Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rakokiven uuden koulun rakentaminen

Lahden kaupunki

Rakokiven uuden koulun rakentaminen

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2016 klo 14:26
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kutsu ja tiedote

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen tiistaina 19.1.2016 klo 17.00 valtuustosali, Kunnantalo, Pekkalantie 5

Ohjelmassa 
- rakentamishankkeen esittely
- rakentamisen aikataulu ja rakentamisen aikaiset poikkeusjärjestelyt
- uuden rakennuksen viitesuunnitelmat
- uuden talon toimintaperiaatteet sekä mahdollisuudet uuden koulun toimintakulttuuriin vaikuttamiseen

Koulun rakentamishanketta ovat esittelemässä palvelujohtaja Jaana Suvisilta Lahden kaupungin sivistystoimialalta, Lahden Tilakeskuksesta projektipäällikkö Tom Holmlund sekä kehitysinsinööri Risto Helander, H&M Arkkitehdeistä arkkitehti Anneli Hellsten, Rakokiven koulun rehtori Susanna Kulonen ja luokanopettaja Sanna-Mari Heinonen sekä päiväkodinjohtaja Anna-Kaarina Veini Rakokiven päiväkodista.
____________________

Hankesuunnitelman mukaan uusi Rakokiven koulurakennus rakennetaan vanhan koulun tontille. Vanha koulu ja kansalaisopistotalo puretaan. Rakentamisen ajaksi osalle oppilasryhmistä tarvitaan väistötilat. Väistötilasuunnittelu on meneillään.

Uusi koulurakennus rakennetaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tarpeisiin. Uusissa tiloissa tulee toimimaan esi- ja perusopetuksen sekä päivähoidon ryhmiä, aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä koulun kerhotoimintaa. Iltaisin koululla on muun muassa Wellamo-opiston, musiikkikoulun sekä eri yhdistyksen ja seurojen toimintaa.

Toiminnan suunnitteluun pääsee eri tavoin ja eri vaiheessa osallistumaan niin henkilöstö, lapset, vanhemmat kuin alueen asukkaatkin. Samalla haetaan uudenlaista toimintakulttuuria, mitä syksyllä 2016 käyttöön otettava opetussuunnitelmakin edellyttää. Tilojen suunnittelussa huomioidaan monenlaisten oppijoiden tarpeet, tilojen muunneltavuus ja toimijoiden yhteistyömahdollisuudet.

Rakennuksen bruttoala tulee olemaan noin 6900 m2. Tilaa tulee reilusti yli 500 lapselle. Henkilökuntaa nyt on keskimäärin 90.

Rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan 1.9.2016. Uusi koulurakennus valmistuu 1.3.2018 ja otetaan käyttöön 1.4.2018. Vanhojen rakennusten purkutyöt ja loput alue- ja pihatyöt valmistuvat 31.10.2018.

Rakentaminen toteutetaan SR-urakkana, jossa urakoitsija vastaa toteutussuunnitelmista ja rakentamisesta tilaajan viitesuunnitelmien ja suunnitteluohjeiden perusteella. Tarjouskilpailu on meneillään, ja tarjousten jättöaika päättyy 15.2.2016. Urakoitsija valitaan 15.3.2016.  SR-urakoitsijan suunnittelu alkaa urakoitsijavalinnan jälkeen maaliskuussa ja jatkuu vuoden loppuun.

Uuden Rakokiven koulun rakentaminen päätettiin Nastolan valtuustossa laajan palveluverkkopäätöksen yhteydessä tammikuussa 2014. Saman vuoden marraskuussa hyväksyttiin hankesuunnitelma. Uuden koulun rakentamiseen päädyttiin vakavien sisäilmaongelmien vuoksi.

 Lisätiedot

  • Lahden Tilakeskus, Rakentamiseen liittyen Tom Holmlund, projektipäällikkö, 050 559 4234
  • Lahden kaupungin sivistystoimiala
    koulun toimintaan liittyen puh. 040 8349 330 Susanna Kulonen, rehtori, Rakokiven koulu
    Nastolan alueen palveluverkkosuunnitteluun liittyen puh. 040 540 8287 Jaana Suvisilta, palvelujohtaja

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs