Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Omistusasuntoon ilman asuntolainan riskiä

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Omistusasuntoon ilman asuntolainan riskiä

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 06:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Oman asunnon hankkiminen on monen haave, joka tyssää usein alkupääoman puutteeseen. Täysin uudenlainen asuntorahoitusmalli tekee unelmasta totta entistä useammalle.

Lakean Omaksi –rahoitusmallissa asuntoa käytetään kuin omistusasuntoa samalla kun sitä säästetään omaksi kuukausivastikkeen yhteydessä vuokralla asuen. Mallissa oikeus asumiseen ja myöhempään osakkeiden lunastukseen saadaan maksamalla asunnon kokonaishinnasta ensin seitsemän prosentin varausmaksu. Samalla lyödään lukkoon asunnon lunastushinta kahdenkymmenen vuoden kuluttua, samaksi ajaksi tehdään myös vuokrasopimus asunnosta. Mikäli tänä aikana joutuu muuttamaan tilapäisesti toiselle paikkakunnalle, voi asunnon vuokrata toiselle henkilölle tästä Lakean kanssa sopien.

Valtion takaama yhtiölaina
– Olemme kehittäneet rahoitusmallia pitkään yhdessä Aran kanssa. Mallissamme asuntoa lunastetaan omaksi vuokralla asuen. Vuokranmaksun yhteydessä  asuntoon kohdistuvaa lainaa lyhennetään ja sopimuskauden lopussa asunnon voi lunastaa itselleen etukäteen sovittuun hintaan. Jos esimerkiksi 175 000 euron hintaisen kaksion varausmaksu on 12 000 euroa ja vuokra kuukaudessa 850 euroa, on asunnon lunastushinta 20 vuoden kuluttua 49 000 euroa. Asukas saa siis omistusasunnon edut ilman omaa henkilökohtaista riskiä asuntolainasta, sillä asuntojen rakentamiseen käytetään valtion takaamaa yhtiölainaa, selventää Lakea Oy:n toimitusjohtaja Keijo Ullakko rahoitusmallia.

Vuokranmaksun yhteydessä asuntoon kohdistuvaa lainaa lyhennetään 70 prosenttia, joten lunastusosuudeksi jää 30 prosenttia.

Keijo Ullakko kertoo rahoitusmallin herättäneen suurta kiinnostusta. Ensimmäisten 76 asunnon rakentaminen aloitettiin Vaasassa elokuussa ja lisää on tulossa Jyväskylään, Kuopioon, Kokkolaan ja mahdollisesti myös Seinäjoelle.
– Uskomme vahvasti tähän rahoitusmalliin, sillä asuntojen tarve on kova, mutta ostajan voi olla vaikea saada rahoitusta järjestymään. Seuraavan kahden vuoden aikana on tavoitteenamme rakentaa 1200 asuntoa pääosin Omaksi –rahoitusmallilla, loput ovat tavallisia omistusasuntoja, kertoo Keijo Ullakko.

Lakea Oy:n pääomistajina on 15 pohjalaista kuntaa. Yhtiöllä on toimintaa Turusta Ouluun. Rakennuttamispalvelujen lisäksi yhtiö omistaa ja välittää vuokra-asuntoja, joita yhtiö omistaa Kokkola-Vaasa-Seinäjoki – Jyväskylä alueella 1200 ja tulevaisuudessa myös Kuopiossa. Kolmas toimiala on isännöinti, näitä palveluja käyttää 180 taloyhtiötä.


Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1c95RMj

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs