Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Maailman ensimmäinen ”3+”-sukupolven voimalayksikkö otetaan käyttöön kesällä 2016 Novovoronezhin ydinvoimalaitoksessa

Maailman ensimmäinen ”3+”-sukupolven voimalayksikkö otetaan käyttöön kesällä 2016 Novovoronezhin ydinvoimalaitoksessa

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2016 klo 13:56
Julkaisija: Rosatom

Venäläisen Novovoronezhin ydinvoimalaitoksen 6. voimalayksikkö on tarkoitus ottaa käyttöön jo tänä kesänä. Asiasta kertoi laitoksen johtaja Vladimir Povvarov. Ydinpolttoaineen lataus voimalayksikkö 6:n reaktoriin alkoi 24. maaliskuuta.

Novovoronezhin toisen ydinvoimalaitoksen uusi voimalayksikkö on ollut Venäjän ensimmäinen voimalayksikköhanke 2000-luvulla, ja VVER-1200-reaktori on nykyaikaisen venäläisen ydinvoimateollisuuden tehokkain reaktori. Rostechnadzor myönsi 22. maaliskuuta käyttöluvan VVER-1200-reaktorilla varustetulle päävoimalayksikölle, mikä mahdollistaa ydinpolttoaineen latauksen ja reaktorin käynnistyksen.

Novovoronezhin ydinvoimalaitoksen voimalayksikkö 6 on tarkoitus luovuttaa teolliseen käyttöön kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Povarovin mukaan ensimmäinen polttoainenippu asetettiin paikalleen 24. maaliskuuta kello 03.28 Moskovan aikaa. ”Yksikön käyttöönottoprosessia kontrolloidaan tiukasti. Ensin reaktoriin ladataan tuoretta ydinpolttoainetta ja reaktori pannaan kokoon. Sen jälkeen suoritetaan esikriittisyyskokeet. Sitten reaktoria testataan alimmalla mahdollisella tehotasolla. Sen jälkeen aloitetaan voimalayksikön käynnistys. Käynnistysprosessi kestää 55 vuorokautta. Ennen teollista käyttöönottoa, yksikköä testataan vielä useamman viikon ajan. Polttoaineen lataus on tarkoitus lopettaa 2. huhtikuuta”, kertoi Povarov.

Novovoronezhin toisen ydinvoimalaitoksen rakennushanke on tyypiltään venäläinen ”3+”-sukupolven korkeammat tekniset ja taloudelliset suorituskykyarviot omaava ydinvoimala. Sen tarkoituksena on nykyaikaisten turvallisuus- ja luotettavuusvaatimusten saavuttaminen voimalan rakennuksessa optimoiduilla pääomasijoituksilla. Novovoronezhin toisen ydinvoimalaitoksen rakennushankkeen toimeksiantajana toimii Rosenergoatom-konserni.

Pääsuunnittelijana toimii Atomenergoproekt OY (Moskova, kuuluu Rosatomin ASE-yhtiöryhmään), rakennuksen pääurakoitsijana Nizhni Novgorodin insinööriyhtiö Atomenergoproekt (NIAEP, myös ASE-ryhmän jäsen). Itse VVER-1200-reaktorin rakennuksesta vastaa kokeellinen suunnittelutoimisto (ven. OKB) Gidropress (Podolsk) ja sen tutkimusjohtajana toimii Kurtchatov-instituutti. 

 

Lisätietoa: Rosatom@m-p.ru

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs