Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Osaamismittari testissä rakennusalalla

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Osaamismittari testissä rakennusalalla

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2013 klo 11:11
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Työnantajat haluavat palkkalistoilleen osaajia, mutta heidän löytämisensä on haastavaa. Ei ole helppoa arvioida toisen ihmisen osaamista tai valita oikeaa henkilöä vaativiin työtehtäviin. Avuksi luodaan parhaillaan osaamismittaria, jota JAMK on jo testannut keskisuomalaisessa suuressa rakennusliikkeessä.

Vuoden verran työn alla ollut osaamismittari tukee työnantajaa työntekijöiden osaamistason hahmottamisessa.  Tehdystä osaamismatriisista on hyötyä myös työntekijälle. Hän saa tukea siihen, mitä taitoja tulisi vielä kehittää, jotta osaaminen vastaisi paremmin tiettyä työtehtävää.

– Tiimissä olemme yhdessä määritelleet rakennusinsinöörin tehtäväkohtaiset osaamistasot ja osaamisen kriteerit. Ammattitaitovaatimuksia on peilattu työelämän todellisuuteen. Toimivuutta testattiin rakennusalan AMK-opiskelijoiden harjoittelussa, kertoo rakennustekniikan lehtori Jussi Korpinen JAMKista.

Mittariston luominen on vaatinut mittavaa ajatustenvaihtoa, jossa työelämän ja oppilaitoksen näkökulmat on nivottu yhteen. Kehitystyötä on tehty ja jatketaan JAMKin rakennustekniikan ja ammatillisen opettajakorkeakoulun asiantuntijoiden sekä keskisuomalaisten yritysten kesken Osataan! -projektin puitteissa. Projektia koordinoi HAAGA-HELIA.

Työelämän edustajana hankkeessa ollut YIT Rakennus Oy:n aluejohtaja Mikko Räty näkee kehitystyön kilpailutekijänä.

– Tunnistamalla tulevat osaajat tuetaan yrityksen kilpailukykyä työntekijämarkkinoilla. Minua on aina vaivannut, mistä todella tiedän, mitä toinen osaa, Räty pohtii.

Osataan! -projekti järjestää osaamisen arviointia avaavan workshop-päivän JAMKin Dynamolla 25.9. klo 9 alkaen.  Workshopissa julkistetaan ”Duunista opintopisteiksi – opas työn opinnollistamisesta”, joka tarjoaa työkaluja ammattikorkeakouluopintojen aikaisen työssäkäynnin huomioimiseen opiskelussa.


Lisätietoja

Jussi Korpinen, lehtori, JAMK, teknologiayksikkö, 040 8250 658, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Annu Niskanen, Osataan! -projektipäällikkö, JAMK, ammatillinen opettajakorkeakoulu, 040 5322 756, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Mikko Räty, aluejohtaja, YIT Rakennus Oy, 0400 837 402, etunimi.sukunimi@yit.fi

 

www.jamk.fi/aokk/tutkimus/tapahtumat/osataan

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs