Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Oulun yliopisto mukana Millennium-paviljongissa Helsingissä

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto mukana Millennium-paviljongissa Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2014 klo 10:51
Julkaisija: Oulun yliopisto


Helsingissä järjestetään 28.4.–14.5.2014 ensimmäistä kertaa innovaatioiden ja teknologian suurtapahtuma Millennium-paviljonki. Tapahtuma liittyy tänä vuonna jaettavaan miljoonan euron Millennium-teknologiapalkintoon, jonka saaja, professori Stuart Parkin, julkistettiin 9.4.2014.

Tapahtumaa varten on Helsingin keskustan Kansalaistorille rakennettu Millennium-paviljonki, jossa järjestetään useita erilaisia tilaisuuksia tapahtuman aikana. Paviljonkiin on myös pystytetty erityisesti nuorille suunnattu kokemusnäyttely Mission Better Life, jossa neljä tekniikan alan yliopistoa esittelee tulevaisuuden tekniikkaa ja teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja.

Oulun yliopistosta Mission Better Life -näyttelyssä on mukana kolme opiskelijoiden tekemää projektityötä. Arkkitehdiksi valmistuneen Tuulikki Tanskan projektityö esittelee algoritmiavusteisen arkkitehtuurisuunnittelun mahdollisuuksia esimerkkinä puurakenteinen uimahalli Oulun Linnanmaalle.

Toinen projektityö Oulun yliopistosta liittyy aurinkoenergian hyödyntämiseen. Siinä on kehitetty tarramainen, kevyt ja taipuisa aurinkokennorakenne, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi matkapuhelimen lataamisessa.

Kolmas näyttelytyö Oulun yliopistosta on kasvoanalyysi-demonstraatio, jolla yleisöllä on mahdollisuus tutustua tekniikoihin, joilla videokuvasta löydettäviä kasvoja voidaan tulkita automaattisesti. Kasvoanalyysia voidaan hyödyntää, kun rakennetaan ihmisten kanssa toimivia koneita, kuten robotteja.

Millennium-paviljonki -tapahtuman järjestää teknologiapalkinnon jakava Tekniikan Akatemia TAF. Mission Better Life -näyttelyn järjestäjiä Oulun yliopiston lisäksi ovat Aalto-yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Åbo Akademi. Näyttelyssä esitellään kaikkiaan 12 projektityötä. Näyttely on esillä 13.5.2014 asti.

Lisätietoja:

www.taf.fi

Koko tapahtuma:
viestintä- ja markkinointipäällikkö Niina Suhonen, Tekniikan Akatemia TAF, puh. 040 8439 438

Oulun yliopiston osuus näyttelyssä:
innovaatioasiamies Pekka Räsänen, Oulun yliopisto, puh. 0294 488 058

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs