Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Parmalle Suomen ensimmäinen jännitetyn paalun CE-merkki

Parma Oy

Parmalle Suomen ensimmäinen jännitetyn paalun CE-merkki

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2011 klo 11:11
Julkaisija: Parma Oy

Parman ecopaaluille on myönnetty ensimmäisenä Suomessa jännitettyjen betonisten lyöntipaalujen CE-merkki.

CE-merkki osoittaa, että tuote ja sen valmistus täyttävät eurooppalaiset vaatimukset. Ecopaalut on testattu ja Parma on toimittanut niitä onnistuneesti todellisiin kohteisiin koerakentamisen lausuntoja varten. Parman ecopaalut täyttävät uusien kansallisten lyöntipaalutusohjeiden PO2011:n vaatimukset sekä viimeistään 1.7.2013 vaatimuksiksi muuttuvat Eurooppalaisen tuotestandardin vaatimukset. Ecopaalut voidaan mitoittaa myös nykyisen rakentamismääräyskokoelman mukaan.

CE-merkki takaa, että asiakkaat ja suunnittelijat voivat luottaa ecopaaluun. Ecopaalun käytöstä on saatu jo hyviä käytännön kokemuksia. Tuorein referenssi on Nokialla rakenteilla oleva Sofiakylän hoitokoti.

– Kun rakennuksen suunnitelma on optimaalinen ecopaaluille, niiden käyttö on myös ehdottomasti edullisin vaihtoehto, suunnittelupäällikkö Harri Isoherranen Fira Oy:stä sanoo.

Fira on vastannut Sofiakylän suunnitteluohjauksesta ja urakoinnista. Ecopaalujen vahva etu on niiden kantavuus. Sofiakylässä perinteisiä teräsbetonipaaluja olisi tarvittu 120 kappaletta, kun ecopaaluja riitti noin 80 kappaletta. Ecopaalut ovat vielä tehokkaampia, kun niiden kantavuus voidaan hyödyntää suurissa kuormissa.

 

Jäykempi ja lujempi

 

Parman ecopaalut valmistetaan teollisesti, valvotuissa olosuhteissa, sisätiloissa ilman muotteja. Tästä johtuen paaluista tulee tasaisesti korkealaatuisia.

Parman ecopaalua on helpompi käsitellä kuin teräsbetonipaalua. Sen rakenne on jäykempi ja käytetty betoni lujempaa. Ecopaalu ei halkeile eikä kolhiinnu niin herkästi kuin teräsbetonipaalu. Ecopaalun  kantavuus on jopa yli 25 % suurempi perinteiseen paaluun verrattuna.

Paalut voidaan tehdä pidemmiksi ilman jatkoksia. Tarvittaessa yksimittaisilla paaluilla päästään jopa 20 metrin syvyyteen. Pidemmät jakamattomat paalut tuovat selvää säästöä ecopaalujen eduksi.

 

Luontoa ja kustannuksia säästäen

 

Parman ecopaalun paremman kantokyvyn ansiosta haluttu kokonaiskantavuus saavutetaan aiempaa pienemmällä paalumäärällä. Myös sementtiä tarvitaan vähemmän. Molemmat tekijät säästävät luontoa ja pienentävät kustannuksia. Vähäisempi sementin tarve sekä pienemmät paalumäärät ja rahtitonnit tekevät ecopaalusta ekologisen vaihtoehdon perinteiselle teräsbetonipaalulle.

Myös paalutustyö vähenee, mikä osaltaan säästää sekä aikaa että työkustannuksia.

Ecopaalun innovatiivinen, symmetrisesti jännitetty rakenne on Parman oman tuotekehityksen tulosta. Ecopaalu soveltuu kaikkiin lyöntipaalutettaviin kohteisiin. Paalun sisällä on ontelo, jonka hyödyntämistä esimerkiksi maalämmön keruussa tutkitaan parhaillaan.

 

Lisätietoja

 

Sami Purtola

Aluejohtaja, Infrarakentaminen p. 020 577 5862, sami.purtola@parma.fi

 

Juha Rämö

Suunnittelujohtaja p. 020 577 5526, juha.ramo@parma.fi

 

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2010 liikevaihto oli noin 140 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 800 henkilöä. 

Parma kuuluu Consolis-konserniin, joka on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja. Consolis toimii 25 maassa, liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilökuntaa noin 11 000.

 

www.parma.fi

www.consolis.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs