Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Porin väyläkeskustelussa toivottiin pitkäjänteisyyttä väyläpolitiikkaan

Rakennusteollisuus RT

Porin väyläkeskustelussa toivottiin pitkäjänteisyyttä väyläpolitiikkaan

Tiedote.
Julkaistu: 14.07.2011 klo 17:00
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

INFRA ry tiedote vapaa julkaistavaksi 14.7.2011 klo 17.00

Soratietä Kurikasta Vaasaan, 30 lasissa? Ihan näin huonosti ei saa käydä, totesivat SuomiAreena-tapahtuman väyläkeskusteluun osallistuneet torstaina 14.7. Porissa. Infrateema on vahvasti esillä viisipäiväisessä tapahtumassa Jazzien aikaan.

– Infran merkitys alueiden vetovoimalle on korvaamaton. Liikenteen tarpeet pitäisi nähdä tuottavana investointina, ei pelkkänä menomomenttina budjetissa. Kysymys on maan kilpailukyvystä ja työllisyydestä, totesi SuomiAreenan väyläkeskusteluun torstaina osallistunut kansanedustaja Matti Saarinen.

Uusi hallitusohjelma nipistää väylärahoja entisestään. Vähistä rahoista toivotaan silti riittävän jaettavaa myös älyliikennestrategian toteutukseen. Millaisia mahdollisuuksia älyliikenteellä olisi nykyisessä rahoitustilanteessa?

– Olisihan se aikamoinen näky, jos Kolmostiellä Kurikan ja Vaasan välillä olisi käytössä uudet, älykkäät automaattiset nopeusrajoitukset, jotka vaihtuisivat liikennemääristä riip-puen 30 km/h ja 50 km/h välillä – itse tie kun olisi siinä vaiheessa jo sorapintainen, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen infrajohtaja Anders Östergård maalaili.

Keskustelijat toivoivat pitkäjänteistä ja suunnitelmallista panostusta ennen kaikkea väylien peruskunnossapitoon. Länsirannikolla Östergård suuntaisi rahaa Kolmostien jatkoon Tampereelta Vaasan suuntaan. Myös Turun ja Porin väliset yhteydet olisi tärkeä saada kuntoon, muistuttivat Fjäder-Groupin toimitusjohtaja Per Fjäder ja SKAL ry:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen.

Infrateeman käsittely jatkuu SuomiAreenassa myös perjantaina 15.7. kello 10.30, kun Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT järjestää Porin teatterin kahviossa (Hallituskatu 14) keskustelun otsikolla ”Uuden hallituksen liikennepoliittiset haasteet”.

SuomiAreena on viisipäiväinen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään Pori Jazzien yhteydessä Porissa 11.–15.7.2011. Pääjärjestäjinä ovat MTV3 ja Porin kaupunki ja järjestäjätahoja on kaikkiaan lähes 80. Lisätietoja tapahtumasta ja ohjelman kokonaisuudessaan löydät osoitteesta www.mtv3.fi/suomiareena/.

LISÄTIETOJA:

Infra ry:n hallituksen puheenjohtaja Per Fjäder, puh. 0400 222 781
Infra ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö, puh. 040 560 1803

 

Infra ry on maa- ja vesirakennusalan sekä asfaltti- ja kiviainesalan yritysten etujärjestö. Alan yritykset pitävät huolta Suomen perusinfrastruktuurista: teistä, radoista, vesiväylistä ja elintärkeistä teknisistä verkostoista. Ala työllistää noin 45 000 ihmistä. Suomen infrarakenteiden arvo on arviolta 10 % maamme kansallisvarallisuudesta – jopa 77 mrd €

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs