Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Kotkaan nouseva outlet- ja viihtymiskeskus hahmottuu huippubrändien ympärille

Kotka Old Port

Kotkaan nouseva outlet- ja viihtymiskeskus hahmottuu huippubrändien ympärille

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 11:00
Julkaisija: Kotka Old Port

Kotka Old Portin ensimmäiset avainvuokralaiset julkistettiin Milanossa

Suomen ensimmäisen merellisen outlet- ja viihtymiskeskuksen, Kotka Old Portin, kehittäjät ovat julkistaneet Milanossa ensimmäiset Kotka Old Portiin tulevien muotibränditalojen nimet. GVA Sawyerin toimitusjohtaja ja Kotka Old Portin pääkehittäjä Cameron Sawyer ilmoitti Milanossa, italialaisen muodin keskuksessa, järjestetyssä Kotka Old Port -tilaisuudessa seuraavat merkkituotetalot: Baldinini, Class Cavalli, Missoni, Genny, Luxury Zone, Versace Jeans ja John Ashfield. Näihin merkkeihin yhdistetään mm. maailman arvostetuimpia kenkiä, laukkuja, miesten ja naisten muotiasusteita sekä koruja.

Cameron Sawyer: “Olemme hyvin tyytyväisiä suureen mielenkiintoon Kotka Old Portin tulevien vuokralaisten keskuudessa. Olemme jo nyt allekirjoittaneet sopimukset, periaatesopimukset tai aiesopimukset suurimalle osalle outlet-keskuksen pinta-alasta. Aluksi kuitenkin keskitymme luksussegmenttiin, koska se on vaativin tavoittaa ja määrittää koko hankkeen sävyn. Edellä mainitut brändit ovat hankkeessa avainkumppaneitamme. Ne ovat nyt antaneet suostumuksensa julkaista mukaantulonsa Kotka Old Portiin. Ne muodostavat hankkeen premium- ja luksusluokan kriittisen massan. Loput tarjolle tulevista brändeistä rakennamme niiden ympärille. Joidenkin viikkojen päästä ilmoitamme lisää sopimuksia.”

Maanantaina kehittäjät ja muut hankkeen taustavoimat juhlistivat alueen raivaustöiden alkua Kotkan Kantasatamassa ja Merikeskus Vellamossa järjestetyllä seremonialla. Kaikki valitukset on vedetty pois, ja nyt ”väylä on avoin” tälle mittavalle ja kunnianhimoiselle kaupunkikehityshankkeelle.

Cameron Sawyer tiivistää: “Maanantain tilaisuus oli historiallinen hetki Kotkalle. Se on Suomen ensimmäinen kaupunki, johon tulee tällainen ainutlaatuinen nykyaikainen merellinen keskus. Siihen tulee paljon muutakin kuin outlet-myymälät. Lähitulevaisuudessa julkaisemme yritykset, jotka kehittävät hotelli-, ravintola-, kylpylä-, matkailu- ja veneilytoimintoja Kotka Old Portiin. Näin mittavissa ja monipuolisissa projekteissa on aina monta mutkaa matkassa, mutta haasteet ovat sitä varten, että ne voitetaan. Tähtäämme siihen, että hankkeen ensimmäinen vaihe on lähellä Suomen tasavallan itsenäisyyden satavuotispäivää vuoden 2017 lopussa.”

Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf, joka oli paikalla Milanon tilaisuudessa, kiitti kehittäjien määrätietoisuutta: “Oli ratkaisevan tärkeää, että Kotka Old Portia lähtivät kehittämään kansainväliset huippuasiantuntijat. Kotka nousee kansainväliseen tietoisuuteen, meistä tulee kaupunki, jonne tullaan viettämään aikaa rentoutumisen, viihteen, kulttuurin ja shoppailun  ainutlaatuisessa yhdistelmässä.”                                                 

Kotka Old Port -projekti yhdisti outlet- ja viihtymiskeskusten kehittämisen kokeneet nimet, John Milliganin, Gerald Parkesin, Cameron Sawyerin ja Byrne Murphyn. Heillä on vahvat näytöt Ranskasta, Italiasta, Britanniasta, Espanjasta ja Venäjältä. Vuokrauksen ohjaaminen on uskottu italialaiselle Luca de Ambrosis Ortigaralle, DEA Real Estate Advisor -yhtiön perustajalle ja toimitusjohtajalle. DEA on riippumaton yritys, joka on vahvasti erikoistunut huippulaadukkaan muodin kuluttajamyynnin kehittämiseen. Luca de Ambrosis Ortigara pitää Kotkaa  sijainniltaan houkuttelevana: ”Sinne on helppo tulla, ja sinne tulee paljon tarjontaa. Tämä houkuttelee sekä asiakkaita että myös kansainvälisiä huippumerkkejä.”

Kotka Old Portin tilojen vuokrausta hoitavat:

DEA Real Estate, Milano

DEA:n asiantuntijat ovat kehittäneet outlet-keskuksia Italiassa ja jatkavat alan kehityksen edelläkävijänä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Perustaja ja toimitusjohtaja Luca de Ambrosis Ortigara on uransa aikana johtanut McArthur Gleniä, avannut Barberinon ja Castel Romanon keskukset ja myöhemmin johti yhtiön vuokraustoimintaa Euroopassa. Hän on istunut yhdeksän vuotta strategisena neuvonantajana Value Retailin kansainvälisessä hallituksessa. DEA on mukana projektien kaikissa vaiheissa, toteutettavuusselvityksistä konseptin kehittämiseen, investointien johtamisesta liiketilojen vuokraukseen. Se pystyy näin palvelemaan asiakkaiden tarpeita hyvin kokonaisvaltaisesti.

Realprojekti, Helsinki

Realprojekti, ja sen emoyhtiö Ovenia, ovat Suomen johtavia kauppakeskusten johtamisen ja kehittämisen konsultoinnin yrityksiä. Se hallinnoi 17 kauppakeskusta, joihin kuuluu mm. maineikas Jumbo Vantaalla sekä Sello Espoossa. Realprojekti tuo Kotka Old Port -hankkeeseen laajan kokemuksensa ja osaamisensa sekä suhteensa vähittäiskauppavuokralaisiin Pohjoismaissa.

Milligan Retail

John Milligan johti JLL:n Euroopan vähittäismyyntiä ja vaikutti ensimmäisten outlet-kauppakeskusten tuloon Eurooppaan, jotka kehitti McArthur Glen Byrne Murphyn johdolla. Murphy on myös Kotka Old Portin kehittäjiä.

 

Lisätiedot: CSawyer@gvasawyer.com puh. 041 470 20 80 tai +44 777 447 26 06

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs