Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Porin ostosparatiisi syntyi Parman runkotoimituksena

Parma Oy

Porin ostosparatiisi syntyi Parman runkotoimituksena

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2014 klo 10:00
Julkaisija: Parma Oy

Porissa torstaina 30. lokakuuta virallisesti avautuva Kauppakeskus Puuvilla on lajissaan yksi Suomen suurimmista. Parma vastasi näyttävän ja vaativan rakennuskohteen runkotoimituksesta, johon sisältyi myös elementtisuunnittelu ja asennus. Hankkeessa hyödynnettiin laajasti tietomallinnusta, jonka pohjalta luotu elementtiratkaisu lyhensi rakennusaikaa, paransi rakentamisen laatua ja säästi kustannuksia.

Porin vanhan puuvillatehtaan muuntaminen moderniksi kauppa- ja liikekeskukseksi on ollut projekti, jossa ovat korostuneet perinteiden ohella uusi teknologia, energiatehokkuus, rakentamisen laatu ja ympäristöystävällisyys.

Leed-sertifikaatin kultatasoa tavoitteleva rakennuskompleksi lämmitetään ja jäähdytetään pääosin geoenergialla.

Myös tiedonhallinnalla ja tietomallinnuksella on ollut monimutkaisessa rakennushankkeessa iso merkitys. Puuvilla valittiinkin Total BIM-sarjan (Building Information Modelling) parhaaksi tietomallinnuskohteeksi vuoden 2013 Global Tekla Bim Awards -kilpailussa.

Kolmiulotteista tietomallia käytti rakennushankkeen aikana peräti kolmetoista osapuolta. Niiden joukossa oli myös Parma, joka on panostanut teknologiaan suunnittelussa ja tuotannossa määrätietietoisesti. Yhtiö toimitti ja asensi massiiviseen kohteeseen betonielementit, yhteensä 10 000 kappaletta.

”Puuvilla oli meille yksi suurimmista toimituksista, johon tietomallinnus toi oman tärkeän lisänsä. Ajantasainen tiedonkulku suunnittelun, tehtaan ja työmaan välillä helpotti ja nopeutti kaikkien työtä. Yksikään elementti ei myöhästynyt ja työ tehtiin ilman mittavirheitä”, kertoo Parman myyntijohtaja Jarmo Viljanen.

Samaa mieltä on rakentamisesta vastanneen Skanska Talonrakennus Oy:n hankintainsinööri Jenna Huuhka.

”BIM:n hyödyt kasvavat työmaan koon mukana. Puuvillassa sen käyttö oli selvää alusta lähtien ja tänä päivänä sitä vaativat entistä enemmän myös tilaajat”, Huuhka toteaa.

Porin Puuvilla on ollut 100 000 bruttoneliömetrillään viimeiset kaksi vuotta yksi Suomen suurimmista talonrakennushankkeista Suomessa. Nyt valmistuttuaan se on Satakunnan suurin kaupan keskittymä, jonka yhteydessä on myös paljon muita palveluja. Arvoltaan noin 130 miljoonan euron kauppakeskuksen omistavat Renor Oy ja Ilmarinen tasaosuuksin.

Parman tuoreita kauppa- ja liikerakennuskohteita ovat mm. Imatran uusi Prisma-keskus sekä Kauppakeskus Myllyn laajennus Raisiossa.

 

Lisätietoja:

Jarmo Viljanen, myyntijohtaja

Parma Oy

Puh. 020 577 5521

jarmo.viljanen@parma.fi

 

Jenna Huuhka, hankintainsinööri

Skanska Talonrakennus Oy

Puh. 050 361 7055

jenna.huuhka@skanska.fi

 

Liitetiedostot

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2013 liikevaihto oli noin 146 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 730 henkilöä.

Consolis-konserni on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja, joka toimii 30 maassa. Konsernin liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 10 000.

www.parma.fi

www.consolis.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs