Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Pipelife Finland - Suomen toiseksi paras työpaikkana

Pipelife Finland Oy

Pipelife Finland - Suomen toiseksi paras työpaikkana

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2016 klo 13:45
Julkaisija: Pipelife Finland Oy

Suomen parhaat työpaikat 2016 listattiin 11.2.2015 Great Place to Work® Institute Finlandin toimesta jo 13. kerran. Parhaiden työpaikkojen joukossa palkittiin jälleen Pipelife Finland Oy. Yhtiö sijoittui toiseksi parhaana työntekijöiden työtyytyväisyyttä ja luottamusta mittaavan tutkimuksen yleisessä (50-499 työntekijää) sarjassa.

Pipelife Finland Oy osallistui vertailuun seitsemännen kerran. Yhtiö on ollut menestyksekäs jo aikaisemmin, sillä vuonna 2015 yhtiö sai Työelämäpalkinnon ja GPTW vertailussa se palkittiin toiseksi parhaana työpaikkana Suomessa.

Pipelife osoittaa sijoituksellaan, että myös valmistavan tuotannon yritys voi olla hyvä työpaikka. Työpaikka jossa työntekijät viihtyvät, saavat aikaan tuloksia ja heistä huolehditaan. Pipelife sijoittui mukana olleista tuotantoyrityksistä korkeimmalle sijalle.

Menestys GPTW-tutkimuksessa luo kilpailuetua

Pipelifen toimintamalli tuo vaikeasti kopioitavan kilpailuedun toiminnallemme. Motivoituneet työntekijät, ovat paras tapa varmistaa, että jokainen omalta osaltaan huolehtii Pipelifen lupausten pitävyydestä ja on innostunut kehittämään toimintaa omalta osaltaan. Kun työntekijät ovat tyytyväisiä ja motivoituneita, he turvaavat lupauksien pitämisen asiakkaillemme. Tyytyväiset asiakkaat turvaavat vastaavasti taloudellisesti kestävät toimintamahdollisuudet.

Pipelifen keinot Suomen parhaana työpaikkana ovat yksinkertaisia kertoo HR-projektipäällikkö,  Mia Siltala. ”Teemme vuosittain yli kaksi tuhatta toimintaamme parantavaa oivallusta, jonka lisäksi jokainen voi osallistua omaa työtään koskavaan päätöksentekoon mm. tiimitaulujen avulla ja fiilimittauksen avulla. Tarjoamme LifeFit ohjelmassamme kattavat työterveyspalvelut jokaiselle ja mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan ja virkistäytymiseen paiplaiffareiden valitsemilla tavoilla. Jokaisessa kahvihuoneessa on surffailupadit oivalluksia, palautetta ja fiilismittauksia varten, pidämme karaokeiltoja, käymme teatterissa tai pelaamassa jääkiekkoa yhdessä, joten kaikille löytyy mahdollisuuksia.”

”Palaute on Pipelifen kehityksen polttoaineena ja sitä annetaan ja kerätään aktiivisesti. Vastauksena palautteisiin on aina ”kiitos palautteesta” ja se voi johtaa vaikka uuden kaivotehtaan perustamiseen.” kertoo toimitusjohtaja Kedonpää toimintamalleista Pipelifellä.

Matkalla maailman parhaaksi työpaikaksi

”Olemme aidosti arvojohdettu yritys ja toimintaamme ohjaa yksi pääajatus - Lupausten pitäminen. Kun arvot ovat jokaisen sisäistämiä ja jokaisen henkilön omaan arvomaailmaan sopivia, ne eivät jää vain juhlapuheiden korulauseiksi ja saavat aikaan ihmeitä” painottaa toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää Pipelife Finland Oy:stä.

Menestys Great Place to Work-tutkimuksessa voi auttaa myös yrityksen liiketoiminnassa. ”Pipelifen neuvotellessa viimeisintä yrityskauppaa, omistustaan myyvän yrityksen vaaka-kupissa painoi myös varmuus siitä, että tuleva omistaja on hyvä työnantaja. Pipelifen GPTW-menestys oli yksi syitä jonka vuoksi yrityskauppa toteutui Pipelfien kanssa”  kertoo Toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää.

Usean vuoden menestys nostaa tavoitteet yhä korkeammalle. ”Tavoitteemme on ollut jo vuosia selkeä, haluamme olla maailman paras työpaikka” kertoo Kimmo Kedonpää.

Suomen parhaat työpaikat tutkimus

Suomen parhaat työpaikat on Great Place to Work Institute Finlandin vuosittain järjestämä tutkimus. GPTW:n mukaan hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat johtoon, ovat ylpeitä tekemisestään ja nauttivat työkavereisen kanssa työskentelystä. Gptw 2016 tutkimus järjestettiin Suomessa 14. kerran ja siihen osallistui ennätykselliset 156 yritystä ja  48500 työntekijää. Tutkimus perustuu yhdysvaltalaisen Great Place to Work Institute:n kehittämään malliin, jolla on testattu yrityksiä yli 25 vuoden ajan. Kyseinen tutkimus on maailman laajin työpaikkaselvitys, jonka piirissä on kaikkiaan yli 10 miljoonaa ihmistä. Vastaava tutkimus tehdään kansainvälisesti yli 50 maassa.

Tutkimuksesta julkaistulle listalle valitaan yritykset heidän työntekijöidensä mielipiteiden ja yhtiön johtamiskäytännöistä tehdyn arvion perusteella. Henkilöstölle osoitetussa kyselyssä tarkastellaan seuraavia osa-alueita: uskottavuus, kunnioitus, oikeudenmukaisuus, ylpeys ja yhteishenki.

Pipelife Finland Oy on yksi markkinoiden johtavista LVIS- tuotteita valmistavista ja kehittävistä yrityksistä. Yhtiö valmistaa laajan valikoiman muovisia putkijärjestelmiä LVI- ja sähkötuotemarkkinoille. Yhtiö työllistää yhteensä 135 henkilöä toimipaikoillaan Oulussa, Vantaalla sekä tuotantolaitoksillaan Utajärvellä, Haaparannassa, Iissä, Jyväskylässä, Loimaalla ja Joensuussa. Pipelife Finland Oy on osa eurooppalaista ja pohjoismaiden johtavaa Pipelife International (www.pipelife.com) muoviputkikonsernia, joka toimii globaalisti 26 maassa.

Pipelife Group (www.pipelife.com) on yksi Euroopan johtavista muoviputkia ja –yhteitä valmistavista yrityksistä. Sillä on 26 tehdasta ja toimintaa 26 maassa. Yrityksen liikevaihto on 900 MEUR ja se työllistää 2680 henkilöä. Pipelife Group on osa Itävaltalaista pörssinoteerattua Wienerberger-konsernia, joka on johtava rakennusmateriaalien valmistaja joka toimii yli 30 maassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs