Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Mittava lukupaketti arvokiinteistöistä kaikkien ulottuvilla

Senaatti-kiinteistöt

Mittava lukupaketti arvokiinteistöistä kaikkien ulottuvilla

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2016 klo 08:30
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt on avannut laajan verkkokirjaston kaikille rakennusperinnöstä kiinnostuneille. Osana uudistettua Arvokiinteistöesittelyä on julkaistu yli 80 rakennushistoriaselvitystä tai muuta raporttia rakennetusta kansallisomaisuudestamme kaikkien ulottuville. Ne tarjoavat mielekiintoista luettavaa niin arkkitehtuurista, rakennuksista ja historiasta kiinnostuneille. 

Verkkokirjastoa täydennetään jatkuvasti uusilla raporteilla. Senaatti-kiinteistöt tilaa vuosittain 10–20 rakennushistoriaselvitystä kohteistaan. Suomen mittakaavassa kyse on ainutlaatuisesta määrästä ja mittavasta panostuksesta kulttuurihistoriallisen tiedon kartuttamiseksi.

Laadukkaita teoksia 

Ammattitaitoisten rakennushistoriakonsulttien laatimat selvitykset ovat hienosti kuvitettuja ja taitettuja teoksia, joita mielenkiintoinen sisältö houkuttelee lukemaan. Selvitystyö tehdään aina tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa. 

Tuoreimpia raportteja on ”Isosaari – kulttuuriympäristöselvitys.” Helsingin edustalla sijaitseva Isosaari on vapautunut puolustusvoimien käytöstä ja saarta ollaan avaamassa yleisölle matkailu- ja virkistysalueeksi. Kaavoitusprosessin avuksi tehty selvitys käsittää rakennusten lisäksi sotilaslaitteet, kulkutiet jne.

Yksittäisen peruskorjausta kaipaavan rakennuksen historiaa avaa hienosti esimerkiksi Helsingin Bulevardilla sijaitsevan Aleksanterin teatterin rakennushistoriaselvitys, joka on samalla historiikki moninaisesta toiminnasta arvokkaassa rakennuksessa. 

Selvityksiä voidaan laatia myös valtion erilaisista laitostyypeistä laajempina kokonaisuuksina. Vuorelan koulukodin rakennushistoriaselvitys kuuluu vuosina 2015–2016 tehtyyn sarjaan, jossa ovat ilmestyneet myös Sairilan ja Sippolan koulukotien raportit. Samantapaisia sarjoja on kehittymässä mm. valtion maatalouden tutkimuskeskuksista ja vankiloista.

Taustatietoa korjauksiin ja myyntiin

Selvityksiä tilataan moneen tarkoitukseen. Korjaushankkeissa niistä saadaan oleellista tietoa rakennuksen ominaispiirteistä ja muutoshistoriasta suunnittelun tarpeisiin. Myyntitilanteissa selvitykset auttavat mm. kaavoitus- ja suojeluviranomaisia määrittelemään kohteen merkitystä ympäristössään ja laatimaan yksityiskohtaisempia suojelumääräyksiä. Uudelle omistajalle rakennushistoriaselvitys antaa oleellista tietoa kohteesta siinä missä kuntokartoituksetkin. 

http://www.senaatti.fi/fi/arvokiinteistot/raportit 

Lisätietoja: Senaatti-kiinteistöt  rakennuttajapäällikkö Selja Flink p. 040 669 5337
Lue myös Selja Flinkin blogi aiheesta

Arkkitehtitoimisto Livady Oy / Netta Böök, Pasi Kolhonen, Mikko Mälkki, Mathias Wahlberg: Isosaari. Kulttuuriympäristöselvitys. Helsinki 2015.

ISBN 978-952-7062-34-0 (nid)

ISBN 978-952-7062-35-7 (PDF)

Arkkitehtitoimisto Schulman Oy / Markus Manninen: Aleksanterin teatteri – rakennushistoriaselvitys. Helsinki 2015.

ISBN 978-952-7062-36-4 (nid)

ISBN 978-952-7062-37-1 (PDF)

Ark-byroo Oy / Marianna Heikinheimo et al.: Vuorelan koulukodin rakennushistoriaselvitys. Helsinki 2015.

ISBN 978-952-7062-32-6 (nid)

ISBN 978-952-7062-33-3 (PDF)

 

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa.  Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on myös merkittävä määrä kulttuurihistoriallisesti arvokasta kiinteistöomaisuutta. Siihen voi tutustua www.senaatti.fi/arvokiinteistot   www.senaatti.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs