Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Opiskelijat ideoimaan Kakolanmäen uusiokäyttöä

Turun ammattikorkeakoulu

Opiskelijat ideoimaan Kakolanmäen uusiokäyttöä

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2013 klo 10:46
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kakolanmäen vankilarakennuksille uusi käyttötarkoitus opiskelijoiden ideoimana

Innovaatioprojektit tuottavat asiakkaalle potentiaalisen ratkaisun

Capstone-innovaatioprojekti on Turun ammattikorkeakoulun uudenlainen oppimiskokonaisuus, joka yhdistää monialaisesti elektroniikan, tietotekniikan, liiketalouden sekä kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelmat. Tavoitteena on yhdistää työelämä ja opiskelu entistä realistisemmalla ja konkreettisemmalla tavalla siten, että siitä hyötyvät niin opiskelijat kuin asiakasyrityksetkin. Yhtenä mahdollisena todellisista haasteista on opiskelijoille lokakuun lopussa esiteltävä Kakola-projekti, jossa vankilarakennukset olisi tarkoitus valjastaa uusiokäyttöön.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN INNOVAATIOPROJEKTEIHIN:

keskiviikkona 30.10.2013 klo 9.15 – 11.00 ICT-talossa

Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku, Projektitoimisto, 2. kerros

 

Tulevaisuuden koulutus on yhdessä tekemistä

Capstonen ideologia pohjautuu Massachusettsin teknillisessä korkeakoulussa (MIT) kehitettyyn CDIO-konseptiin, jossa koulutusta pyritään kehittämään paremmin työelämän vaatimuksia vastaavaksi.

Tieto ei yksin riitä, tarvitaan myös taitoa. Tiivis tutkimuksen ja käytännön yhdistäminen kehittää opiskelijoiden valmiuksia todellisiin työtilanteisiin sekä valmistaa tätä kautta entistä osaavampia ja realistisempia tulevaisuuden työntekijöitä. Ratkaisut ongelmiin haetaan yhdessä muiden osaajien ja sidosryhmien kanssa.

– Taito verkostoitua, kyseenalaistaa ja kehittää olemassa olevia ja uusia ratkaisuja on keskeinen osa tulevaisuuden ammattilaisten osaamista. Capstone tukee juuri tätä päämäärää, miettii pt. tuntiopettaja Riikka Kulmala Turun AMK:sta.

 

Vankilarakennusten uusiokäyttö mietintään

Lokakuun lopussa Turun ICT-talossa "projektit täytetään", kun opiskelijat hakeutuvat mukaan heitä kiinnostaviin projekteihin.

Korkealta Kakolanmäeltä on upea näkymä Aurajoelle, Forum Marinumin yli Turun Linnalle ja Turun Satamaan asti.  Vankilan läheisyyteen nousee uusia asuintaloja. Suojeltujen vankilarakennusten tuleva käyttö on kuitenkin vielä auki.

– Vankilarakennuksille on vuosien saatossa ideoitu monenlaisia käyttötarkoituksia. Vankila-projektissa opiskelijat saavat hyödyntää ja yhdistellä jo olemassa olevia ideoita, ja luoda niistä uusia ideoita. Tarkoituksena on, että tähän tehtävään tarttunut opiskelijaryhmä demonstroi, miten arvokkaita vankilarakennuksia voitaisiin hyödyntää jatkossa, esittelee kaavoitusarkkitehti Paula Keskikastari Turun kaupungista.

 

Lisätiedot:

Riikka Kulmala, pt. tuntiopettaja, Turun AMK, p. 044 907 2885

Paula Keskikastari, kaavoitusarkkitehti, Turun kaupunki, p. 02 2624 214

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs