Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Pilkington toimittaa erikoislasirakenteet neljään uuteen risteilyalukseen

Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkington toimittaa erikoislasirakenteet neljään uuteen risteilyalukseen

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2014 klo 13:19
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Laivojen erikoislasituksia toimittava Pilkington Marine ja saksalais-suomalainen telakkayhtiö Meyer Turku Oy ovat solmineet sopimuksen lasirakenteiden toimittamisesta saksalaisen TUI Cruises -varustamon kahteen uuteen luksusluokan risteilyalukseen Mein Schiff 5 ja 6. Näiden lisäksi optiona ovat kahden muun vastaavan risteilyaluksen lasirakenteiden toimitukset. Alukset rakennetaan Turun telakalla alustavan suunnitelman mukaan vuosina 2015–2019.  

”Toimitamme laivojen ulkokansien erikoislasirakenteet suunnittelusta asennukseen avaimet käteen -periaatteella. Tehdyn kaupan ansiosta Pilkington Marinen henkilökunta on täystyöllistetty koko projektin ajan. Tarvitsemme aikaisempaa enemmän myös kotimaisilta toimittajiltamme alihankittua suunnittelua, valmistusta ja asennusta”, sanoo Pilkingtonin Marine-liiketoiminnasta vastaava päällikkö Matti Hopia.

Kestävää ja kevyttä

Pilkington on yhteistyössä telakan kanssa suunnitellut varustamon aikaisemmin tilaamiin laivoihin muun muassa polttoainekuluja säästävät, kevyemmät alumiinikarmiset lasiseinäelementit sekä tehokkaita tapoja suurten lasiseinä- ja lasikattomoduulien asennukseen.

Yksi suurimmista suunnittelun haasteista on lasirakenteiden painon pitäminen mahdollisimman pienenä lujuudesta tinkimättä. Myös suurten lasielementtien liittämisessä laivan runkoon vaaditaan innovatiivisuutta: liitosten on oltava tiiviitä, mutta joustavia, jotta laivan runkorakenteen muodonmuutokset ja eläminen eivät välity suoraan lasirakenteisiin.

”Jotta telakka saa varustamolta uusia risteilyalustilauksia, sen on voitava luottaa omien merkittävien alihankkijoidensa tuotekehitykseen, palvelukykyyn ja toimitusvarmuuteen. Tämä koskee myös lasirakenteiden toimittajaa”, Hopia toteaa.

Lasilla on väliä

Risteilyaluksille asennettavilta lasirakenteilta vaaditaan lujuuden lisäksi muun muassa eristävyyttä ja auringon lämpösäteilyn läpäisyn kontrollointia. Lasin ominaisuuksilla voidaan vaikuttaa merkittävästi laivan ilmastointikustannuksiin ja risteilyvieraiden viihtyvyyteen. Myös lasiseinien ulkonäköön liittyvät arkkitehtien näkemykset väreistä, heijastavuuksista ja koosta vaikuttavat merkittävästi lasirakenteiden suunnitteluun.

Pilkington Marinen toteuttama timantin muotoinen erikoislasirakenne koristaa myös TUI Cruises -varustamon aiemmin hankkimaa risteilyalusta.

Pilkington Marinen toteuttama timantin muotoinen erikoislasirakenne koristaa myös TUI Cruises -varustamon aiemmin hankkimaa risteilyalusta.


Lisätiedot:


Matti Hopia, Business Manager, Pilkington Automotive Finland Oy, Pilkington Marine,
03 349 9391, matti.hopia@fi.nsg.com

Liitetiedostot

---

Vuonna 1826 perustettu lasituotteita ja -ratkaisuja toimittava Pilkington kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Konsernilla on valmistusta 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa. Pilkington Automotiven Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja mm. traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Pilkingtonin Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 100 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 700.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs