Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Pipelife Finland Oy hankkii enemmistöosuuden Talokaivo Oy:stä

Pipelife Finland Oy

Pipelife Finland Oy hankkii enemmistöosuuden Talokaivo Oy:stä

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2016 klo 12:46
Julkaisija: Pipelife Finland Oy

Talokaivo Oy on suomalainen, vuonna 1988 perustettu, yritys joka suunnittelee, valmistaa ja myy uudis- ja saneerauskohteisiin vesienohjaus- ja ympäristöjärjestelmiä. Yrityskauppa vahvistaa Pipelifen asemaa Etelä-Suomessa ja takaa maantieteellisen kattavuuden Suomessa.

Talokaivon (www.talokaivo.fi), jonka liikevaihto on noin 15 MEUR, tuotevalikoimaan kuuluvat sadevesi-, perusvesi-, jätevesi- ja salaojakaivot, erottimet, pumppaamot, putket, haja-asutusalueen jätevesienkäsittelyratkaisut sekä Microflex-aluelämpöjärjestelmät. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Keravalla ja alueelliset palvelupisteet Liedossa, Oulussa sekä Tampereella. Yritys työllistää noin 60 ammattilaista.

Pipelife Group’in pääjohtaja, Niels Rune Solgaard-Nielsen kertoo yrityskaupan taustoista: ”Tämä askel merkitsee merkittävää merkkipaalua Pipelifen strategisella polulla Pohjoismaissa ja olemme iloisia, että Mika Vainio, joka on menestyksellisesti kehittänyt yritystään, valitsi Pipelifen kumppanikseen kehittämään yritystä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.”

Mika Vainio, joka säilyttää merkittävän vähemmistöosakkuuden yrityksessä lausuu: ”Yksi merkittävimmistä syistä Pipelifen valikoitumiseen kumppaniksi olivat osaamisen ja strategisen yhteensopivuuden lisäksi sen saavutukset Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa. Olen varma, että Talokaivo ja sen työntekijät löytävät ”hyvän kodin” uudessa tilanteessa ja edessä on loistava tulevaisuus.”

Mika Vainio on päättänyt luopua yrityksen toimitusjohtajan tehtävistä keskittyäkseen muihin liiketoimintoihinsa, mutta hän jää yritykseen hallituksen jäseneksi. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty aiemmin kaupallisena johtajana toiminut Markus Silfverberg.

Pipelife Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Kedonpää lisää: ”Tämä kauppa täydentää loistavalla tavalla strategiaamme paikallisena, luotettavana, joustavana ja palvelevana toimittajana asiakkaillemme. Meiltä on puuttunut valmistava yksikkö voimakkaasti kasvavalta pääkaupunkiseudulta ja nyt tuo puute poistuu ja samalla asemamme vahvistuu myös merkittävästi muissa kasvukeskuksissa. Tuotevalikoimamme täydentävät hienosti toisiaan ja päällekkäisyyksien määrä on vähäinen. Talokaivo on luonut asemansa pääkaupunkiseudun ykköstoimijana vuosien kovan työn kautta ja ”keltaiset tuotteet” ovat yleinen näky alueen rakennustyömailla. Hyvät ja pitkäaikaiset asiakassuhteet rakentuvat asiakkaiden tarpeiden tuntemiseen ja niiden joustavaan täyttämiseen. Samoihin vahvuuksiin perustuu Pipelifen menestys, joten asiakkaamme saavat jatkossa nauttia entistäkin paremmasta palvelusta ja tuesta liike-toiminnalleen. Kaupan myötä pystymme kattavaan palveluun kaikkialla Suomessa ja myös Suomen lähialueilla”

LISÄTIETOJA:

Kimmo Kedonpää
Toimitusjohtaja,

Pipelife Finland Oy
+358 30 600 2200
kimmo.kedonpaa@pipelife.fi

Niels Rune Solgaard-Nielsen
CEO

Pipelife International GmbH
+43 1 602 2030 10940
info@pipelife.com

 

 

Pipelife Finland Oy on yksi markkinoiden johtavista LVIS- tuotteita valmistavista ja kehittävistä yrityksistä. Yhtiö valmistaa laajan valikoiman muovisia putkijärjestelmiä LVI- ja sähkötuotemarkkinoille. Pipelife Finland Oy:n toimipaikat ovat Utajärvellä, Haaparannassa, Iissä, Jyväskylässä sekä Joensuussa. Yhtiö työllistää Suomessa 135 henkilöä ja on osa Euroopan ja pohjoismaiden johtavaa Pipelife International- konsernia (www.pipelife.com), joka toimii globaalisti 26 maassa.

Pipelife International on yksi Euroopan johtavista muoviputkia ja –yhteitä valmistavista yrityksistä. Sillä on 26 tehdasta ja toimintaa 26 maassa. Yrityksen liikevaihto on 900 MEUR ja se työllistää 2680 henkilöä. Pipelife Group on osa Itävaltalaista pörssinoteerattua Wienerberger-konsernia, joka on johtava rakennusmateriaalien valmistaja, joka toimii yli 30 maassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs