Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Parman tulos nousi plussalle

Parma Oy

Parman tulos nousi plussalle

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2011 klo 12:00
Julkaisija: Parma Oy

Suomen suurin betonielementtien valmistaja Parma onnistui haasteellisista ajoista huolimatta vahvistamaan liiketoimintaansa ja vuoden 2010 tilinpäätös on voitollinen. Parman liikevaihto nousi 137,1 miljoonaan euroon (2009 92 milj. €) ja liikevoitto kohosi 4,3 miljoonaan euroon (2009 -3,2 milj. €).

Alkuvuodesta 2010 hintataso oli kehno ja talvi poikkeuksellisen pitkä sekä runsas-luminen. Rakentamisen volyymi kasvoi paljon ennakoitua suuremmaksi, mikä vaikeutti tuotantokapasiteetin hallintaa. Muun muassa nämä seikat tekivät viime vuodesta huonosti kannattavan.

Uusina tuotteina Parma toi vuoden 2010 aikana markkinoille muun muassa tuuli-voimaloiden torniratkaisun, tekniikkalaatat (talotekniikka integroituna) ja uuden tuotteen Parman ecopaalujen tuoteperheeseen. Esijännitetyt Parman ecopaalut ovat nyt lyötävissä jatkosten ansiosta entistä syvemmälle ja kalliokärjellä varustettuna myös koviin kalliopohjiin. Tämä lisää mahdollisuuksia ecopaalujen käyttöön huomattavasti.

Viime vuodenvaihteessa Parma teki strategisen linjanmuutoksen, jonka mukaan Parma ei panosta enää voimakkaasti korjausrakentamisen palveluihin. Sen sijaan tuotetoimittajana Parma on mukana korjausrakentamisessa esimerkiksi uusittavien parvekkeiden konseptillaan.

Työturvallisuus yhteinen asia

Parmassa on panostettu voimakkaasti työturvallisuuteen jo muutaman vuoden ajan. Turvallisuusasioille on asetettu mittareita, joiden avulla kehitystä seurataan. Parman emoyhtiöllä, Consoliksella, tapaturmataajuutta on onnistuttu pudottamaan kolmessa vuodessa 40 prosenttia eli 42 tapaturmasta 25 tapaturmaan miljoonaa työtuntia kohti.

Parmalla työ turvallisuuden parantamiseksi jatkuu. Henkilöstö on vahvasti mukana yhteisessä asiassa. Hyvänä esimerkkinä henkilöstön asenteesta on esimerkiksi se, että vaaratilanteista ilmoitetaan nykyisin kymmenen kertaa useammin kuin kolme vuotta sitten.

Hinnoissa edelleen korotuspaineita

Kuluvan vuoden näkymät ovat Parman kannalta suotuisat. Asuinrakentamisen volyymin odotetaan pysyvän hyvällä tasolla ja toimitilarakentamisen nousevan hitaasti aallonpohjalta. Infrarakentamisessa muun muassa Länsimetron käynnistyminen tuo tarvetta valmisosarakentamisen ratkaisuille. Parma toimittaa vuosina 2011–2013 yli neljän miljoonan euron arvosta tukimuurielementtejä metroradan reunoille.

Maailmantalouden elpyminen ja öljyntuottajavaltioiden kriisit tuovat paineita myös betonielementtien hintojen korottamiseen. Öljyn hinnan kohoaminen näkyy kaikkien raaka-aineiden ja lopputuotteen kuljetuskustannuksissa. Myös teräksen hinnannousu tullee nostamaan betonielementtien hintatasoa vuoden 2011 aikana. 

Betonielementti on ympäristöteko

Kestävän kehityksen mukainen rakentaminen koetaan Parmalla mahdollisuutena. Kun tarkastellaan ympäristökuormituksia rakennuksen koko elinkaaren ajalta, betonielementeistä tehdyn rakennuksen hiilijalanjälki jää huomattavasti kevytrakenteista rakennusta pienemmäksi. Kun tähän lisätään rakennuksen mahdollinen käyttöikä, betonielementtirakennusta voidaan pitää suorastaan ympäristötekona.

Palomääräyksiä ei saa lieventää

Ehdotus rakennusten palomääräysten (RakMK E1) muuttamisesta uhkaisi toteutuessaan asukkaiden turvallisuutta. Lievennykset syttyvien ja paloa levittävien materiaalien käytöstä rakennuksen runkomateriaaleina aiheuttavat selvän paloriskin, joka toteutuessaan voi olla todella tuhoisa. Ruotsissa tehdyn tuoreen tutkimuksen mukaan suurpaloriski kevytrakenteisissa (puu) rakennuksissa on peräti 11,5 -kertainen kivipohjaisiin rakennuksiin verrattuna.

Valtiovalta on suosinut jo pitkään yhtä rakennusmateriaalia muiden kustannuksella. On hyvin huolestuttavaa, jos puun käyttöä edistetään vaarantamalla kansalaisten perusturvallisuus.

 

 Lisätietoja:   

Toimitusjohtaja Jarmo Murtonen, puh. 020 577 5510, jarmo.murtonen@parma.fi

 Markkinointijohtaja Petri Kähkönen, puh. 020 577 5532, petri.kahkonen@parma.fi

 

www.parma.fi

 

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2010 liikevaihto oli noin 140 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 800 henkilöä.

Parma kuuluu Consolis-konserniin, joka on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja. Consolis toimii 25 maassa, liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilökuntaa noin 11 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs