Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Opiskelija-asuntoja Savilahden kampusalueelle Kuopiossa

SYK Oy

Opiskelija-asuntoja Savilahden kampusalueelle Kuopiossa

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 12:34
Julkaisija: SYK Oy

Savilahti-projekti on parhaillaan menossa Kuopion kaupungin vetämänä. Savilahden kampusalueesta ollaan kehittämässä vilkas ja monipuolinen liike-elämän, opiskelun ja vapaa-ajan keskittymä, aivan Kuopion keskustan tuntumassa.

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy - SYK ja Kuopion Opiskelija-asunnot Oy eli Kuopas ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen opiskelija-asuntojen rakentamisesta Itä-Suomen yliopiston Savilahden kampusalueelle. Yhteisenä tavoitteena on toteuttaa kampusalueelle uudenlaista opiskelija-asumista ja luoda lähtöpamaus vetovoimaisen Savilahden kampusalueen kehittymiselle.

Asumisen ja palveluiden asiaa edistämään perustetaan suunnitteluryhmä missä on edustajat molemmista yhtiöistä sekä Itä-Suomen ylipistosta ja KOy Studentiasta. Kestävä kehitys ja resurssiviisaus huomioidaan alueen rakentamisessa.

Yhtiöt ovat jakaneet vastuitaan alueen kehityksestä siten, että Kuopas vastaa asuintalojen suunnitteluttamisesta ja SYK alueen ja sen muiden palveluiden kehittämisestä. Tavoitteena on saada hankkeeseen liittyvät rakennustyöt alulle 2016 – 2017 ja näinollen uudet opiskelija-asunnot valmistuisivat 2017 – 2018.

”Tämä yhteistyö tukee täysin Kuopion kaupungin vetämää Savilahti-projektin suuntaviivoja ja on SYK Oy:n ensimmäinen konkreettinen askel kohti yhteistä päämäärää – vetovoimaista kampusaluetta.” toteaa Juha Uotila SYK Oy:stä tyytyväisenä.

”Kuopakselle yhteistyö mahdollistaa uudenlaisen opiskelija-asumisen kehittämisen tavoitteena opiskelun, asumisen ja palvelujen ainutlaatuinen yhdistäminen unohtamatta uusia kiinteistöjen energiatehokkuusratkaisumahdollisuuksia. Kampusalueelle rakennettavat opiskelija-asunnot ja Kuopaksen Samoilijan uudisrakennushanke tuovat Savilahden kampukselle opiskelijoiden asumisen sekä uudenlaista elämää ja sykettä” Tuula Vartiainen Kuopakselta kertoo.

Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkösen mukaan Kuopion kampuksen kehittämisessä on nyt otettu merkittävä askel. – Opiskelija-asuntojen rakentaminen ja palvelujen kehittäminen elävöittävät kampusta. Nämä toimenpiteet myös lisäävät yliopiston vetovoimaisuutta, Mönkkönen toteaa.

 ”Kotien rakentuminen opiskelijoille luo alueelle kaivattua ympärivuorokautista sykettä, vahvistaen opiskelijakaupunkiamme entisestään.” toteaa kaupunginjohtaja Petteri Paronen.                                                                       

----------

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK Oy) on vakavarainen ja innovatiivinen kiinteistönkehittäjä. SYK Oy omistaa, rakennuttaa ja vuokraa tiloja yliopistojen ja korkeakoulujen tarpeisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. SYK Oy kehittää innovatiivisia oppimisympäristöjä, jotka tukevat tutkimustyötä ja opiskelua. Suomen Yliopistokiinteistöt omistavat Suomen valtio sekä pääkaupunkiseudun ulkopuoliset yliopistot. www.sykoy.fi

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy (Kuopas) vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää opiskelija-asuntoja Kuopiossa. Asunnoissamme asuu yli 3600 opiskelijaa. Kuopaksen asuinnoissa on edullinen vuokra, hyvä sijainti, opiskelijoille suunnatut palvelut ja opiskelevat naapurit. www.kuopas.fi

Lisätietoa antaa:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy,
Juha Uotila, johtaja asiakkuudet ja kampuskehitys
Puh: 050-492 9653
Email: juha.uotila@sykoy.fi
 
Kuopion Opiskelija-asunnot Oy - Kuopas
Tuula Vartiainen, toimitusjohtaja
Puh: 0400-504 534
Email: tuula.vartiainen@kuopas.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs