Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Ojala-Tuomelan alueella runsaasti rakennustontteja jäljellä

Lappeenrannan kaupunki

Ojala-Tuomelan alueella runsaasti rakennustontteja jäljellä

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Myllymäessä, Ojala-Tuomelan alueella odottaa edelleen yli kolmekymmentä pientalotonttia rakentajaansa. Tontteja myydään tarjouskilpailulla kalenterikuukausittain ja vuokrataan kalenteriviikoittain. Myös vuokratontin voi halutessaan ostaa. Alueelle tuli keväällä 2015 hakuun 55 uutta tonttia, joista yli 30 on edelleen vapaana. 

Ojala-Tuomelan alue sijaitsee Myllymäen liikekeskuksen palvelujen läheisyydessä. Rakentamaan pääsee heti, ja kunnallistekniikka on valmiina. 

Myös Ruoholammella, Rutolassa, Joutsenossa ja Rauhassa on runsaasti pientalotontteja tarjolla. Tontteja löytyy myös esimerkiksi Nuijamaalta ja Ylämaalta. 

Tontti-insinööri Esko Kivistö Lappeenrannan kaupungilta kannustaa tutustumaan tarjontaan Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilla: www.lappeenranta.fi > Rakentaminen ja maankäyttö > Rakentaminen > Vapaat tontit. 

– Nyt omakotitalosta haaveilevan kannattaa tarttua toimeen, koska tonttikysyntä on ollut tänä vuonna vähäistä ja siksi valinnanvaraa riittää. Arvelen, että vähäisen rakentamisen ansiosta työvoimaa ja rakennustarvikkeitakin saa normaaliaikoja joutuisammin. 

Lappeenrannassa myydään tai vuokrataan keskimäärin 100–120 pientalotonttia vuodessa. 

– Kuluvan vuoden aikana tontteja on luovutettu vain 40. Jos kysyntä ei loppuvuodesta piristy, jäämme puoleen keskiarvovuodesta. Tosin viime vuonna luovutimme tontteja vain 24, mutta syynä oli paremminkin niukka tarjonta kuin vähäinen kysyntä, Kivistö arvioi. 

Esko Kivistö saa aika-ajoin kyselyjä esimerkiksi Munteroon, Lapatonniemeen ja Laihianrantaan kaavoitettujen tonttien tulevista hakuajoista. 

– Rakentamisen vilkkaus jo olemassa olevilla pientaloalueilla vaikuttaa uusien alueiden käyttöönottoon ja siksi uusien alueiden avaamista rakentajille on vaikea ennakoida. Useita vuosia voi kuitenkin mennä, ennen kuin kunnallistekniikkaa ryhdytään rakentamaan uusille alueille, Kivistö ennakoi. 

Huippuaikaa tonttien kysynnässä elettiin Lappeenrannassa 1990-luvun lopulla, jolloin luovutettiin vuosittain jopa 200 pientalotonttia rakentajille. Kuluvan vuoden kaltainen notkahdus oli 1990-luvun puolivälissä. 

KUVATEKSTI:

Ojala-Tuomelan alueella on runsaasti tontteja tarjolla Myllymäen liikekeskuksen palvelujen läheisyydessä. Rakentamaan pääsee heti. Kunnallistekniikka on valmiina. 

LISÄTIETOJA 

Tontti-insinööri Esko Kivistö
puh. 040 740 0376
esko.kivisto@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs