Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » OAK:n Green Double -yhdistelmät lähtivät liikenteeseen

Oulun Autokuljetus Oy

OAK:n Green Double -yhdistelmät lähtivät liikenteeseen

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 09:15
Julkaisija: Oulun Autokuljetus Oy

Pienempi hiilijalanjälki on keskeinen tavoite Oulun Autokuljetus Oy:n uusille ympäristöystävällisille Green Double -ajoneuvoyhdistelmille, jotka saivat Trafin luvalla ensimmäiset lastit kyytiinsä maanantaina. Tulevien viiden vuoden aikana selviää, kuinka tavoitteisiin päästään, kun OAK teettää Trafin lupaehtojen mukaisen tutkimuksen ekologisuuden toteutumisesta.

OAK:n toimitusjohtaja Jaana Kokko uskoo tutkimustulosten osoittavan sen, mikä on ilmeistä jo nyt. ”Uudet yhdistelmät vähentävät polttoaineen kulutusta suhteutettuna kuorman kokoon. Myös tiellä liikkuvan kaluston määrä vähenee, sillä Green Doublen kantavuus on yli 50% suurempi kuin perinteisillä yhdistelmillä”, Kokko sanoo.

Turvallisuus keskiössä

Raskaan kaluston turvallisuus on tänä syksynä ollut ajankohtainen keskustelunaihe. Green Double -yhdistelmissä sekä aktiiviseen että passiiviseen turvallisuuteen on panostettu erityisen paljon. Kuljettajan näkökentän kuolleita kulmia valvotaan videokameroin, ja maanteillä etenemistä seuraavat muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja kaistanvaihtovaroitin. Ohjattavuutta parantavat kääntyvät taka-akselit ja optimoidut akselivälit. Jaana Kokko kertoo, että testeissä Green Double -yhdistelmät ovat osoittautuneet yhtä ketteriksi ja hallittaviksi kuin perinteiset ajoneuvoyhdistelmät.

Ensi vaiheessa OAK:n uudet Green Doublet alkavat kuljettaa SOK:n logistiikkayhtiön, Inex Partners Oy:n päivittäistavaraa pääkaupunkiseudulta Ouluun ja paluukuormina Stora Enso Oyj:n ja Keitele Wood Products Oy:n massatavaraa pohjoisesta Etelä-Suomeen.

Ekologisuus lähtee ratin takaa

Tekniikasta huolimatta yhdistelmien turvallisuuteen ja ekologisuuteen vaikuttava tärkein tekijä löytyy ratin takaa. ”Kuljettajien ajotapavalmennus kestää meillä vuoden”, sanoo toimitusjohtaja Kokko. ”Kokeneenkin ammattilaisen työtavoissa voi olla kehitettävää. Henkilökohtainen ajotapavalmentaja antaa kuljettajalle tietoa esimerkiksi polttoaineen kulutuksesta ja ajotavasta.”

Ympäristöystävällisyydestä kertovat myös Thermo Kingin valmistamat, kierrätetyllä nestemäisellä hiilidioksidilla toimivat kylmälaitteet, jotka ovat runkokuljetuksissa ensimmäiset Suomessa. Laitteet ovat lähes äänettömiä, koska niissä ei ole dieselmoottoria.

Lisätietoja:


Jaana Kokko, toimitusjohtaja
Puh. 044 712 5852
Sähköposti: jaana.kokko@oak.fi 

Jussi Kinnunen, kuljetuspäällikkö
Puh. 044 712 5865
Sähköposti: jussi.kinnunen@oak.fi

Liitetiedostot

Taustatietoja:

Mikä yhtiö?

Oulun Autokuljetus Oy (OAK) on Suomen suurimpia kuljetus- ja maarakennusalan palveluntarjoajia. Yhtiöllä on yli 400 työntekijää ja nykyaikainen kuljetuskalusto. Sen toiminnan keskeisiksi tavoitteiksi on määritelty kestävä kehitys, ympäristöystävällisyys ja energian kulutuksen vähentäminen. Yhtiön laatujärjestelmälle on myönnetty ISO 9001 -sertifikaatti jo vuonna 1997, ja ISO 14 001 -ympäristösertifikaatti on vuodelta 2011.

Mikä Green Double?

OAK:n Green Double HCT-yhdistelmä (High Capacity Transport) koostuu Scanian R730 -puoliperävaununvetäjästä ja kahdesta NTM:n valmistamasta FRC-luokitellusta välitasoilla ja sivuovilla varustetusta puoliperävaunusta, jotka on kytketty yhteen paripyörä-dollylla. Pituutta yhdistelmällä on 32 metriä ja sen kokonaispaino on 88 tonnia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs