Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » REMAXin huhtikuun markkinakatsaus: Alan kauppa käynyt paremmin, REMAXilla alaa lyhyemmät myyntiajat

REMAX Suomi

REMAXin huhtikuun markkinakatsaus: Alan kauppa käynyt paremmin, REMAXilla alaa lyhyemmät myyntiajat

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2015 klo 09:38
Julkaisija: REMAX Suomi

Suomen suurimpiin kiinteistönvälitysketjuihin lukeutuva REMAX on julkaissut huhtikuun markkinakatsauksensa. Alan yleisen markkinakatsauksen mukaan maaliskuussa kokonaisasuntokauppa näytti hiukan kohentuneen. Kauppojen määrän nousi noin 10 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Maaliskuussa koko maassa tehtiin 4 833 kauppaa. REMAX on kasvattanut tasaisesti markkinaosuuttaan kaikissa asuntotyypeiss, ja sen tekemien kauppojen määrä nousi maaliskuussa viime vuoteen verrattuna 20%.

”Matalat korot ja asuntopatoumien hetkellinen purkautuminen saattavat olla syitä hiukan parempaan kaupankäyntiin. Asuminen on kaikkien perusasia ja erilaisten tarpeiden kuten työpaikan tai opiskelun mukaan muuttaminen ovat asioita, joiden mukaan on mentävä, oli ajat miten haastavat tahansa. Alkuvuonna kauppojen määrä kääntyi vain hieman positiiviseksi viime vuodesta - alle prosentin lisäys, eli mistään ryntäyksestä ei voi puhua”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Pääkaupunkiseudulla omakotitalot ovat myyneet hyvin

Käytettyjen kerrostalokaksioiden osalta kauppojen määrä on noussut noin 4 % viime vuoteen verrattuna. Maaliskuussa tehtiin 1205 käytettyjen kerrostalokaksioiden kauppaa Suomessa.

”REMAX-ketjun osuus käytettyjen asuntojen kauppojen osalta oli pääkaupunkiseudulla maaliskuussa jo yli 15 %”, kertoo Aalto.

Vanhoissa omakotitaloissa kauppamäärät ovat myös nousussa. (17 %). Etenkin pääkaupunkiseudulla kasvua oli peräti 36 %. Vanhoja omakotitaloja myytiin maaliskuussa 952 kappaletta. Esimerkiksi Tampereella vanhan omakotitalon keskimääräinen neliöhinta oli maaliskuussa 2 606 €/m², mikä on reilut 17 % enemmän kuin maaliskuussa 2014. Vastaavanlaisen omakotitalon neliöhinta pääkaupunkiseudulla oli 4 533 €/m².

REMAXin myyntiajat lyhyemmät kuin alalla yleensä

Kaikkien asuntojen myyntiajat ovat selvästi pidentyneet koko Suomessa. Maaliskuussa ne olivat peräti 19 % pidemmät kuin vuonna 2014 (100 päivää, 84 päivää). Käytettyjen kerrostalokaksioiden myyntiajat olivat koko Suomessa 72 päivää eli nousivat reilut 24 %. Myös vanhojen omakotitalojen osalta myyntiajat nousivat reilut 19 % (154 päivää, 129 päivää).

”Yleisesti koko Suomessa REMAXin myyntiajat olivat maaliskuussa 19 % lyhyemmät kuin markkinoilla yleensä. Erityisesti käytettyjen omakotitalojen myyntiajoissa meidän myyntiajat olivat peräti 37 % lyhyemmät kuin kokonaismarkkinoiden”, kertoo Aalto.

Lähde: KVKL Hintaseurantapalvelu /TUTKA-palvelu / REMAX Suomi

Lisätietoja:
REMAX Suomi, toimitusjohtaja Pasi Aalto
puh. 0400 322 232
pasi.aalto@remax.fi
www.remax.fi

 

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa.  Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla REMAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella reilussa 90 maassa noin 6 500 toimiston ja yli 90 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs