Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Lahden vanha linja-autoasema myydään tarjousten perusteella

Lahden kaupunki

Lahden vanha linja-autoasema myydään tarjousten perusteella

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2016 klo 11:09
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki myy tarjouskilpailulla linja-autoasemana olleen ra­ken­nuksen ja vuokraa ostajalle sen tontin. Rakennus si­jait­see Jalka­ran­nan­tien ja Lahdenkadun kul­mauksessa.   Rakennus on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaana.  

Rakennus myydään ja tontti vuokrataan
Kaupunki myy linja-autoaseman rakennuksen tarjouskilpailun voittajalle. Rakennuksen pohjahinta on 390 000 euroa.  Tontti vuokrataan 15 000 euron vuosivuokralla.  Tarjouksentekijöiden tulee esittää suunnitelma rakennuksen tulevasta käytöstä ja sen tulee olla asemakaavamääräysten mukaista.  Asunnoiksi tai teollisuustilaksi taloa ei voi muuttaa.

Rakennus tulee kunnostaa 
Ostajan tulee kunnostaa rakennus siten, että rakennuslupa perusteelliselle kunnostukselle on haettava vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoituksesta.  Kunnostuksessa tulee ottaa huomioon suojeluvaatimukset.  Pohjoispään laajennusosan, joka on rakennettu 1990-luvulla voi purkaa ja tarvittaessa korvata uudella vastaavankokoisella laajennuksella. Kunnostuksen tulee olla valmis ja käyttöönotettavissa kolmen vuoden kuluessa rakennusluvan saannista. Mikäli ostaja ei noudata tätä aikataulua, perii kaupunki sopimussakkoa sekä korotettua maanvuokraa.

Rakennus ja tontti ovat osa Ranta-Kartanoa
Ranta-Kartano on Kisapuiston ja Fellmanin puiston välinen nykyisin pääosin pysäköintikäytössä oleva alue.  Alueen rakentaminen alkaa katurakentamisella vuonna 2017.  Ympäröivien katujen valmistuttua nykyinen Jalkarannantie puretaan ja linja-autoaseman eteen rakennetaan aukio. Alueelle tulee asumista ja liiketiloja seitsemään umpikortteliin.  Pysäköinti siirtyy rakennettavaan pysäköintitaloon.

Tarjousten jättöön on aikaa koko kesä
Tarjousten jättöaika päättyy 31.elokuuta ja päätökset myynnistä pyritään tekemään alkusyksystä.

Lisätietoja tarjouskilpailusta, pohjakuvat ja muut asiakirjat:

http://lahtiuudistuu.fi/ranta-kartano/linja-autoasema/

 

Lisätietoja antavat
Rakennuksesta
isännöitsijä Harri Malinen, puh. 050 398 5348, harri.malinen@lahti.fi
kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, puh. 050 559 4227, jouni.arola@lahti.fi

Maanvuokrasopimuksesta
maankäyttöinsinööri Petri Solonen, puh. 050 398 5396, petri.solonen@lahti.fi

Ranta-Kartanon alueesta
projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen, puh. 044 416 3503, pirkko-leena.jakonen@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs