Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Maailman suurimman puukirkon ympärille tulossa korkeatasoinen puutaloalue

Miktech Oy

Maailman suurimman puukirkon ympärille tulossa korkeatasoinen puutaloalue

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2012 klo 15:26
Julkaisija: Miktech Oy

Kerimäen kuuluisa puukirkko ja valtakunnallisesti suojellut venevajat saavat ympärilleen yhtenäisen puutaloalueen, joka kunnioittaa alueen perinteitä. Ensimmäiset suunnitelmat Kirkkorannan alueen puurakentamishankkeesta julkaistiin Kerimäellä 18.12.2012.

Kirkkorannan alueelle kaavailtu korkeatasoinen ja viihtyisä puutaloalue koostuu asuinrakennuksista ja julkisista tiloista. Alueen kaava mahdollistaa alueelle myös puukerrostaloja, joissa voi olla kolme kerrosta ja pinta-alaa yhteensä 3000 m2. Suunnitelmiin sisältyy lisäksi rantapaviljonki ja uusia venevajoja sekä laitureita. Puurakentamisen mahdollisuuksia on havainnollistettu monipuolisesti Tampereen teknillisen yliopiston opiskelija Tomi Laineen diplomityössä.

– Työtä ei sidottu täysin Kirkkorannan nykyiseen kaavaan, vaan annoimme tekijälle vapaat kädet ideoida alueen toteutusta. Halusimme näkemyksiä, jotka houkuttelevat tekemään asioita uudella tavalla ja joita voidaan hyödyntää hankkeen toteutuksessa, kertoo Kerimäen kunnaninsinööri Jorma Mattinen.

Puurakennuksista muodostuva Kirkkorannan miljöö täydentää luontevasti kirkonkylän kulttuurimaisemaa ja tarjoaa Puruveden rannalla miellyttävän asumisympäristön. Jatkossa aluetta kehitetään myös ympärivuotiseen vapaa-ajan asumiseen, ja suunnitteilla on myös loma-asuntomessut uudella konseptilla.

– Haluamme toteuttaa messualueen kirkonkylään, palveluiden äärelle, mikä vastaa loma-asumisessa voimistuvaa trendiä. Loma-asunnot eivät välttämättä sijaitse omalla rannalla, mutta veden ja veneilymahdollisuuksien välittömässä läheisyydessä. Näin asuntojen hintataso pysyy kohtuullisena, tavallisten ihmisten tavoitettavissa, Mattinen valottaa.

Alkusysäys Kirkkorannan kehittämishankkeelle syntyi noin vuosi sitten Miktech Oy:n Eastwood -ohjelman järjestämässä infotilaisuudessa, joka pidettiin Savonlinnassa. Tilaisuudessa keskusteltiin hyvin vilkkaasti puukerrostaloista ja muusta puurakentamisen edistämisestä ja haettiin yritysten ja kuntien edustajien kanssa uusia vetovoimaisia puurakennuskohteita ja alueita.

– On hienoa, että Kerimäen kunta on asettanut tavoitteekseen toteuttaa puurakentamisen uuden vuosirenkaan Kerimäen kirkon läheisyyteen. Maamme puurakentaminen tarvitsee tällaisia hyviä ja näyttäviä esimerkkikohteita, iloitsee kehittämispäällikkö Markku Karjalainen työ- ja elinkeinoministeriöstä.

– Kerimäen kaltaiset puurakentamishankkeet tarjoavat erinomaisia käyttökohteita seudulla valmistettaville kertopuu- ja vanerituotteille. Samalla ne antavat paikallisille rakennusliikkeille mahdollisuuden erikoistua monikerroksiseen puurakentamiseen ja sen myötä saavuttaa uusia markkina-alueita, toteaa Eastwood-ohjelman edustaja, kehittämispäällikkö Sakari Mouhu Savonlinnan seudun yrityspalveluista.

Lisätiedot:

Aki Hakala, ohjelmajohtaja, Miktech Oy, puh. 0440 361 624, aki.hakala@miktech.fi

Sakari Mouhu, kehittämispäällikkö, Savonlinnan seudun yrityspalvelut, puh. 044 417 4966, sakari.mouhu@savonlinnaseutu.fi

Jorma Mattinen, kunnaninsinööri, Kerimäen kunta, puh. 044 417 5070, jorma.mattinen@kerimaki.fi

Liitetiedostot

 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

 

EASTWOOD 2014 on puutuotealan ja puurakentamisen kasvu- ja kehitysohjelma, jonka tärkein tehtävä on tukea puualan tuotanto- ja palveluyritysten sekä puurakentamisen kilpailukyvyn kehittämistä. Ohjelmaa rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, kunnat ja yritykset. EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. Muut osarahoittajat ovat Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs