Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Pakki sekaisin? Asta Rakentaja-messut järjestetään 13.–15.2.2015 Tampereella

Tampereen Messut

Pakki sekaisin? Asta Rakentaja-messut järjestetään 13.–15.2.2015 Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2015 klo 16:05
Julkaisija: Tampereen Messut

TYÖKALUT KUNTOON: MESSUILTA OSAAJAT, PALVELUT JA TUOTTEET

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen rakentuu jälleen 13.–15.2.2015 rakentamisen, remontoinnin ja asumisen suurtapahtuma Asta Rakentaja. Luvassa on laadukas ja monipuolinen 300  näytteilleasettajan tuote-, palvelu- ja tietokattaus asiantuntijaseminaareja unohtamatta. Viikonlopun tarjontaa täydentää samanaikaisesti toteutettava uusi sisustamisen ja somistamisen tapahtuma Sisustus 2015, jossa on 61 näytteilleasettajaa.

Asta Rakentaja 2015 -messujen laadukas ohjelma tarjoaa useita asiantuntijaseminaareja, tietoiskuja ja työnäytöksiä kiinteistöalan ammattilaisille, taloyhtiöiden päättäjille sekä omakotitalorakentajille ja -asujille.  Perjantaina järjestetään ammattilaisille kohdistetut Laadun Rakentajat 2015 ja Ratkaisut korjausrakentamiseen ja ohjeita taloyhtiön hallinnoimiseen -seminaarit. Tietoiskuissa puhuttavat asuntomarkkinoiden tilanne, kodin turvallisuus ja energia-asiat. LVI-opastuksen sekä rakennus- ja remonttineuvonnan lisäksi luvassa on myös ajankohtaista asiaa radonista ja tietoa kotitalouksien rakentamisilmoituksista Verohallinnon näkökulmasta. Puusuutareiden eli TAMKin rakennustekniikan opiskelijoiden rakentama TuoteTalo esittelee konkreettisesti erilaisia rakennus- ja materiaaliratkaisuja.

Viikonlopun messuisäntänä toimii remonttimies Jorma Piisinen, jonka tietoiskuissa kuullaan niksit moneen omakotiasujan ja -rakentajan kysymykseen aina asumiskustannuksissa säästämisestä laatoittamiseen. Työnäytöksissä puolestaan Piisinen esittelee parhaat neuvot rintamamiestalon lisäeristykseen ja kosteusturvallisen pesuhuoneen vedeneristyshommiin. Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt kertoo myyntimiehen kymmenen neuvoa onnistuneeseen asuntokauppaan. Sunnuntain perinteisen hyväntekeväisyyshuutokaupan meklarina on huutokauppakeisari Aki Palsanmäki. Huudettavana on esimerkiksi runkonaulain, viimeistelynaulain, keittiön pienelektroniikkaa sekä termostaattisuihkusetti. Huutokaupan tuotto menee lyhentämättömänä Pelastakaa Lapset ry:n Länsi-Suomen alueen toimintaan. Päiväkohtainen messuohjelma: www.asta.fi (Ohjelma).   

Uudesta Sisustus 2015 -tapahtumasta kotimaisia sisustuslöytöjä ja kierrätysideoita kotiin   

Asta Rakentaja -messujen kanssa yhtä aikaa toteutettava uusi Sisustus 2015 -tapahtuma keskittyy kodin sisustamiseen esitellen herkullisia ideoita, sisustus- ja somistustuotteita sekä palveluita viihtyisään ja yksilölliseen kotiin. Huonekalujen, valaisimien ja sisustustekstiilien lisäksi tapahtumassa on myynnissä muun muassa käsityönä tehtyjä, ekologisia sisustus- ja käyttöesineitä sekä keraamisia astioita ja kuvataidetta. Tapahtumasta löytyy hurmaavia kierrätysideoita sekä sisustustuotteita, joihin on käytetty ullakoiden aarteita eli aitoja vanhoja vintagetapetteja 1950–1970-luvuilta. Paikan päällä saa sisustusneuvontaa ja työnäytöksissä opastetaan esimerkiksi kankaisen sisustuslaatikon ompelussa ja nojatuolin verhoilussa.

Asta Rakentaja -messut 13.–15.2.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallissa. Uusi Sisustus 2015 -tapahtuma 13.–15.2.2015 D-hallissa. Tapahtumat ovat avoinna kaikkina päivinä klo 10–17. Viime vuonna Asta Rakentaja -messuihin tutustui 16 620 messuvierasta. Tarkemmat tiedot messuista www.asta.fi ja www.sisustustapahtuma.fi.

Alla on tietoa mediapalveluista ja akkreditoitumisesta messuille. Lisätiedot: www.asta.fi (Medialle).

AVAJAISPÄIVÄN SEMINAARI
Laadun Rakentajat 2015 -seminaari
perjantaina 13.2.2015 klo 13.00–16.00, Tähtien Sali (Seminaarikeskus, 2. krs)

Seminaarin järjestävät Rakentamisen Laatu RALA ry, Rakennusteollisuus RT ry, Rakennusmestarit ja-insinöörit AMK RKL ry. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti rakennustyömaiden työnjohdolle sekä rakennusyritysten tuotantojohdossa oleville henkilöille. Seminaarissa tuodaan esille konkreettisten esimerkkien kautta hyviksi koettuja toimintatapoja ja työkaluja, joiden avulla hyvän laadun tekeminen onnistuu. Esimerkit perustuvat muun muassa Kohti kokonaisvaltaista laatua -kehityshankkeen tuloksiin sekä Vuoden työmaa -kilpailuissa vuosien varrella havaittuihin työmailla käytettyihin hyviin menettelytapoihin.

Ohjelma

•    Minkälainen on rakentamisen laatu
Jukka Pekkanen, Rakennusteollisuus RT ry

•    Työmaan johtaminen laadun tekemisen perustana
Anssi Koskenvesa, Mittaviiva Oy
Koskenvesalla on pitkä kokemus Ratu:n tuotannonsuunnitteluaineistojen laatimisesta sekä työmaiden johtamiseen liittyvien toimintatapojen kouluttamisesta ja konsultoinnista useissa rakennusliikkeissä ja rakennustyömailla.

•    Laatu työmaan menestystekijänä, sopimukset laadunvarmistuksen osana
Juha-Matti Junnonen, Tampereen teknillinen yliopisto              
Junnonen on toiminut Rakennuslehden vuoden työmaakilpailun raadissa kilpailun koko historian ajan. Lisäksi hän on toteuttanut yhteistyössä useiden eri yritysten kanssa mm. laatuun liittyviä toiminnan kehittämishankkeita.

•    Työkalut hankkeen laadukkaaseen toteuttamiseen
Tuula Råman, Rakentamisen Laatu RALA ry

MEDIAN HAASTATTELUT
Median haastattelupyynnöt messujen asiantuntijoille ja esiintyjille voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi.

MEDIALOUNAS
Median edustajille tarjotaan lounas messujen aikana. Ilmoittaudu lounaalle akkreditoitumisen yhteydessä ja nouda lehdistölounaslipuke lehdistöhuoneesta.

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN
Median edustajat pääsevät Asta Rakentaja 2015 -messuille ja Sisustus 2015 -tapahtumaan täyttämällä Median akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.asta.fi (Medialle). Akkreditoituneet noutavat sisäänpääsyyn oikeuttavan henkilökohtaisen PRESS-rintamerkin pääsisäänkäynnin PRESS/Esiintyjät-palvelutiskiltä saapuessaan messuille. Tampereen Messujen PRESS-rintamerkki on tapahtumakohtainen.

MEDIAN PYSÄKÖINTI
Median maksuton VIP-pysäköintialue on Ilmailunkadun varrella (opastus alueella). VIP-alueelle pääsee pressikortilla. Poistuttaessa pysäköinninvalvoja tarkistaa VIP-pysäköintilipun, jonka saa lehdistöhuoneesta.

MEDIAN VAATESÄILYTYS
Tampereen Messujen PRESS-rintamerkillä voit jättää takkisi maksutta pääaulan vaatesäilytykseen (VIP).

LEHDISTÖHUONE
Lehdistöhuone sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulassa (1. krs). Avoinna messujen aukioloaikojen mukaisesti pe 13.2., la 14.2. ja su 15.2. klo 10–17. Lehdistöhuoneessa on jaossa mediamateriaalia ja muuta messuinfoa. Toimittajien käytössä on tietokone, tulostin ja nettiyhteydet.

MEDIAMATERIAALIT ja OHJELMA
Messuista julkaistut lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien toimittamat lehdistötiedotteet sekä linkit kuvapankkiin ja videoihin löytyvät tapahtuman mediasivuilta www.asta.fi (Medialle). Tiedot seminaareista ja messujen ohjelmasta: www.asta.fi (Ohjelma).

MESSUINFO

Aukioloajat:
perjantaina 13.2., lauantaina 14.2. ja sunnuntaina 15.2. klo 10–17.

Sisäänpääsy:
Pääsyliput: Aikuiset 12 euroa (lapset alle 15 v. aikuisen seurassa maksutta), Opiskelijat / Eläkeläiset euroa (voimassaolevalla kortilla), Kolmen päivän lippu 16 euroa, Ryhmälippu 9 euroa (ryhmässä väh. 10 hlöä). Pääsylippuja voi ostaa tapahtuman aukioloaikoina sisäänkäynneistä (Pääsisäänkäynti ja Pohjoinen sisäänkäynti). Samalla lipulla samana päivänä sisäänpääsy myös Sisustus 2015 -tapahtumaan. Vaatesäilytys 1,50 euroa (sisäänkäynneissä).

Pysäköinti:
Maksullinen pysäköinti 5 euroa. Pysäköintilipuke tarkistetaan pysäköintialueelta ulos ajettaessa.

Kulkuyhteydet:
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen osoite on Ilmailunkatu 20, Tampere. Tampereen joukkoliikenteen linja 14 liikennöi Keskustorilta Messu- ja Urheilukeskukseen: aikataulut.tampere.fi. Messupäivinä liikennöi myös TKL:n linja Y14, joka lähtee Rautatieasemalta ja ajaa sieltä Keskustorin kautta Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Lisätiedot: www.asta.fi (Messuinfo).

Hallit:
Asta Rakentaja 2015: A-halli ja E-halli. Sisustus 2015: D-halli.

Järjestäjä:
Asta Rakentaja: Tampereen Messut Oy, Tampereen ammattikorkeakoulu, Puusuutarit ry.
Sisustus: Tampereen Messut Oy.

TähtiUutiset:
Rakennusteollisuus RT ry:n johtajan Jukka Pekkasen haastattelu ”Laatua, käytännönläheisyyttä ja osaamista” Tampereen Messujen verkkolehdessä www.tahtiuutiset.fi.

LISÄTIEDOT: www.asta.fi, www.sisustustapahtuma.fi
Facebook: facebook.com/astarakentaja
Twitter: @TampereenMessut, #AstaRakentaja, #Sisustus

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, facebook.com/tampereenmessut
Anne Saarinen, projektipäällikkö, p. 050 357 2342,
anne.saarinen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs