Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Niukkalan ja Uukuniemen kirkonkylän välisen vesi- ja viemärilinjan rakentaminen loppusuoralla

Niukkalan ja Uukuniemen kirkonkylän välisen vesi- ja viemärilinjan rakentaminen loppusuoralla

Julkaistu: 10.12.2008 klo 09:50
Julkaisija:

Koska rakennustyössä ei ole rakennettu "harjaa", niin harjannostajaisten vastikkeena pidetään 10.12.2008 klo 12.00 alkaen "putkentervajaiset" Savo-Karjalan Virkistyskeskuksella os. Uukuniementie 1197, 59730 Uukuniemi.

Koska rakennustyössä ei ole rakennettu "harjaa", niin harjannostajaisten vastikkeena pidetään 10.12.2008 klo 12.00 alkaen "putkentervajaiset" Savo-Karjalan Virkistyskeskuksella os. Uukuniementie 1197, 59730 Uukuniemi.

Niukkalan ja Uukuniemen kirkonkylän välisen vesi- ja viemärijohdon rakentaminen aloitettiin toukokuussa ja työt saadaanpäätökseen tammikuussa. Lisähankkeena tehty Papinniemen viemäri- ja vesijohto valmistuu myös tammikuussa.

Niukkala-Uukuniemen kirkonkylän syöttövesijohdon ja siirtoviemärin (noin 10 km) rakentaminen on jatkohanke Kaakkois-Suomen ja Pohjois-Karjalan ympäristökeskusten alueelle sijoittuvan Uukuniemi-Kesälahti syöttö- ja siirtoviemärihankkeelle. Vuosina 2006 ja 2007 toteutetun ensimmäisen vaiheen ansiosta Parikkalan kunnan Uukuniemen keskustaajaman Niukkalan jätevedet johdetaan Kesälahden keskustaajamassa sijaitsevaan jätevedenpuhdistamoon. Talousvesi johdetaan Niukkalan taajamaan Kesälahden kunnan puolelta Marjoniemenkankaan vedenottamosta. Niukkala-Uukuniemen kirkonkylän syöttö- ja siirtoviemärilinjan rakentaminen mahdollistaa asianmukaisen jätevesihuollon järjestämisen myös haja-asutuksen, kirkonkylän sekä Pyhäjärven ranta-asutuksen osalta.

Kaakkois-Suomen ympäristökeskus ja Parikkalan kunta laativat valtion vesihuoltotyötä koskevan sopimuksen, jonka mukaan ympäristökeskus on vastannut Niukkala-Uukuniemen kirkonkylän yhdysvesijohto- ja siirtoviemärityön suorittamisesta sekä myöhemmin myös Papinniemen viemäri- ja vesijohdosta. Ympäristökeskus on vastannut vesihuoltotyön kustannuksista vesihuollon tukemisesta annetun lain12 §:n mukaisesti. Niukkala-Uukuniemen vesihuoltotyön toteutusta tuetaan maa- ja metsätalousministeriön Kaakkois-Suomen ympäristökeskukselle osoittamin varoin ja Papinniemen viemäri- ja vesijohtotyötä ympäristöministeriön osoittamin varoin. Niukkala-Uukuniemen kokonaiskustannusarvio on 520 000 €, josta valtion osuus on enintään 260 000 €, ja Papinniemen 100 000 €, josta ympäristökeskuksen osuus on 50 000 €. Valtion osuus voi kuitenkin olla enintään 50 % hankkeiden toteutuneista, hyväksytyistä kustannuksista.

Rakennustyö on tehty Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen ympäristörakentamisyksikön omana työnä. Aliurakkana on tehty mm. kallion louhinnat, tiealitusporaukset ja soratoimitukset. Rakennushanke on tarkoitus saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Juhani Leppikangas
Rakentamispäällikkö
p. 0400 252 824
Kaakkois-Suomen ympäristökeskus

Antti Asikainen
Tekninen johtaja
p. 044 781 220
Parikkalan kunta

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs