Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Oras ostaa saksalaisen Hansan IK Investment Partnersilta

Oras Group

Oras ostaa saksalaisen Hansan IK Investment Partnersilta

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2013 klo 12:01
Julkaisija: Oras Group

Pohjois-Euroopan johtava hanavalmistaja Oras Oy ostaa saksalaisen Hansa Metallwerke AG:n (”Hansa”), joka on hana-alan johtavia yrityksiä saksankielisessä Euroopassa. Oras ja Hansan omistaja IK Investment Partners (”IK”) ovat sopineet Hansan siirtymisestä Oras-konserniin 30.9.2013. Uusi Oras Group käsittää nyt kaksi omilla alueillaan vahvaa brändiä, Oraksen ja Hansan.

Hansa tunnetaan korkealaatuisista, ympäristöystävällisistä sekä edistyksellisistä tuotteistaan ja se on alan johtavia yrityksiä Saksassa ja Itävallassa. IK on omistanut Hansan lähes kolme vuotta. Tänä aikana Hansan johto on parantanut yrityksen kilpailuasemaa yhteistyössä IK:n kanssa keskittymällä yrityksen ydinosaamisiin, uudistamalla tuotevalikoimaa sekä optimoimalla tuotanto- ja materiaalikustannuksia.

Pohjois-Euroopan markkinajohtaja Oras kehittää, valmistaa ja markkinoi käyttäjäystävällisiä, vettä ja energiaa säästäviä talotekniikan vesijärjestelmiin kuuluvia tuotteita. Jo 1990-luvulla Oras esitteli ensimmäiset kosketusvapaat elektroniset hanat Euroopan LVI-markkinoille ja nykyään yritys johtaa markkinan kehitystä älyhanoillaan.

Oraksen ja Hansan yhdistyminen luo uuden Oras Groupin, jonka yhteenlaskettu liikevaihto on 260 miljoonaa euroa. Se on Euroopan kärkiyritys, jolla on mahdollisuudet laajentua yhä voimakkaammin kansainvälisillä markkinoilla. Sekä Oraksen että Hansan brändejä tullaan kehittämään edelleen.

Oras Groupin konsernijohtaja Pekka Kuusniemi pitää yrityskauppaa erittäin tärkeänä läpimurtona Saksan ja Manner-Euroopan suurille markkinoille: ”Oraksen vahva kotimarkkina on Pohjoismaat, ja olemme hakeneet nopeaa ja tehokasta laajentumismahdollisuutta Manner-Eurooppaan. Saksan markkina on kymmenen kertaa Suomea suurempi ja lähes viidesosa koko Euroopan markkinoista. Yritysosto kaksinkertaistaa konsernin koon ja markkina-asemamme vahvistuvat olennaisesti. Meillä on hyvät edellytykset myynnin kasvattamiseen. Hansalla on Manner-Euroopassa hyvin vahva asema, kiitetty laatu ja arvostettu brändi. Maantieteellisesti Hansa täydentää Orasta erinomaisesti. Näen tässä ratkaisussa Oras Groupin tulevaisuudelle suuria mahdollisuuksia. Tiedostamme myös hyvin nöyrin mielin sen, että kahden yhtä suuren yrityksen sujuva ja uutta voimaa luova yhdistäminen on vaativa tehtävä.”

Hansan toimitusjohtaja Christopher Marshall on hyvin tyytyväinen ratkaisuun: ” Yhdistämme toisiaan täydentävät vahvuudet kahdesta yrityksestä, jotka ovat huolehtineet hyvin tuloskunnostaan, toimintaedellytyksistään ja kehitysmahdollisuuksistaan. Molemmilla on luotettu laatu, arvokkaat brändit, osaava henkilöstö ja vankka asema omilla alueillansa. Voimme oppia paljon toisiltamme ja löytää synergiaetuja niin myynnissä, operaatioissa kuin tuoteportfolioissakin. Yhdessä voimme saavuttaa markkina-aseman, johon kumpikaan yritys ei yksinään yltäisi.”

IK:n Managing Partner Detlef Dinsel: “Hansan myynti merkitsee koko Hansa-konsernin irtautumista IK:sta ja siirtymistä kahden vahvan strategisen partnerin omistukseen – Hansa siirtyy nyt Oras Groupiin ja Hansan osa KWC on jo aiemmin siirtynyt Franke-konserniin. Olemme tyytyväisiä Hansan onnistuneeseen rakennemuutokseen sekä yrityksen kilpailuaseman ja kannattavuuden paranemiseen. Yhdessä Hansa ja Oras muodostavat vahvan eurooppalaisen markkinajohtajan, jolla on valmius kansainväliseen laajenemiseen. Haluamme kiittää Hansan johtoa ja henkilöstöä heidän panoksestaan ja ammattimaisuudestaan, ja toivotamme heille menestystä tulevaisuudessa.”

Oras Groupin omistaa perheyritys ja teollinen omistaja Oras Invest, joka kehittää yrityksiään ja kasvattaa niiden arvoa pitkäjänteisesti.

Lisätietoja:

konsernijohtaja Pekka Kuusniemi
puh. 050 537 3883
pekka.kuusniemi@oras.com

 Lehdistötiedote ja kuvia ladattavissa osoitteessa www.oras.com

 

Liitetiedostot

Oras on merkittävä käyttäjäystävällisten, vettä ja energiaa säästävien, huippulaadukkaiden talotekniikan vesijärjestelmiin kuuluvien tuotteiden toimittaja. Vuonna 1945 perustettu yritys on alallaan Pohjois-Euroopan markkinajohtaja. Oraksen omistaa perheyritys Oras Invest. Oraksen pääkonttori sijaitsee Raumalla ja yrityksellä on kaksi tehdasta, Raumalla ja Puolan Olesnossa. Oraksella on omaa myyntihenkilöstöä viidessätoista Euroopan maassa. Vuonna 2012 Oraksen liikevaihto oli 131,1 M€ ja yritys työllistää noin 800 henkilöä. www.oras.com

Hansa on saksankielisen Euroopan suurimpia korkealaatuisten, innovatiivisten talotekniikan vesijärjestelmiin kuuluvien tuotteiden toimittajia. Yritys on perustettu vuonna 1911 ja se on Saksassa LVI-ammattilaisten ykköskumppani. Alan kokonaismarkkinoista Hansan osuus on Saksassa toiseksi suurin ja Itävallassa se on markkinajohtaja. Yhtiön pääkonttori on Stuttgartissa ja tehtaat sijaitsevat Saksan Burglengenfeldissä ja Tsekin Kralovicessa. Hansalla on omaa myyntihenkilöstöä yhdeksässä Euroopan maassa sekä Kiinassa. Hansan liikevaihto vuonna 2012 oli 128,5 M€ ja yritys työllistää noin 600 henkilöä. www.hansa.com

Oras Invest omistaa Oras Groupin kokonaan. Oras Invest on perheyhtiö, jolla on lähes 70 vuoden teollisen yrittäjyyden perinne. Sitoutunut omistajuus, pitkäjänteinen kehittäminen ja kestävä arvon kasvu ovat Oras Investin strategian ydin. Oras Invest on myös kolmen pörssiyhtiön suurin omistaja: Kemira 18 %, Tikkurila 18 % ja Uponor 23 %. Oras Investin omistusten fokus on vesi- ja rakennusteollisuuksissa. Vuoden 2012 lopussa Oras Investin nettovarallisuus (NAV) oli 617 M€. www.orasinvest.fi

IK Investment Partners (“IK”) on eurooppalainen pääomasijoitusyritys, jonka investoinnit painottuvat kolmelle alueelle, Pohjoismaihin, Saksaan ja itäiseen Keski-Eurooppaan sekä Ranskaan ja Beneluxiin. Vuodesta 1989 IK:n rahastot ovat sijoittaneet noin 5,6 miljardia euroa yli 80 eurooppalaiseen yhtiöön. Rahastot investoivat yhdessä yritysten johdon kanssa keskikokoisiin yrityksiin, joilla on vahvaa parannusmahdollisuutta ja jotka toimivat liiketoiminnan palvelu-, hoiva-, teollisilla ja kuluttajatuotealoilla. IK on nyt 24 yhtiössä. www.ikinvest.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs