Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Puutuoteteollisuus lähti kasvuun – koneinvestoinnit seuraavat viiveellä

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Puutuoteteollisuus lähti kasvuun – koneinvestoinnit seuraavat viiveellä

Julkaistu: 13.10.2010 klo 14:31
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Puutuoteteollisuus raportoi jo toukokuussa tilauskannan 57 prosentilla yrityksistä kääntyneen kasvuun. Tämä ei toistaiseksi ole näkynyt puuntyöstökonekaupassa, jonka lasku on jatkunut myös tänä vuonna. Investoinnit ovat olleet jäissä, mutta tilanne on nyt muuttumassa ja tarjouskyselyt aktivoituneet.´

Puutuoteteollisuus (Puuteollisuusyrittäjät ry) raportoi jo toukokuussa tilauskannan 57 prosentilla yrityksistä kääntyneen kasvuun. Hiukan suurempi osuus yrityksistä odotti kasvua jatkossakin. Tämä ei toistaiseksi ole näkynyt puuntyöstökonekaupassa, jonka lasku on jatkunut myös tänä vuonna. Investoinnit ovat olleet jäissä, mutta tilanne on nyt muuttumassa ja tarjouskyselyt aktivoituneet. Odotukset siis vahvistuvat.

 

Puuntyöstökoneiden toimittajat arvioivatkin syyskuun markkinagallupissaan myyntinsä ylittävän vuonna 2010 edellisvuoden lukemat alkuvuonna jatkuneesta laskusta huolimatta. Syklisessä investointitavarakaupassa muutos voi olla jyrkkäkin, joten peräti kaksi kolmesta yrityksestä arvioi kasvattavansa henkilöstöään.  

 

Orastava muutos näkyy luonnollisesti ensi vaiheessa teollisuuden käyttöasteiden kasvuna ja raaka-aineiden, tuontantotarvikkeiden ja komponenttien kysynnän lisäyksenä.  

 

Kun kasvu alkaa, uskotaan palveluliiketoiminnan olevan yksi menestymisen avaimista. Sillä on monia muotoja - yhteistä on kuitenkin, että palvelut edellyttävät satsauksia ja uudenlaista vuorovaikutusta tilaajan ja toimittajan välillä.  Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys on valinnut yhdeksi painopisteekseen jäsenyritysten tukemisen ratkaisu- ja palveluliiketoiminnan kehittämisessä. Tästä kerromme lisää Lahden Messukeskuksen Puuntyöstö-Woodworking 2010 -messujen seminaarissa perjantaina 15.10.

 

Lisätietoja:

 

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry

Heikki Ojanperä

+ 358 9 6824 1322

heikki.ojanpera@tekninen.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs