Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » KUTSU: Täydennysrakentamisella tiiviistä ja toimivaa – 12. Kaupunkisuunnitteluseminaari Heurekassa 5.2.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry

KUTSU: Täydennysrakentamisella tiiviistä ja toimivaa – 12. Kaupunkisuunnitteluseminaari Heurekassa 5.2.

Kutsu.
Julkaistu: 30.01.2014 klo 14:16
Julkaisija: Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ry

12. kertaa järjestettävän kaupunkisuunnitteluseminaarin teemana on TIIVISTYVÄ KAUPUNKI.  Heurekassa 5.2. järjestettävässä seminaarissa punnitaan kasvavien kaupunkien kasvukipuja ja –etuja ja etsitään ratkaisuja onnistuneeseen täydennysrakentamiseen. Loppuhuipentumana kuullaan metropolialueen ’kolmen suuren’ paneelikeskustelu.

Keynote -luennon pitää arkkitehti Sissel Engblom. Engblom tuo tuulahduksen Norjasta, jossa hän työskentelee maan suurimpiin kuuluvan, monialaisen Asplan Viak –toimiston johtavana arkkitehtina kaupunkisuunnitteluosastolla. Engblom on vetänyt monialaisia tiimejä suuren mittaluokan hankkeissa: Oslon kehämäisen metrolinjan suunnittelu, tehdasalueen muuntaminen kestävän kehityksen asuinalueeksi sekä useat kaupunkirakenteen tiivistämiseen tähätäävät hankkeet Norjassa ja Ruotsissa.

- Oslon lähitulevaisuuden suurimpana haasteena on kestävän, tiiviin ja julkiseen liikenteeseen nojaavan kaupunkirakenteen suunnittelu. Pienestä väkimäärästämme huolimatta emme ole onnistuneet rakentamaan tiiviisti. Kestävät ratkaisut eivät ole pintasilaus, vaan ne on juurrutettava syvälle maankäytön ja liikenteen suunnitteluun, Engblom toteaa.

Nuoren polven suunnittelijat Joakim Breitenstein (Joksu), Anni järvitalo (KSV) ja Reetta Putkonen (WSP) paneutuvat liikenne- ja viherrakentamiseen tiivistyvässä kaupungissa. Kaupungissa tarvitaan uudenlaisia, ekologisia, kestäviä ja yhteisöllisiä ratkaisuja,  joissa urbaani elämä ja laadukas, viihtyisä ympäristö kohtaavat. 

Hämeenlinnan kaupunkistrategian yhtenä päälinjana on kestävä kehitys. Kaupungin tilaajajohtaja Päivi Saloranta kertoo, miten Hämeenlinnassa on  onnistuttu suunnittelemaan tiivistä kaupunkikeskustaa ennakoivalla ja kestävällä maankäytön suunnittelulla. Tampereen täydennyshankkeista kertoo Tampereen seudun kuntayhtymän seutujohtaja Päivi Nurminen

Lopuksi virastopäällikkö Mikko Aho (Helsingin kaupunki), kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine (Vantaan kaupunki) ja yleiskaavapäällikkö Marianne Kaunio (Espoon kaupunki) keskustelevat metropolialueen tulevaisuuden näkymistä. Seminaarin päättää virtuaalinen ekskursio maailman ympäri!

------------------------------------------

Aika: 5.2. klo 13–18

Paikka: Tiedekeskus Heurekan auditorio

Ohjelma: https://www.safa.fi/fin/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/?Event_ID=545

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: tiedottaja Päivi Virtanen, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA,

Paivi.virtanen@safa.fi p. 050 570 4180

Kaupunkisuunnitteluseminaari toimii monialaisena keskusteluareenana kaupunkisuunnittelun asiantuntijoille. Seminaarin järjestää Suomen Arkkitehtiliitto SAFA yhdessä Suomen Kaavoitusinsinöörien yhdistyksen (SKI), Suomen Maisema-arkkitehtiliiton (MARK), Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit ry:n (RIA) sekä Suomen Suunnittelumaantieteilijöiden liiton (SUM) kanssa. Ensimmäinen kaupunkisuunnitteluseminaari järjestettiin vuonna 2002.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs