Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Oamkille menestystä LVI-alan opiskelijakilpailussa

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkille menestystä LVI-alan opiskelijakilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2012 klo 09:41
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

LVI-alan kansallinen opiskelijakilpailu yliopisto- ja ammattikorkeakoulujen insinööriopiskelijoille järjestettiin tänä vuonna 23.4. Nastolassa Uponor Suomi Oy:n isännöimänä. Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) talotekniikan koulutusohjelman opiskelijat Mikko Koskenkorva, Niilo Krekula ja Tuomas Ruha sijoittuivat tasaisella suoritussarjalla kilpailussa hienosti toiseksi.

Tänä vuonna kisa oli tasainen ja voittajaksi selvisi Mikkelin ammattikorkeakoulun joukkue Veli Koskinen, Teemu Lahikainen, Mikko Nieminen ja Harri Piispa. Aalto-yliopisto sijoittui kolmanneksi. Lisäksi kilpailuun osallistui opiskelijoita Metropolia Ammattikorkeakoulusta sekä Satakunnan ja Tampereen ammattikorkeakouluista.

Kaikki joukkueet kilpailivat samassa kilpailusarjassa. Kustakin korkeakoulusta osallistui yksi 3–4 hengen joukkue, jonka jäsenet olivat korkeakoulun perusopiskelijoita. Oamkin joukkue menestyi hyvin, vaikka se oli kilpailun ainoa kolmihenkinen joukkue.

– Muilla oli nelihenkiset joukkueet. Tällä kertaa ainakin kaksi tehtävää viidestä oli sellaisia, joissa lisähenkilö olisi ollut joukkueelle selkeästi avuksi, yliopettaja Veli-Matti Mäkelä kertoo.

Kilpailun teoriatehtävät käsittelivät asuinrakennuksen vesijohtomitoitusta, Mollier-diagrammin käyttöä ilmastointiprosessin suunnittelussa sekä jäähdytyspatterin mitoitusta. Lisäksi joukkueet vastasivat 200 kirjalliseen kysymykseen, jotka koskivat muun muassa Suomen rakentamismääräyskokoelman osia D1, D2, E7, A1 ja A2. Uponor oli laatinut käytännön tehtävät putkiston kokoamisesta ja ilmakanaviston tasapainotuksesta. Jokeritehtävänä oli kysymyssarja, jonka vastaukset löytyivät tehdaskierroksen aikana tehdyistä havainnoista.

Kilpailun järjestelytoimikunta ja tuomaristo koostuivat edellä mainittujen korkeakoulujen opettajaedustajista sekä sponsorina toimivien LVI-talotekniikkateollisuuden ja säätiö L.V.Y.:n edustajista. Suomen LVI-liitto SuLVIn teknillinen toimikunta vastasi toimikunnan ja tuomariston sihteeritehtävistä.

Lisätietoja

Veli-Matti Mäkelä, osastonjohtaja ja yliopettaja, 050 596 5444, veli-matti.makela@oamk.fi

Kuva: Veli-Matti Mäkelä

Liitetiedostot

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs