Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Parma ylsi positiiviseen tulokseen

Parma Oy

Parma ylsi positiiviseen tulokseen

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2014 klo 10:00
Julkaisija: Parma Oy

Suomen suurin betonielementtien valmistaja Parma Oy teki kohtuullisen hyvän tuloksen haasteellisessa markkinatilanteessa. Parman liikevaihto oli viime vuonna 145,6 miljoonaa euroa (151,9 meur, 2012) ja liikevoitto 5,9 miljoonaa euroa (7,4 meur, 2012). Taustalla oli kireä kilpailu, joka painoi hintatasoa.

Vuosi 2013 oli rakennusalalla tunnetusti vaikea, mutta asiakaslähtöisyyteen ja tuotteistamiseen panostanut Parma pärjäsi tiukassa suhdannetilanteessa varsin hyvin.

–Tulos taklattiin tässä markkinatilanteessa tyydyttävälle tasolle omalla tekemisellä. Esimerkiksi vahva panostuksemme infrarakentamisen tuotteistamiseen toi uusia töitä suurissa väylähankkeissa. Suunnittelupanokset puolestaan näkyvät sujuvammassa tuotannossa ja työturvallisuusriskien minimoinnissa, tiivistää Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala.

Rakentaminen pohjalukemissa

Talonrakennuksessa aloitukset putosivat viime vuonna alhaisimmalle tasolle kymmeneen vuoteen. Vuoden 2007 huippuvolyymista (51,7 Mm3) on tultu alas 30,6 miljoonaan kuutioon.

Tuukkalan mukaan puhtaasti uudisrakentamisessa toimivalle yritykselle asuinrakentamisen vireys on ollut ensiarvoisen tärkeää.

–Toimitilarakentamisen volyymi otti pohjakosketusta ja kilpailu vei hintatasoa alaspäin koko markkinassa. Kiinteistörahastojen panostusten ansiosta asuinrakentaminen pysyi kuitenkin kohtuullisella tasolla ja oli vahva tukijalkamme viime vuonna. Uudet tekniikkaratkaisumme on otettu siellä positiivisesti vastaan, Tuukkala jatkaa. 

Rohkeita ratkaisuja ja kehityspanoksia

Alkuvuodesta 2013 Parma osti oululaisen Rajaville Oy:n koko osakekannan. Vuodenvaihteessa puolestaan ratapölkkyliiketoiminta eriytettiin omaksi yhtiöksi (Parma Rail Oy).

–Rajaville-järjestelyllä halusimme selkiyttää omistusrakennetta ja vahvistaa kykyämme palvella valtakunnallisia rakentajia kokonaisvaltaisesti. Rataliiketoiminnan eriyttämisen kautta voimme puolestaan tiivistää tämän bisnesalueen kehittämistä Consolis-konsernissa, kiteyttää Tuukkala.

Parman ydinliiketoiminta-alueet ovat asuin-, pientalo-, toimitila- ja infrarakentaminen. Palveluiden osuus on vahvin toimitilarakentamisessa. Kannattavuuden perusta on oman tuotantoprosessin tehokkuus.

–Strategiamme mukaisesti jatkamme panostuksia ydinliiketoimintojen tuotteistamiseen ja monipuolistamiseen. Mallintavan suunnittelun edut ovat jo konkretisoituneet suurissa hankkeissa ja nyt painamme edelleen kaasua suunnittelun hallinnan ja ohjauksen kehittämisessä. Tehokkuutta nostetaan myös tuotannon logistisilla järjestelyillä, kertoo Tuukkala.  

Lisätietoja:

Hannu Tuukkala, toimitusjohtaja
puh. 020 577 5520

hannu.tuukkala@parma.fi

 

Teppo Perkkiö, talousjohtaja
puh. 020 577 5505

teppo.perkkio@parma.fi

 

Liitetiedostot

Parma Oy on betonisen valmisosarakentamisen markkinajohtaja Suomessa. Yhtiö toimii 12 paikkakunnalla, vuoden 2013 liikevaihto oli noin 146 miljoonaa euroa ja työllistämme noin 730 henkilöä.

Consolis-konserni on Euroopan suurin betonitekniikkaan perustuvien ratkaisujen tuottaja ja betonisten valmisosien valmistaja, joka toimii 32 maassa. Konsernin liikevaihto on noin 1,3 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 10 500.

 

www.parma.fi

www.consolis.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs