Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Rakennusalan työttömyys kovassa nousussa

Rakennusliitto ry

Rakennusalan työttömyys kovassa nousussa

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2012 klo 14:58
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Rakennusalan työttömyys on kovassa nousussa, ilmenee Rakennusalan työttömyyskassan uusimmista tiedoista.

Rakentajien työttömyys oli elokuussa 1,1 prosenttia kovempaa kuin viime vuoden vastaavana aikana. Työttömyys on myös noussut heinäkuusta lähes prosenttiyksikön. Tämä on varsin poikkeuksellista, sillä keski- ja loppukesä ovat yleensä parasta rakentamisaikaa.

Työttömyysluvut ovat nousseet koko maassa, mutta erityisen selvästi erottuu Keski-Suomi. Siellä elokuun työttömyys oli peräti 4,5 % kovempaa kuin edellisvuonna.

Rakennusalan työttömyyskassan mukaan työttömänä oli elokuussa 10,9  % kassan jäsenistä. Viime vuonna samaan aikaan oli työttömänä vain 9,8 %kassan jäsenistä.

Rakennusalan työttömyys vaihtelee vuodenaikojen mukaan varsin paljon. Keväällä ja kesällä työttömyys yleensä tipahtaa selvästi talvikautta alhaisemmaksi.  Kesäkuussa työttömyyden aleneminen kuitenkin hidastui selvästi. Sen vuoksi kesäkuussa oltiin jo korkeammissa työttömyysluvuissa kuin edellisvuonna. Sama kehitys on jatkunut sen jälkeenkin.

Työttömyysluvuissa näkyy nyt selvästi se, että uusia rakennuskohteita on aloitettu nihkeästi. Esimerkiksi kirvesmiesten työttömyys oli elokuussa 1,6 % suurempaa kuin edellisvuonna. Nyt kirvesmiehistä oli työttömänä 13,0 %.

 Ansiosidonnaista päivärahaa sai elokuussa 6323 Rakennusalan kassan jäsentä.

Lisätietoja:

Mikko Grönqvist

Rakennusalan työttömyyskassan johtaja

tel. 050 1592

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs