Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Puurakentamisen edunvalvonta vahvistuu Rakennusteollisuus RT:ssä

Rakennusteollisuus RT

Puurakentamisen edunvalvonta vahvistuu Rakennusteollisuus RT:ssä

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2011 klo 12:25
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

Lehdistötiedote 7.4.2011 vapaa julkaistavaksi

Rakennusteollisuus RT ry vahvistaa merkittävästi puurakentamisen edunvalvontaansa, kun Stora Enso ja UPM ovat liittyneet 6. huhtikuuta alkaen Rakennustuoteteollisuus RTT:n toimialayhdistyksen jäseniksi. Suurista metsäteollisuuskonserneista Metsäliiton Puutuoteteollisuus, Finnforest on jo aiemmin kuulunut RTT:hen. Kaikki kolme yritystä säilyvät edelleen jäseninä myös Metsäteollisuus ry:ssä. RTT hoitaa puurakentamisen teknisen edunvalvonnan.

”Puutuotejaostomme on aiemmin keskittynyt etupäässä rakennuspuusepänteollisuuden edunvalvontaan, mutta nyt saamme sen rinnalle toisen huomattavan kokonaisuuden, puurakentamisen ratkaisut. Meillä on tarjota osaamista etenkin EU:sta tulevaan ohjaukseen, kansallisiin rakentamismääräyksiin ja standardisointiin”, RTT:n toimitusjohtaja Juha Luhanka toteaa.

Luhanka toivoo RTT:n saavan uusia jäseniä myös keskisuurista ja pienemmistä alan yrityksistä, jotka tuottavat puurakentamisen ratkaisuja. Puurakentamisen painopisteenä on perinteisesti ollut pientalorakentaminen, mutta puu on yleistymässä myös suurten kohteiden urakoinnissa. Tämä edellyttää uudenlaista tietämystä ja tiiviimpää yhteistyötä rakentamisen tuote- ja ratkaisutoimittajien, suunnitteli-joiden, rakennuttajien ja rakennusyhtiöiden kesken.

UPM ilmoitti viime viikolla perustavansa uuden itsenäisen puun jalostukseen keskittyvän liiketoimintayksikön sahaliiketoiminnan rinnalle. "Rakentamismääräysten muutosten myötä haluamme kehittää puurakentamiseen uusia tuotteita ja palveluja. RTT:ssä mukana oleminen varmistaa oikea-aikaisen tiedonkulun rakennusteollisuuden ja UPM:n liiketoimintojen välillä", toteaa UPM Timberin johtaja Arto Halonen.

Stora Enso Puutuotteiden johtaja Hannu Kasurinen on tyytyväinen siihen, että alan suuret puutuoteyritykset ovat nyt osa Rakennusteollisuutta. ”On olennaista tarjota monipuolista informaatiota rakennusalan päätöksentekoon ja edunvalvontaan etenkin nyt, kun poliittiset päättäjätkin ovat aktivoituneet puurakentamisen edistämiseksi ja kehittämiseksi.”

Puurakentamisen teknisestä edunvalvonnasta vastaava RTT ja erityisesti sen puutuotejaosto tulevat toimimaan rinnan alan muiden yhteisöjen, kuten puutuotealan tutkimusta tekevän Finnish Wood Research Oy:n ja puualan viestintää ja menekinedistämistä hoitavan Puuinfo Oy:n kanssa.

”Toivotamme metsäteollisuusyritykset tervetulleeksi liittoyhteisöömme. Edustamme nyt entistäkin kattavammin koko rakennusalaa, niin urakointia, rakentamisen ratkaisuja kuin tuoteteollisuuttakin. Se antaa meille erinomaiset mahdollisuudet edistää jäsenyritystemme liiketoimintaedellytyksiä ja kehittää rakennettua ympäristöä”, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti sanoo.

Rakennustuoteteollisuus RTT ry toimii tuoteteollisuusyritysten toimialayhdistyksenä Rakennusteollisuus RT:ssä, ja toimialan yritykset ovat RTT:n kautta RT:n jäseniä. Tuoteteollisuustoimiala jakaantuu viiteen jaostoon, jotka ovat betoni, puutuotteet, teräsrakenteet, rakennusmateriaalit ja pientaloteollisuus. Puutuotteisiin kuuluvat puurakentamisen ratkaisujen lisäksi muun muassa ikkunat, ovet ja keittiökalusteet.

Lisätietoja:

Rakennusteollisuus RT ry:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti, puh. 040 506 5021
Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n toimitusjohtaja Juha Luhanka, puh. 050 414 0084
Puutuoteteollisuus ry:n toimitusjohtaja Markku Leinos, puh. 0500 422 196

Tämä tiedote on myös Rakennusteollisuus RT ry:n verkkosivuilla osoitteessa: http://www.rakennusteollisuus.fi

 

Rakennusteollisuus RT ry on rakennusalan yritysten elinkeinopoliittisten ja työmarkkina-asioiden edunvalvoja. RT-liittoyhteisöön kuuluvat Keskusliitto ja viisi toimialaa: Talonrakennus, Tuoteteollisuus, Infra, Pinta ja Tekninen urakointi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs