Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Puukerrostalotutkimusta Seinäjoen asuntomessuille

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Puukerrostalotutkimusta Seinäjoen asuntomessuille

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2014 klo 16:44
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Tampereen teknillinen yliopisto vahvistavat suomalaista puukerrostalotutkimusta. Puukerrostalo tutkimusympäristönä – hankkeen ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus kartoittaa mittaus- ja tutkimustarpeet sekä suunnitella mittausjärjestelmä.  Tutkimuskohteena on Seinäjoen asuntomessuille rakennettava nelikerroksinen puukerrostalo.  Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Lakea.

Puukerrostaloja on tutkittu Suomessa verrattain vähän.  Naapurimaamme Ruotsi loistaa mallimaana tässä suhteessa. Ruotsalaiset ovat tehneet puukerrostalorakentamisesta kannattavaa liiketoimintaa kuntien, yritysten ja tutkimuslaitosten välisen saumattoman yhteistyön ansiosta.  Nyt Suomessakin on havahduttu tekemään perustutkimusta puukerrostalorakentamisen  ympärille.  Näin myös opetukseen saadaan uusinta tietoa puurakentamisesta ja tätä kautta tieto leviää tuleville ammattilaisille. Tuoteosateollisuudessa piilee valtavat liiketoiminta- ja kasvumahdollisuudet jos ja kun puukerrostalojen osuus maamme vuotuisesta kerrostalotuotannosta nousee muutamaan prosenttiin.

Tutkimuskohteeksi pääsee Seinäjoen asuntomessuille rakennettava puukerrostalo. Kohteesta saataneen maailmanlaajuisestikin katsottuna ensimmäinen CLT- tilaelementtikerrostalo- tutkimuskohde.  Suunnitelmissa on tehdä ainakin rakennusfysikaalisia mittauksia, mitattavia asioita ovat mm. sääolosuhteet, rakennuksen mikroilmasto, rakenteiden lämpö- ja kosteusteknisen toiminnan mittaukset, energiankulutus ja sisäilmasto-olosuhteet. Tässä vaiheessa yhteistyökumppaneiden haku on vielä käynnissä.

Lisätietoja: Tuulia Taanila, projektipäällikkö, SeAMK Tekniikka

tuulia.taanila@seamk.fi

puh. 040 680 7114

Puukerrostalo tutkimusympäristönä, vaihe 1. Hankkeen päärahoittajana toimii Etelä-Pohjanmaan Liitto (EAKR) ja sen toiminta-aika on 1.1.2014 – 28.2.2015.

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs