Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rakentamista, remontointia ja sisustamista 365 näytteilleasettajan voimin

Tampereen Messut

Rakentamista, remontointia ja sisustamista 365 näytteilleasettajan voimin

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2015 klo 10:21
Julkaisija: Tampereen Messut

ASTA RAKENTAJA JA SISUSTUS ESITTELEVÄT IDEAT JA OSAAJAT

Tampereella toteutetaan perjantaista sunnuntaihin 13.–15.2. Asta Rakentaja 2015 -messut sekä uusi Sisustus 2015 -tapahtuma. Pirkanmaan suurimmilla rakentamisen, remontoinnin ja asumisen messuilla pureudutaan viikonvaihteessa aina kotitalouksien rakentamisilmoituksista ja kodin energia-asioista laatoitus- ja vedeneristystöihin. Messuilla pääsee tutustumaan laajasti 305 alan toimijan palveluihin ja tuotteisiin. Viikonlopun tarjontaa täydentävässä sisustamisen ja somistamisen Sisustus 2015 -tapahtumassa on 60 näytteilleasettajaa.

– Asta Rakentaja -messuilta löytyy ylivoimainen määrä ratkaisuja rakentajille ja remontoijille sekä asunnon hankintaa tai myymistä suunnitteleville. Messuvieraille on tarjolla laajasti tietoa, tuotteita ja palveluita olipa kyseessä sitten materiaalit, energiavalinnat tai rakentamisen edellyttämät ilmoitukset. Saman katon alla on satoja ammattilaisia, joten tuotteiden, palvelujen ja ratkaisuiden vertailu on helppoa. Yhdellä käynnillä voi kätevästi tehdä valintoja aina asuinkunnasta alkaen kylpyhuoneen pyyhekoukkuun ja kaikkeen siltä väliltä. Asta Rakentajalla on vahva suosio Pirkanmaalla niin alan ammattilaisten kuin suuren yleisön keskuudessa. Samaan aikaan toteutettava uusi Sisustus-tapahtuma tuo herkullisen lisän messujen tarjontaan. Tapahtumakokonaisuus on nyt suurempi kuin vuosi sitten, sanoo projektipäällikkö Anne Saarinen Tampereen Messut Oy:stä.  

Tampereen Messut Oy järjestää Asta Rakentaja -messut yhteistyössä Tampereen ammattikorkeakoulun ja rakennustekniikan opiskelijoista koostuvan Puusuutarit ry:n kanssa jo 8. kerran. Samaan aikaan pidettävä Sisustus 2015 -tapahtuman Tampereen Messut Oy toteuttaa ensimmäisen kerran.

Laadun Rakentajat 2015: Suunnittelematon rakennusprojekti on laadullinen riski

Messujen avajaispäivänä järjestettävä Laadun Rakentajat 2015 -seminaari käynnistää valtakunnallisen seminaarikiertueen, jonka tarkoituksena on esitellä käytännön esimerkkien kautta hyviksi koettuja toimintatapoja ja työkaluja, joiden avulla hyvän laadun tekeminen on mahdollista. Rakentamisen Laatu RALA ry:n, Rakennusteollisuus RT ry:n sekä Rakennusmestarit ja-insinöörit AMK RKL ry:n järjestämän seminaarin painopiste on nimenomaan rakennusprosessin laadussa.
 
– Kansainvälisesti vertailtuna rakentamisen laatu on Suomessa hyvää. Laatua käsiteltäessä voidaan puhua ensiksi lopputuotteen teknisestä laadusta, toiseksi rakennusprosessin laadusta ja kolmanneksi asiakaskohtaamisten laadusta. Laadun Rakentajat -seminaarikiertueella tärkeimmäksi seikaksi nostetaan itse rakennusprojekti, koska jos rakennusprosessia ei hoideta suunnitelmallisesti ja osaavasti, on suuri riski, että lopputuotekaan ei ole laadukas, kertoo Rakennusteollisuus RT ry:n johtaja Jukka Pekkanen.
Jukka Pekkasen haastattelu ”Laatua, käytännönläheisyyttä ja osaamista” TähtiUutisissa: www.tahtiuutiset.fi.

Seminaareja, tietoiskuja ja työnäytöksiä – TuoteTalo esittelee rakennus- ja materiaaliratkaisuja

Asta Rakentaja -messujen seminaarit ja tietoiskut tarjoavat ajankohtaista ja tärkeää tietoa niin alan ammattilaisille kuin oman kodin rakentajille, remontoijoille ja asumiseen liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille. Esille nostettavia aiheita ovat muun muassa rakentamisen laatu, korjausrakentamisen ratkaisut, taloyhtiön hallinnointi, asuntomarkkinoiden tilanne, kodin turvallisuus ja energia-asiat. LVI-opastuksen sekä rakennus- ja remonttineuvonnan lisäksi luvassa on asiaa radonista ja kotitalouksien rakentamisilmoituksista Verohallinnon näkökulmasta. Työnäytösten aiheita ovat muun muassa tapetointi, hirrenveisto, vinyyliverhouksen asentaminen, koristemaalaus sekä ruosteensuojamaalaukset katoille.

Puusuutareiden eli TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden rakentama TuoteTalo esittelee konkreettisesti ja laajasti erilaisia rakentamisen ratkaisuja ja materiaaleja. Asta Rakentaja -messujen kestosuosikki on 60 neliömetrin kokoinen pientalo, joka on suunniteltu palvelemaan erityisesti pienrakentajien tarpeita. TuoteTalossa esitellään eri tuotteiden käyttöä mahdollisimman havainnollisesti avatuilla rakenneleikkauksilla esimerkiksi seinä- ja kattorakenteissa. Lisäksi TuoteTalossa on noin 40 neliömetrin kokoinen ulkoalue terasseineen.

Aki Palsanmäki, Jethro Rostedt ja Jorma Piisinen tähdittävät viikonlopun ohjelmaa

Messuisäntänä toimii lauantaina ja sunnuntaina remonttimies Jorma Piisinen, jonka tietoiskuissa kuullaan niksit moneen omakotiasujan ja -rakentajan kysymykseen aina asumiskustannuksissa säästämisestä laatoittamiseen. Työnäytöksissä puolestaan Piisinen esittelee parhaat neuvot rintamamiestalon lisäeristykseen ja kosteusturvallisen pesuhuoneen vedeneristyshommiin. Kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt kertoo lauantaina ja sunnuntaina myyntimiehen kymmenen neuvoa onnistuneeseen asuntokauppaan. Sunnuntain perinteisen hyväntekeväisyyshuutokaupan meklarina toimii tv:stä tuttu ja Venla-palkinnon saanut Aki Palsanmäki. Huudettavana on esimerkiksi runkonaulain, viimeistelynaulain, keittiön pienelektroniikkaa sekä termostaattisuihkusetti. Huutokaupan tuotto menee lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset ry:n Länsi-Suomen alueen toimintaan. Päiväkohtainen messuohjelma: www.asta.fi (Ohjelma).   

Sisustus-tapahtuma tarjoaa pieniä unelmia – kierrätys, tuunaus ja ekologisuus erottuvat trendeinä

Uuden Sisustus 2015 -tapahtuman sisällössä näkyy nyt selkeänä trendinä kierrätys, tuunaus ja ekologisuus. Tapahtumassa nähdään muun muassa sisustamista kravateilla ja t-paidoilla, kierrätyslasilla ja valokuvista tehdyillä puutauluilla. Mukana on myös taidetta vanhoista kirjoista. Tapahtumasta löytyy hurmaavia sisustustuotteita, joihin on käytetty esimerkiksi ullakoiden aarteita eli aitoja vanhoja vintagetapetteja 1950–1970-luvuilta. Paikan päällä saa myös sisustusneuvontaa ja työnäytöksissä opastetaan esimerkiksi kankaisen sisustuslaatikon ompelussa ja nojatuolin verhoilussa.  

Asta Rakentaja -messut 13.–15.2.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallissa. Uusi Sisustus 2015 -tapahtuma 13.–15.2.2015 D-hallissa. Tapahtumat ovat avoinna kaikkina päivinä klo 10–17. Viime vuonna Asta Rakentaja -messuihin tutustui 16 620 messuvierasta.

Median akkreditoituminen, mediamateriaalit sekä kuva- ja videokirjasto: www.asta.fi (Medialle)

LISÄTIEDOT: www.asta.fi, www.sisustustapahtuma.fi

Facebook: facebook.com/astarakentaja
Twitter: @TampereenMessut, #AstaRakentaja, #Sisustus

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Anne Saarinen, projektipäällikkö, p. 050 357 2342,
anne.saarinen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs