Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Pintaurakoitsijat näkevät valoa harmaudessa

Pintaurakoitsijat näkevät valoa harmaudessa

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2013 klo 13:26
Julkaisija: Toimialatiedote

Pintaurakoitsijat ry

Pintaurakoitsijat ry:ssä arvioidaan, että ensi vuonna voimaan tulevat rakennusalan lakisääteiset ilmoitusvelvollisuudet ajavat harmaan talouden ahtaalle. Päätoteuttajan velvollisuus pitää ajantasaista luetteloa työmaalla työskentelevistä parantanee myös rakentamisen laatua.

”Nythän ei ole saatavilla tarkkaa tietoa siitä, mitkä yritykset työmaalla toimivat ja ketkä ja milloin työn todellisuudessa tekevät. Epämääräinen tekijäkunta heikentää nykyisin työnjälkeä”, toteaa Pintaurakoitsijat ry:n toimitusjohtaja Juha Helmijoki.

Sähköisten järjestelmien hyödyntäminen tulee viemään työmaiden hallintaa ja hallintoa merkittävästi eteenpäin. ”Erityisen tärkeää on, että esim. kulunvalvontatiedot saadaan kaikkien työmaan urakoitsijoiden käyttöön ilman erillisveloituksia ja tietoteknisesti hyödynnettävässä muodossa. Näin vähennetään moneen kertaan tehtävää työtä ja parannetaan osaavien yritysten kilpailukykyä”, muistuttaa Helmijoki.

Työmaista saatavat tiedot auttavat viranomaisia kohdentamaan valvontansa entistä tehokkaammin. ”Odotamme, että viranomaiset tekevät kentällä tuntuvaa valvontaa ja puuttuvat muun muassa alipalkkauksiin”.

Työvoimavaltaisissa töissä, kuten maalaustyöt ja julkisivutyöt, veroja laistava ja alipalkkausta käyttävä yritys saa merkittävää kilpailuetua. Helmijoki vaatiikin nopeita toimia rehellisten yrittäjien aseman parantamiseksi.
”Lainmuutosten voimaantuloa ei voi jäädä vain odottelemaan vaan toimeen on ryhdyttävä heti. Toivottavaa on, että erityisesti julkiset toimijat tekisivät moraalisesti kestäviä ratkaisuja. Valitettavasti muun muassa pääkaupunkiseudulla on merkkejä siitä, että kuntahankkija valitsee halvan hankintahinnan mieluummin kuin uskottavan tarjouksen”, harmittelee Helmijoki.

Suomen Tilaajavastuu Oy:n Luotettava kumppani - sekä veronumero.fi-palvelu antavat Helmijoen mukaan kaikille terveen urakoinnin tilaajille helpon, luotettavan ja ilmaisen tavan varmistaa sen, täyttävätkö urakoitsijaehdokkaat tilaajavastuulain vaatimukset.

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Juha Helmijoki, Pintaurakoitsijat ry, puh. 040 501 3788.

 

PINTAURAKOITISIJAT ry
Vuonna 1912 perustettu Pintaurakoitsijat ry on valtakunnallinen työnantaja- ja yrittäjäpoliittinen järjestö, joka edistää pintakäsittelyalan kehittymistä. Siihen kuuluu 18 paikallista maalarimestariyhdistystä sekä toimialayhdistys Suomen Korroosiourakoitsijat ry. Yhdistysten kautta liittoon kuuluu lähes 300 jäsenyritystä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 230 miljoonaa euroa ja palkkasumma yli 80 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs