Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » One Click LCA:lla rakennushankkeiden elinkaariarviointi tietomallista onnistuu jopa alle tunnissa

Bionova Oy

One Click LCA:lla rakennushankkeiden elinkaariarviointi tietomallista onnistuu jopa alle tunnissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2015 klo 12:43
Julkaisija: Bionova Oy

Lehdistötiedote 10.6.2015

One Click LCA:lla rakennushankkeiden elinkaariarviointi tietomallista onnistuu jopa alle tunnissa

Bionova on julkaissut One Click  LCA–ohjelmiston jonka avulla voidaan nopeasti ja helposti laskea rakennusprojektien ja –tuotteiden elinkaariarviointi (Life-Cycle Assessment, LCA). Elinkaariarviointi on luotettavin tapa ympäristövaikutusten mittaamiseen. Perinteisesti sen toteutus on vaatinut erityisosaamista ja on voinut viedä useiden päivien, tai jopa viikkojen työpanoksen. One Click LCA:n avulla myös suunnittelijat ja arkkitehdit suoriutuvat vaatimusten mukaisesta arvioinnista jopa alle tunnissa. One Click LCA tukee mm. LEED- ja BREEAM-sertifiointeja ja se on saatavilla heti.

One Click LCA hyödyntää rakennuksen tietomallia, tai myös muuta aineistoa kuten kustannuslaskennan määrätietoja, jotka muunnetaan ympäristövaikutuksiksi 360optimi-pilvipalvelussa. Palvelun kattava materiaalitietokanta takaa tarkat ja luotettavat tulokset. Ratkaisun toimivuutta on testattu yhteistyössä sekä yksityisen että julkisten rakennusalan toimijoiden kanssa. Piloteissa ovat olleet mukana mm. Skanska, Ruukki Construction, HKR ja Jyväskylän kaupunki.

One Click LCA tekee rakentamisen ja materiaalien ympäristötehokkuuden helposti ja luotettevasti mitattavaksi”, kertoo Panu Pasanen, Bionova Oy:n toimitusjohtaja. ”Sen ansiosta kaikki alan toimijat voivat rakentaa ympäristöystävällisiä rakennuksia faktoihin perustuen. Suunnittelijat ja rakennuttajat voivat hyödyntää luotettavaa tietoa päätöksenteossa, sertifioinnissa ja myös markkinoinnissa murto-osalla tähän aiemmin vaaditusta ajasta, kustannuksista ja vaivasta.”

Palvelu tukee myös elinkaarikustannusten ja hiili- ja vesijalanjälkien laskentaa niin rakennus- kuin infrastruktuuriprojekteissa. Ohjelma on virallisen tuotehyväksyntäorganisaation sertifioima ja täyttää ISO- ja EN-standardien vaatimukset. Palvelun tuottamat raportit ovat valmiita käytettäväksi LEED- ja BREEAM-sertifioinneissa, joissa niitä voidaan käyttää luokituspisteiden hankkimiseen.

One Click LCA auttaa suunnittelijoita ja päättäjiä tekemään parempia valintoja ja säästämään aikaa ja rahaa ympäristövaikutusten minimoimisen ohella. Myös kaupungit voivat hyödyntää One Click LCA:ta esimerkiksi tontinluovutus- ja suunnittelukilpailujensa pisteyttämisessä ja toteuttamisessa.

Tuotevalmistajille palvelu taas tarjoaa työkaluja ympäristöselosteiden (EPD) tuottamiseen. Ympäristöseloste kertoo tuotteen ympäristövaikutuksista yhteismitallisella ja luotettavalla tavalla, mikä auttaa erottautumaan kotimarkkinoilla ja mahdollistaa vaativille vientimarkkinoille pääsyn.

 

Yhteystiedot:

Panu Pasanen, toimitusjohtaja, Bionova Oy, panu.pasanen@bionova.fi, +358 44 2871 722.

Liitetiedostot

Bionova kehittää helppokäyttöisiä ympäristötehokkuuden hallinnan pilvipalveluita tuotemerkeillä 360optimi ja One Click LCA. Ratkaisut auttavat yrityksiä (Skanska, NCC, Saint-Gobain Weber) ja julkisen sektorin toimijoita (HKR, PHRakL) vastaamaan entistä tiukempiin ympäristövaatimuksiin helposti ja tehokkaasti, ja niitä käytetään 10 maassa rakennusten, tuotteiden ja yritysvastuutiedon hallintaan ja laskentaan. Bionova on suomalainen, yksityisesti omistettu ja kannattava yritys.

Lisätietoa verkossa: www.bionova.fi ja  www.360optimi.com/fi/one-click-lca

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs