Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Lapti rakentaa asumista ja tuettua ikääntyneiden hoivapalvelua tarjoavan palvelukeskuksen Espoon Suurpeltoon

Rakennusliike Lapti Oy

Lapti rakentaa asumista ja tuettua ikääntyneiden hoivapalvelua tarjoavan palvelukeskuksen Espoon Suurpeltoon

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2016 klo 09:05
Julkaisija: Rakennusliike Lapti Oy

Asuntojen ja toimitilojen sekä terveydenhoito- ja hoivakiinteistöjen rakentamiseen keskittynyt Rakennusliike Lapti Oy on allekirjoittanut sopimuksen Hemsön kanssa vuokra-asumista ja tuettua ikääntyneiden hoivapalvelua tarjoavan palvelukeskuksen rakentamisesta Suurpeltoon Espooseen. Hoivapalvelut tuottaa Mainio Vire Oy. Rakennustyöt palvelukeskuksen työmaalla Suurpellon puistokatu 14-16:sta ovat jo käynnistyneet. Kiinteistö valmistuu alkuvuodesta 2018.

 

Suurpeltoon rakennettavaan palvelukeskukseen valmistuu yksilöllinen kokonaisuus, jossa vuokra-asunnot ja tuettua hoivaa tarvitsevien ikääntyneiden hoivapalvelut ovat samassa talossa. Palvelukeskukseen rakennetaan yhteensä 53 asuntoa, jotka ovat yksiöitä, kaksioita ja perheasumiseen soveltuvia kolmioita, sekä ikääntyneille tarkoitettu 116 paikkainen hoivakoti. Lisäksi kiinteistöön tulee liike- ja työtiloja.  

 

- Uuden palvelukeskuskonseptimme kehittämisessä olemme miettineen asumisen tarpeita ja tarvittavia palveluita elämän eri vaiheissa. Olemme yhdistäneet vuokra- ja hoiva-asumisen samaan kiinteistöön. Talo toimii eri sukupolvien yhteisenä asuinpaikkana, jossa viihtyisä yhteinen pihapiiri yhdistää talon asukkaita. Tarpeiden muuttuessa ikääntynyt voi siirtyä samassa talossa toimivaan hoivakotiin ja läheinen esimerkiksi puoliso, lapset tai vaikkapa sukulainen voi asua omassa kodissaan ja jakaa yhteisen elinympäristön ikääntyneen omaisensa kanssa, kertoo Laptin uudesta palvelukeskuskonseptista toimitusjohtaja Timo Pekkarinen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

 

”Uskomme Suurpellon palvelukeskustyyppisten uusien palvelukeskusten yleistyvän jatkossa. Meillä on jo vastaavanlainen hanke alkamassa Kuopiossa ja useampia hankkeita on myös suunnitteluvaiheessa, lisää Pekkarinen.

 

Hemsö jatkaa kasvuaan Suomessa

 

- Olemme erittäin tyytyväisiä ensimmäisestä kaupasta lukuisia yhteiskuntakiinteistöjä toteuttaneen Laptin kanssa. Suurpellon palvelukeskus on erinomainen lisäys omistuksiimme Suomessa. Siinä yhdistyvät hoivatilat ja vuokra-asuminen hyvällä sijainnilla pääkaupunkiseudulla. Hanke vahvistaa myös pitkäjänteistä yhteistyötämme Mainio Vireen kanssa, sanoo Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen.

 

 

Mainio Vireelle uudentyyppinen hoivakoti osana Suurpellon palvelukeskushanketta

 

Espooseen on jo pitkään toivottu uudentyyppistä hoivakotia, jonne voisi muuttaa kunnan ostopalveluna, omakustanteisesti tai kaupungin palvelusetelillä.

 

Uudenlaisella palvelukonseptilla toteutettava hoivakoti vastaa erilaisten ikäihmisten palveluntarpeisiin. Eri elämäntyylit ja mieltymykset näkyvät sekä sisustuksessa että tarjolla olevissa palveluissa.

 

- Uuden ajan hoivakodissa on mahdollista mennä mukaan uusiin aktiviteetteihin sekä jatkaa jo aikaisemmin tärkeiksi tulleita harrasteita ja tekemistä. Hoivakotiin muodostuu yhteisöjä, joista aina löytyy saman henkistä seuraa, kertoo Mainio Vireen uudesta palvelukonseptista toimitusjohtaja Leena Munter Mainio Vire Oy:stä.

 

Lisätietoja antavat

 

Timo Pekkarinen, toimitusjohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, puh. 040 544 9245

Jarkko Leinonen, maajohtaja, Hemsö, puh. 0400 150 841

Leena Munter, toimitusjohtaja, Mainio Vire Oy, puh. 050 336 0842

Liitetiedostot

Rakennusliike Lapti Oy lyhyesti

Rakennusliike Lapti Oy on 1990 perustettu kasvava ja kehittyvä rakennusliike, jossa osaamista sekä innostunutta ja eteenpäin menevää otetta arvostetaan. Vahvan asuntorakentamisen ohella olemme Suomen johtava hoivakiinteistöjen rakentaja. Yhtiön pääkonttori on Oulussa ja aluekonttorit Kuopiossa, Tampereelle ja Vantaalla. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 114 miljoonaa euroa. www.lapti.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs