Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Puu-Hubilla potkua eteläpohjalaisille rakennusklusterin yrityksille

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Puu-Hubilla potkua eteläpohjalaisille rakennusklusterin yrityksille

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2013 klo 15:55
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Puu-Hubi hankkeessa on syksyn 2012 aikana kartoitettu eteläpohjalaisten yritysten osaamista ja koulutustarpeita puukerrostalorakentamisen näkökulmasta. Tutkimuksesta selvisi, että eniten yrityksiä askarruttavat puukerrostalojen paloturvallisuuteen ja palomääräyksiin liittyvät asiat.

 

Syksyn aikana Puu-Hubi-hankkeeseen on ilmoittautunut parisenkymmentä yritystä. Puu-Hubi tarjoaa osallistujayrityksilleen verkostoitumismahdollisuuksia ja koulutuksia.  Koulutukset käynnistyvät ensi viikolla kolmiosaisella paloturvallisuuskoulutuksella. Ensimmäinen osa ”Näkökohtia puukerrostalon paloturvallisuuteen” pidetään tiistaina 19.2 Seinäjoen ammattikorkeakoululla. Muut kaksi koulutusta ”Puukerrostalon paloturvallisuussuunnittelu” on 18.4 ja ”Aktiivinen palontorjunta puukerrostaloissa” toukokuussa.

 

Puu-Hubissa tilaa vielä parille yritykselle

 

Paloturvallisuuskoulutusten lisäksi kevään aikana tullaan järjestämään puukerrostalorakentamisen rakennusfysiikkaan, kuten kosteus- ja äänikysymyksiin, liittyviä koulutuksia. Syksyksi puolestaan on suunnitteilla muun muassa runkojärjestelmiin ja rakennesuunnitteluun liittyvää koulutusta. Puu-Hubissa mukana olevilla yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa koulutusten aiheisiin ja sisältöihin.

 

 -Puu-Hubiin otetaan vielä mukaan muutama Etelä-Pohjanmaan rakennusklusterin PK- yritys. Kaikkien rakennusklusteriin kuuluvien yritysten on hyvä olla kuulolla koulutuksista, sillä niihin voi osallistua myös erillishinnalla, projektipäällikkö Tuulia Taanila mainitsee.

 

Puu-Hubi vastaa valtakunnalliseen paineeseen lisätä puurakentamista

 

Puukerrostalorakentamista edistetään valtakunnallisesti työ- ja elinkeinoministeriön toimesta ja alueellisesti erilaisten hankkeiden avulla. Tutkimusten avulla on selvitetty, että puurakentaminen tuo alueelle työpaikkoja. Puu-Hubi on Etelä- Pohjanmaan rakennusklusterin pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattu verkostoitumis- ja kehittämishanke.

 

Hankkeen tavoitteena on luoda alueellinen puukerrostalorakentamisen pysyvä osaajaverkosto sekä nostaa alueen yritysten puurakentamisen osaaminen uudelle tasolle. Hanke on ESR-rahoitteinen ja sen takana ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) ja Tampereen teknillinen yliopisto (TTY). Hanke pääsi käyntiin syksyllä 2012 ja se jatkuu kesäkuulle 2014.

 

Lisätietoja:

Tuulia Taanila, SeAMK Tekniikka, projektipäällikkö Puu-Hubi

p. 040 680 7114

sähköposti tuulia.taanila@seamk.fi

www.seamk.fi/puuhubi

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs