Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Picote kansainvälistyy vauhdilla

Picote Oy

Picote kansainvälistyy vauhdilla

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2013 klo 11:00
Julkaisija: Picote Oy

Porvoolaisen Picote Oy Ltd:n kehittämät pienten viemäreiden sukituslaitteet ovat murtautumassa maailmanmarkkinoille. Yhtiö on kehittänyt kustannustehokkaat Smart Cutter™ ja Twister haaraporamenetelmät viemäreiden sukitettujen haarojen avaamiseen kiinteistöissä.

Vielä vuoden 2012 lopussa Suomi oli Picoten tuotteiden suurin markkina-alue. Nyt neljä kuukautta myöhemmin suurin osa eli 85 % tuotteista menee vientiin. 63 % prosenttia yhtiön viennistä suuntautuu tällä hetkellä Eurooppaan ja 37 % prosenttia Euroopan ulkopuolelle.

Laitemyynnin kovasta kasvuvauhdista kertoo se, että sukitustyökalujen myynti tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana ylittää koko vuoden 2012 myynnin.

” Lisäämällä jälleenmyyjiä ja yhtiön omia resursseja yritys saavuttaa tänä vuonna tavoittelemansa kahden miljoonan euron liikevaihdon”, sanoo Picote Oy:n kansainvälistymisestä vastaava johtaja Katja Lindy-Wilkinson.

Picote Oy aloitti kiinteistöjen pienten viemäreiden sukituslaitteiden myynnin Suomessa vuosi sitten huhtikuussa. Kuukautta myöhemmin tuotteet esiteltiin vesi- ja viemärialan messuilla Saksassa. Tämän vuoden helmikuussa yrityksen tuotteet tekivät läpimurron Yhdysvalloissa Pohjois-Amerikan markkinoiden tärkeimmässä alan tapahtumassa Pumper and Cleaner -messuilla. Peräti 70 yritystä pyysi tarjousta yrityksen tuotteista. Tarjousten yhteisarvo oli yli 500 000 dollaria.

Erityisesti Pohjois-Amerikan myynnin odotetaan kasvavan uusien amerikkalaisten jälleenmyyjien myötä. Pumper and Cleaner -messujen jälkeen Picoten laitteita onkin jo myyty Yhdysvaltojen lisäksi Kanadaan ja Australiaan.

Picote on kehittänyt Smart Cutter™ haaraporatuotteiden laatua ja kestävyyttä omilla työmaillaan jo viiden vuoden ajan.

”Tämä vakuutti messukävijät Yhdysvalloissa ja erityisesti laitteita ostaneet asiakkaat. Laitteiden lisäksi asiakkaat saavat meiltä teknistä tukea, mikä tarkoittaa työtapojemme ja osaamisemme jakamista. Tämä on yhteistyötä, jossa me kaikki opimme ja kehitymme jatkuvasti. Laajensimme myyntitiimiämme ja palkkasimme Pohjois-Amerikan markkinoille oman teknisen myyntihenkilön, joka hoitaa asiakaskoulutukset ja toimii asiakkaiden ensisijaisena kontaktina paikanpäällä”, kertoo Picoten toimitusjohtaja Mika Lokkinen.

Picotella on asiakkaita myös Ruotsissa, Norjassa, Iso-Britanniassa, Belgiassa, Saksassa, Sveitsissä, Etelä-Afrikassa ja Singaporessa.

Jälleenmyyjäverkosto laajenee

Jälleenmyyjiä Picotella on tällä hetkellä suomalaisen Machinetoolin sekä Re4M Prodeman, saksalaisen KOBin ja ruotsalaisen Prodema AB:n lisäksi Pohjois-Amerikassa. Australian jälleenmyyntisopimuksista neuvotellaan.

Alkuvuodesta Picote solmi jälleenmyyntisopimuksen ruotsalaisen Prodema AB:n kanssa. Se on johtava saneeraukseen ja kunnossapitoon erikoistunut yritys pohjoismaissa. Yrityksellä on toimipisteitä Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Tanskassa toiminta aloitetaan vielä tämän kevään aikana. Yrityksen liikevaihto oli 10 miljoonaa euroa vuonna 2012.

 ”Yrityksemme etsi Suomesta hyvää yhteistyökumppania ja tässä kuussa teimme yrityskaupat suomalaisen Re4M:n kanssa, joka on toiminut Picote-tuotteiden jälleenmyyjänä Suomessa sekä maailmanlaajuisesti keväästä 2012 lähtien”, sanoo Prodema AB:n toimitusjohtaja Roger Eriksson.

”Nyt sekä Picoten, Re4M:n että Prodeman resurssit yhdessä ovat pohjoismaiden urakoitsijamarkkinoiden hyödynnettävissä parhaalla mahdollisella tavalla. Re4M:n omistajalla Riitta Virtasella on myös erinomaiset suhteet lähialuemarkkinoillemme sekä kansainvälisesti, mikä tukee hyvin sekä Prodeman että Picoten toimintaa jatkossa.”

Erikssonin mukaan Picoten pienten putkikokojen tuoteperhe tuo pohjoismaiden markkinoille ja alan urakoitsijoille jo pitkään odotettuja uusia ratkaisuja urakoiden läpiviennin tehostamiseen ja toimintojen helpottamiseen.

Euroopassa kiinteistöjen pienten viemäreiden sukitus on yleisintä Pohjoismaissa. Erikssonin mukaan kokonaismarkkinat pohjoismaissa kasvavat kuitenkin edelleen tasaisesti tulevien vuosien aikana, Suomessa kasvu on merkittävää.

Picote on tällä viikolla sopinut Pohjois-Amerikan maahantuonti- ja myyntiedustuksesta kahden alan johtavan yrityksen kanssa - LMK Technologies Illinoisissa ja Perma-Liner Industries Floridassa. Yli 1100 urakoitsijayritystä käyttää heidän edustamia tuotteita ja teknologiaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. 

LMK:n perustaja Larry Kiest valittiin Pohjois-Amerikan No-Dig- eli rakenteita rikkomatta -alan vuoden henkilöksi maaliskuussa 2013. LMK:lla on yli 90 amerikkalaista ja kansainvälistä patenttia.

”Picote on hieno esimerkki rohkeasti kansainvälistyvästä kasvuyrityksestä, joka teki kotiläksynsä hyvin. Laadukkaat ja innovatiiviset tuotteet, vankka teknologiaosaaminen ja ymmärrys oman alan kansainvälisten markkinoiden keskeisistä pelureista auttoivat meitä saamaan Picotelle lentävän lähdön Pohjois-Amerikan valloitukseen”, sanoo Matti Suokko, Inventio LLC:n toimitusjohtaja.

”Picotella on loistavat edellytykset saada nopeaa liiketoiminnan kasvua Yhdysvalloista ja Kanadasta ja saavuttaa patentoitujen tuotteiden turvin johtava asema sukituslaitteiden valmistajana kansainvälisesti”, Suokko sanoo.

Picote on tehnyt läheistä yhteistyötä Invention kanssa viimeisten kuukausien aikana Pohjois-Amerikan jakelukanavan rakentamisessa ja tuotteiden lokalisoinnissa.

Inventio on Seattlessa toimiva Pohjois-Amerikan markkinoille menoon erikoistunut palveluyritys. Se on ollut käynnistämässä useiden suomalaisten start-up- ja kasvuyritysten liiketoimintaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Invention perustaja Matti Suokko on toiminut Yhdysvalloissa teknisissä projektijohto-, markkinointi- ja liiketoiminnan kehittämistehtävissä jo lähes 20 vuotta.

Lisätietoja:
Picote UK Ltd , Katja Lindy-Wilkinson, toimitusjohtaja, puh. +44 7585 118123 tai +358 40 842 8255
katja.lindy-wilkinson@picote.fi
Picote Oy Ltd, Mika Lokkinen, toimitusjohtaja, keksijä, puh. 040 5660 327

 

Liitetiedostot

 

Picote Oy Ltd keskittyy kiinteistöjen erikoissaneerauksiin: sukitukseen sekä kunnostukseen ja huoltoon. Porvoossa Picote on jatkanut tuotantotilojensa kehittämistä. Yritys otti uuden hallin käyttöön laitevalmistusta ja -myyntiä varten toukokuussa 2012. Henkilökuntaa on lisätty maaliskuusta 2013 alkaen. Työntekijöitä yrityksessä on 42. Liikevaihto vuonna 2012 oli 3,2 milj. euroa. Lisätietoa: www.picote.fi tai www.picotesolutions.com


Tuotekehitysyksikkö Picote Solutions kuuluu omana liiketoiminta-alueena Picote Oy Ltd:hen. Picote Solutions on kehittänyt viemärisaneerauksiin tarkoitettuja tuotteitaan viitisen vuotta. Se tarjoaa putkistojen saneeraustoimijoille laajan valikoiman laadukkaita ja kustannustehokkaita laitteita ja työkaluja sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs