisuuksista ydinenergia-alalla sekä yhteistyön kehityksestä ja vahvistamisesta maiden välillä. Seminaariin osallistui yli 100 ranskalaista teollisuusyritystä, joiden joukossa oli reaktoreita rakentavia ja käyttäviä yrityksiä, insinööripalveluiden tarjoajia, ydinlaitosten käytöstä poistamista suorittavia yrityksiä, sekä käytettyä ydinpolttoainetta ja radioaktiivista jätettä käsitteleviä ja hävittäviä yrityksiä sekä muita pieniä ja keskisuuria  ydin- ja rinnakkaisaloilla toimivia yrityksiä.  

Rosatomin kansainvälisen liiketoimintaosaston johtaja Nikolai Drozdov huomautti, että Rosatom on ulkomailla toteutettavissa hankkeissaan erityisen kiinnostunut yhteistyöstä ranskalaisten yritysten kanssa. Tällä hetkellä joukko ranskalaisia yrityksiä on hakenut sertifiointia pätevyydestä Hanhikiven ydinvoimalahankkeen vaatimien tuotteiden ja palveluiden toimittamiseen. Paraikaa keskustellaan erilaisista mahdollisuuksista ranskalaisten yhtiöiden yhteistyöstä ja osallistumisesta ydinvoimaloiden rakennushankkeissam (Venäjällä ja muissa maissa) yhteisten ulkomailla toteutettavien VVER-voimaloiden palvelu-, modernisointi- ja käyttöiänpidennyshankkeiden puitteissa.

Seminaarin järjesti Rosatom International Network Ranskan suurlähetystön kutsusta. Suomalaisen Finnuclearin kanssa järjestettiin myös viime kuussa samankaltainen tapahtuma, jossa keskityttiin yhteistyön kehittämiseen Suomen ja Venäjän välillä Hanhikiven ydinvoimalahankkeessa. Oulussa 24.–25. toukokuuta järjestetyssä Supply Chain Day -tapahtumassa hankkeeseen osallistumisesta kiinnostuneet suomalaiset ja ulkomaiset yritykset saivat ajantasaista tietoa hankeen kehityksestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs