Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Pintaurakoitsijat palkitsi Esko Nurmisen Maalaamon vuoden 2011 maalausyrityksenä

Rakennusteollisuus RT

Pintaurakoitsijat palkitsi Esko Nurmisen Maalaamon vuoden 2011 maalausyrityksenä

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2011 klo 13:59
Julkaisija: Rakennusteollisuus RT

lehdistötiedote vapaa julkaistavaksi 8.4.2011

Pintaurakoitsijat palkitsi Esko Nurmisen Maalaamon vuoden 2011 maalausyrityksenä - aktiivisuus ja pitkäjänteinen laadukas toiminta toivat tunnustuksen

Pintaurakoitsijat ry on jakanut vuotuisen tunnustuksensa tällä kertaa Esko Nurmisen Maalaamo Oy:lle. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen näytöillä vaativien ja isojen kohteiden toteuttamisessa, panostuksella työturvallisuuteen sekä aktiivisella osallistumisella niin alan järjestötoimintaan kuin kehitystoimiinkin. Yrityksellä on esimerkiksi Tilaajavastuu.fi-palvelun Luotettava kumppani-tunnus, RALA-pätevyys sekä pintakäsittelyalan oma Mestaritaso I -luokitus.

Esko Nurmisen Maalaamo on omimmillaan isojen tai vaativien hankkeiden pintakäsittelytöissä. Tällaisia ovat olleet muun muassa kauppakeskus Sello Espoon Leppävaarassa ja toisaalta Suomen Tallinnan suurlähetystön pintakäsittelytyöt, joiden toteuttamiseksi yritys joutui jopa painamaan tapetit käsin vanhojen mallien mukaisesti. Tuorein esimerkki kädenjäljestä on taas Helsingin Musiikkitalon mittavat pintakäsittelytyöt. Toimitusjohtaja Heikki Nurminen arvostaa erityisesti yrityksensä Säätytalossa tekemiä entisöinti- ja erikoismaalaustöitä.

Heikki Nurminen haluaakin painottaa projektinhallinnan ja laadukkaan työskentelyn tärkeyttä. ”Panostamme aina siihen, että toteuttamamme laatu vastaa asiakkaan vaatimuksia. Toisaalta odotamme, että tilaajakin hoitaa omat velvollisuutensa. Jos työmaa ei edisty edeltävien töiden osalta aikataulun mukaisesti, on pintakäsittelyurakoitsijan osaamisesta ja resursseista kiinni, miten tilannetta voidaan korjata”, toteaa toimitusjohtaja Nurminen.

Projektinhallinnan apuvälineenä on yrityksessä laatujärjestelmä, jota päivitetään säännöllisesti. Sen osana yrityksellä on käytössä lisäksi työsuojelu- ja ympäristöohjelmat. Pintakäsittelytöitä tehdään paljon erilaisilta telineiltä, nostimilta ja työtasoilta. Lisäksi maalit ja erilaiset kemikaalit liittyvät kiinteästi alan työhön. Työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin on siksi kiinnitettävä paljon huomiota.

Esko Nurmisen Maalaamo edustaa suuria maalausliikkeitä liikevaihdoltaan, joka oli 5,2 miljoonaa euroa vuonna 2011. Yrityksen liikevaihto on viime vuosina ollut 7 miljoonan euron suuruusluokkaa, mutta äskeisen taantuman vaikutukset ovat nähtävissä. ”Uskon, että tänä vuonna palaamme liikevaihdossa takaisin tasollemme”, Nurminen sanoo uskoen firmansa tulevaisuuteen. Tätä tavoitetta tukevat myös viime vuonna toteutetut rekrytoinnitkin. Henkilöstöä yrityksessä on noin 90 vaihdellen työtilanteen mukaan.

Nykyinen Esko Nurmisen Maalaamo Oy on perustettu 1992. Esko Nurmisen Maalaamo Oy:n juuret ovat kuitenkin vuodessa 1960, jolloin Esko Nurminen perusti maalausliikkeen. Vuoden 1992 sukupolvenvaihdokseen ja myöhemmin tehtyjen omistusjärjestelyjen jälkeen yritystoiminta on siirtynyt sisaruksille, Heikki Nurmiselle ja Maritta Kinnuselle.

Heikki Nurminen on nyt ollut kolme vuotta Pintaurakoitsijat ry:n hallituksen puheenjohtaja. Luottamustoimien hoitamiselle on perinteitä. Heikin isä talousneuvos Esko Nurminen oli Pintaurakoitsijoiden (silloiselta nimeltään Suomen Maalarimestariliitto ry) hallituksen puheenjohtaja vuosina 1986–1993. Kummallakin on puheenjohtajuuden lisäksi ollut myös runsaasti hallituksen jäsenyysvuosia ja muita luottamustoimia. Heikki Nurmisen mukaan järjestötoiminnassa pitää pystyä yhteistyöhön kilpailijoiden kanssa alan yhteisissä asioissa ja urakointitoiminnassa taas kilpailemaan tiukasti samojenkin henkilöiden kanssa.

Vuosittain jaettavaa Vuoden maalausyritys -tunnustusta varten Pintaurakoitsijat ry seuloi läpi jäsenyrityksensä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Nyt seitsemännen kerran myönnetyn tunnustuksen avulla liitto haluaa herättää keskustelua hyvästä urakointitavasta ja kehittää pintakäsittelytyön laatua. Vuonna 1912 perustetun liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 245 miljoonaa ja palkkasumma noin 80 miljoonaa euroa.

Tuomariston muodostivat seuraavat jäsenet: Kari Hiltunen Suomen Yrittäjistä, Mika Laine Väriteollisuusyhdistyksestä, Jani Joronen ja Pentti Virtanen Pintaurakoitsijat ry:stä sekä Merja Vuoripuro Rakennusteollisuus RT:stä.

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Juha Helmijoki, Pintaurakoitsijat ry, puh. 040 501 3788.
Toimitusjohtaja Heikki Nurminen, Esko Nurmisen Maalaamo Oy, puh. 0400 420 672.

www.pintaurakoitsijat.fi
Pintaurakoitsijat
ry on Rakennusteollsuus RT ry:n jäsen ja Suomen Yrittäjät ry:n toimialajäsen.

ESKO NURMISEN MAALAAMO OY
www.enm.fi

 

TUOMARISTON LAUSUMA

Pintaurakoitsijat ry julkistaa vuosittain VUODEN MAALAUSURAKOITSIJAN, jonka valitsee sitä varten valittu tuomaristo.

Tuomariston ovat muodostaneet seuraavat henkilöt:

Kari Hiltunen, Suomen Yrittäjät
Mika Laine, Väriteollisuusyhdistys
Jani Joronen, Pintaurakoitsijat
Merja Vuoripuro, Rakennusteollisuus RT
Pentti Virtanen, Pintaurakoitsijat

Tuomaristo valinta VUODEN MAALAUSURAKOITSIJAKSI 2011 on Esko Nurmisen Maalaamo Oy

HAASTAVIEN KOHTEIDEN TAITAJA

Esko Nurmisen Maalaamo Oy:n juuret ovat vuodessa 1960, jolloin Esko Nurminen perusti maalausliikkeen. Sukupolvenvaihdoksessa 1992 ja myöhemmin tehtyjen omistusjärjestelyjen jälkeen yritystoiminta on siirtynyt Heikki Nurmiselle ja Maritta Kinnuselle. Nykyinen Esko Nurmisen Maalaamo Oy on perustettu 1992. Sukupolvenvaihdos osui syvään lamaan, joten yrityksellä oli toiminnan käynnistyessä haasteellinen tehtävä edessään. 

Esko Nurmisen Maalaamon liikevaihto vuonna 2010 oli 5,2 milj. € ja tulos positiivinen huolimatta siitä, että kilpailutilanne oli maalausliikkeelle erittäin haasteellinen ja vuoteen mahtui investointeja sekä rekrytointeja. Vaativat ja isot kohteet ovat töitä, joissa Esko Nurmisen Maalaamo on näyttänyt kyntensä. Yrityksen pintakäsittelytöiden osaaminen on nähtävissä mm. Musiikkitalossa, Kauppakeskus Sellossa, Oopperatalossa, Säätytalossa ja Suomen Tallinnan suurlähetystössä.

Varsinaisen urakointitöiden lisäksi niin Esko kuin Heikki Nurminen ovat panostaneet paljon yhteisten asioiden hoitamiseen toimien Pintaurakoitsijoiden puheenjohtajina ja edustajina mm. Rakennusteollisuus RT:n hallituksessa sekä hoitaen monia muita luottamustoimia.

Henkilöstöä yrityksessä on 90, vaihdellen työtilanteen ja vuodenajan mukaan. Yritys panostaa työntekijöihinsä mm. kouluttamalla näitä yhteistoiminnassa eri palveluntarjoajien kanssa. Yritys tarjoaa myös ammattikoululaisille säännöllisesti työssäoppimispaikkoja.

Työturvallisuuteen yrityksessä kiinnitetään erityistä huomiota. Kaikilla työntekijöillä on työturvallisuuskortit ja tuotantotoimintaa ohjaa laatujärjestelmän lisäksi työsuojelu ja ympäristöohjelma. Esko Nurmisen Maalaamo Oy:lle on luovutettu 9.2.2009 kunniamaininta Turvallisesti 2000-luvulla rakennusalan työturvallisuuskilpailussa Uudellamaalla 2008 Talonrakentajien aliurakointisarjassa.

Yrityksellä on RaLan pätevyysluokitus ja sen tiedot ovat saatavilla tilaajavastuu.fi palvelusta. Yrityksellä on myös Mestaritaso I todistus.

PINTAURAKOITSIJAT RY Vuonna 1912 perustettu Pintaurakoisijat ry on valtakunnallinen työnantaja- ja yrittäjäpoliittinen järjestö, joka edistää pintakäsittelyalan kehittymistä. Siihen kuuluu 18 paikallista maalarimestariyhdistystä sekä toimialayhdistys Suomen Korroosiourakoitsijat ry. Yhdistysten kautta liittoon kuuluu lähes 300 jäsenyritystä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 245 miljoonaa euroa ja palkkasumma noin 80 miljoonaa euroa. Tyypillinen alan yritys on perheyritys, joka työllistää yrittäjän ja alle 10 työntekijää. Suurimmat pintakäsittelyalan yritykset työllistävät yli 100 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs