Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kutsu seminaariin | Arkkitehtuuri ja kulttuuri

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

Kutsu seminaariin | Arkkitehtuuri ja kulttuuri

Tiedote.
Julkaistu: 17.01.2014 klo 12:45
Julkaisija: Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

 

Tule viettämään Alvar Aallon syntymäpäivää kanssamme Musiikkitaloon!

3.2.2014 klo 15.00-18.00 (kahvitarjoilu 14.30) 

Musiikkitalon Black Box, Mannerheimintie 13A, Helsinki

 

Alvar Aallon syntymäpäivänä järjestetään Helsingissä nyt kolmatta kertaa avoin Arkkitehtuurin päivän seminaari. Tilaisuudessa eri kulttuurialojen toimijat pohtivat arkkitehtuurin ja kulttuurin suhdetta sekä kertovat omasta suhteestaan arkkitehtuuriin. Syntymäpäiväkahvit tarjoillaan Black Boxin viereisessä lämpiössä klo 14.30–15.00.

Seminaarin ulkomainen kutsuvieras on norjalainen maisema-arkkitehti ja tunnetun arkkitehtitoimisto Snøhettan osakas Jenny B. Osuldsen, joka avaa arkkitehtuurin ja kulttuurin suhdetta toimiston viimeaikaisten rakennusprojektien kautta. Näistä tunnnetuimpia ovat the San Francisco Museum of Modern Art Expansion, Annecy Congress Centre Ranskassa ja National September 11th Memorial Museum Pavilion New Yorkissa. Helsingin Musiikkitalon merkityksestä kulttuurin tilana ja avoimena kaupunkitilana kertoo arkkitehti Marko Kivistö, joka toimi yhtenä hankkeen pääarkkitehdeista LPR-arkkitehdeissä. Seminaarin keskusteluosuuden virittävissä puheenvuoroissa lähestytään arkkitehtuurin roolia kulttuurissa sekä yhteiskunnallisesta että henkilökohtaisesta näkökulmasta. Keskustelijoina mm. johtaja
Minna Sirnö Taiteen edistämiskeskuksesta, säveltäjä ja tietokonetaiteilija Otto Romanowski sekä kuvataiteilija ja arkkitehti Mikko Metsähonkala

Keskusteluja moderoi Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste. Seminaarin avaa
Alvar Aalto -akatemian johtaja Esa Laaksonen. Tilaisuudessa julkistetaan myös Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen uudet verkkojulkaisut.

Kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille avoimen seminaarin järjestävät 
Alvar Aalto -museo
Arkkitehtuurimuseo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA
ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus

 

Seminaari on maksuton ja se pidetään suomeksi ja englanniksi. 

Seminaarin ohjelma ja lisätietoja www.mfa.fi

Paikan tilaisuudessa voi varmistaa ilmoittautumalla

http://arkkitehtuurinpaiva2014.eventbrite.com

 

 

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on uusin toimija opetus- ja kulttuuriministeriön tukemien taiteen alan tiedotuskeskusten joukossa. Keskusta ylläpitävän taustayhdistyksen jäseniä ovat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Rakennustietosäätiö, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs