Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Maalaus- ja tapetointiala on naisvaltaistunut

Taitaja2015

Maalaus- ja tapetointiala on naisvaltaistunut

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 15:49
Julkaisija: Taitaja2015

Taitaja2015-tapahtuma on potkaistu käyntiin Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu on jo täydessä vauhdissa.  

Kilpailulajeista yksi on maalaus ja tapetointi. Lajin kilpailutyöt perustuvat lajin työelämän vaatimuksiin sekä ammatillisen perustutkinnon perusteiden kiitettävän tason vaatimuksiin.

–Tänä päivänä ala on aika naisvaltainen, kertoo lajivastaava Kirsti Salo.

Salon mukaan television sisustus- ja rakennusohjelmat eivät anna oikeanlaista kuvaa alasta. Salo huomauttaa, että ohjelmat ovat enemmän viihdettä.

 

Kuviomaalausta ja tapetointia

Maalauksen ja tapetoinnin finaali alkoi tänään pohjatöillä. Finalistit nauhoittivat ja tasoittivat ensin kipsilevyseinän saumat, jonka jälkeen he suorittivat kipsilevyseinän ylitasoituksen.

Huomenna finalistit jatkavat kilpailua Tikkurilan erikoistyöllä eli yllätystehtävällä. Toisena kilpailupäivänä finalistit maalaavat myös ovipinnan sekä ikkunalistat.

Kolmantena ja viimeisenä kilpailupäivänä kilpailijat tapetoivat yhden seinän, maalaavat puujulkisivun, peltikatteen sekä pinnoittavat sokkelin.

Lisäksi he suorittavat seinän ylimaalauksen ja rajauksen listoitusta vasten ja tekevät kuviomaalauksen käsityövälinen ylimaalatulle seinäpinnalle. 

Kilpailusuoritus arvioidaan jokaisen itsenäisen osan tai työkokonaisuuden päätyttyä.

Työtehtävissä arvioidaan mm. oikeita työmenetelmiä, työn lopputuloksen laatua ja puhtautta, maalatun pinnan peittävyyttä, rajausten tarkkuutta, materiaalien valintoja, työturvallisuutta ja työpaikan yleistä järjestystä.

Tuomaristo koostuu työelämän ja opetusalan edustajista. 

Lajin suomenmestaruudesta kilpailevat: Kaisu Torniainen (Etelä-Savon ammattiopisto), Elina Vartiainen (Savon ammatti- ja aikuisopisto), Jenni Kangas (Päijät Hämeen koulut), Mari Valkama (Koulutuskeskus Sedu), Tiia Sipi (Keski-Pohjanmaan ammattiopisto), Adelain Eklund (Länsi-Uudenmaan ammattiopisto Luksia), Mari Lappalainen (Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto) sekä Jasmin Pietarinen (Porvoon ammattiopisto).

Lisäksi kilpailutehtäviä on suorittamassa kansainvälinen kilpailija brasilialainen Alisson Abuiar sekä TeamFinland-joukkueeseen kuuluva Henna Otronen. He harjoittelevat WorldSkills-kilpailua varten, joka järjestetään elokuussa Brasiliassa.

 

Lisätietoa:

Lajivastaava

Kirsti Salo

puh. 0415498012

 

Tiedottaja

Peppi Hellén

puh. 0443277488

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs