Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Lujabetoni mukana kunnostamassa Suomen rataverkkoa

Luja-yhtiöt

Lujabetoni mukana kunnostamassa Suomen rataverkkoa

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2014 klo 08:30
Julkaisija: Luja-yhtiöt

Liikenneviraston kanssa tehdyn sopimuksen myötä Lujabetoni Oy on vahvasti mukana Suomen raideliikenteen parannustöissä.

Lujabetoni tulee toimittamaan merkittävän määrän Liikenneviraston vuonna 2014 tarvitsemista raideliikenteen betoniratapölkyistä. Liikennevirasto panostaa ratojen kunnostukseen ja vanhentuneiden puisten ratapölkkyjen korvaamiseen nykyaikaisilla ja ympäristöystävällisillä betoniratapölkyillä, sekä rakentamalla uutta rataa. Rautatieliikenne on ympäristöystävällinen kuljetusmuoto. 

– Suomen tavaraliikenteestä rautatiekuljetuksien osuus on perinteisesti ollut noin neljännes, rautatieliikenteen osuuden Suomen liikenteen päästöistä ollessa vain kaksi prosenttia, kertoo Liikenneviraston Radan parantaminen -yksikön päällikkö Magnus Nygård. – Raideliikenteen modernisointi mahdollistaa hyvin toimivat kuljetukset raiteilla, Nygård jatkaa.

Lujabetonin ratapölkkyjä käytetään vuosien 2014 - 2015 aikana pääasiassa kahteen isoon radan kunnostushankkeeseen. Kokkola-Ylivieska kaksoisraide tullaan rakentamaan vuoteen 2017 mennessä siten, että vuonna 2013 aloitettu ratapölkkyjen asennus jatkuu vuosien 2014 ja 2015 aikana kolmena erillisenä urakkana. Kontiomäki - Oulu – rataosuudella päällysrakenne tullaan uusimaan kokonaisuudessaan vuosien 2014-2017 aikana.

Lujabetonilla on vahva osaaminen ympäristöystävällisten ja huoltovapaiden betoniratapölkkyjen valmistuksessa. Betoniratapölkkyjä on valmistettu Lujabetonin itse kehittämällä nykyaikaisella ratapölkkytuotantolinjalla Siilinjärvellä vuodesta 1997. Vilkkaimmillaan Suomen rataverkon päällysrakenteiden kunnostus oli 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. Viime vuosina betonisten ratapölkkyjen valmistusmäärä Lujabetonilla on ollut 50 000-100 000 kpl/vuosi. Lujabetonin betoniratapölkkyjä on jo lähes 2000 raidekilometrillä Suomessa.

Tämän sopimuksen myötä Lujabetoni voi tarjota paremman työllisyyden Siilinjärven tehtaan työntekijöille. ’Siilinjärven ratapölkkytehtaalla työskentelee tällä hetkellä n. 25 henkilöä ja tilauksen ansiosta talvikuukausina tyypillisiltä lomautuksilta vältytään.’ kertoo betonituoteyksikön johtaja Sakari Petsalo.

Lisätietoja: Lujabetoni Oy, Sakari Petsalo, betonituoteyksikön johtaja, puh. 044 585 2363

Liitetiedostot

Lujabetoni on Luja-yhtiöiden betoniosaaja ja Suomen toiseksi suurin elementtivalmistaja. Se tekee kaikkea betonista: kivitalopaketteja, elementtejä, ratapölkkyjä, teräsbetonipaaluja, pihakiviä, harkkoja sekä valmisbetonia. Tehtaita Lujabetonilla on kaikkiaan 25, joista kaksi Tukholmassa ja kolme Pietarissa. Lujabetonin vahvuuksia ovat vahva oma tuotekehitys sekä 60 vuoden kokemus betonista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs