Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Rakentaminen » Korkeavuorenkatu 21 kaupat solmittu lopullisesti

Senaatti-kiinteistöt

Korkeavuorenkatu 21 kaupat solmittu lopullisesti

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2016 klo 10:45
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt ja As Oy Grand Residence 21 Helsinki ovat solmineet lopulliset kaupat Helsingissä sijaitsevasta yhdestä Suomen historiallisimmasta arvokiinteistöstä, Korkeavuorenkatu 21:stä.

Uusrenessanssirakennuksessa on aiemmin toiminut mm. Rajavartiolaitos. Valtiolla ei ollut sille enää omaa käyttöä, joten kiinteistö päätettiin valtion kiinteistöstrategian mukaisesti myydä.  ”On hienoa, että yhdelle Helsingin upeimmista rakennuksista saadaan uusi elämä”, toteaa johtaja Mauri Sahi Senaatti-kiinteistöistä. 

Esisopimus kaupasta tehtiin keväällä 2014. Lopullinen kauppa vaati eduskunnan hyväksynnän, joka saatiin kesäkuussa 2015, sekä kiinteistön käyttötarkoituksen muutoksen. Grand Residence Development Oy toteuttaa kohteessa mittavat muutostyöt, joilla rakennus peruskorjataan ja muokataan asuinkäyttöön soveltuvaksi.  Rakennus on ollut valtiolla toimistokäytössä, ja uudistukset on toteutettava suojelunäkökohdat huomioon ottaen. Kauppahinta oli 21,5 milj. euroa. 

Mikä on talon tulevaisuus?

Vuonna 1889 rakennetulla talolla on pitkä ja värikäs historia. Talo on toiminut mm. tsaarin valtiollisen poliisin päämajana sekä Mannerheimin johtaman Puolustusneuvoston toimistona ennen sotaa. Tulevat muutostyöt toteutetaan talon historiaa ja arvoa kunnioittaen. 

- Tämä on ainutlaatuinen projekti Helsingissä. Hankkeessa yhdistyy arvokas kaupunkihistoria ja nykyaikainen, kansainvälinen tapa asua. Teettämämme tutkimuksen mukaan tulevat asukkaat arvostavat talon tarinaa, kiinteistön suomaa yksityisyyttä, arvokkuutta ja uudenlaisia asumisen ratkaisuja. Taloon tulee muun muassa nykyaikaisia concierge-palveluita, Kati Ståhlberg Grand Residence Developmentistä kertoo.

Kiinteistön uudistustyöt kestävät noin kaksi vuotta. Valmistuttuaan Grand Residence 21 vaikuttaa myös koko alueen luonteeseen.

- Talon kivijalkaan tulee ravintoloita, kahvila ja erilaisia liiketiloja. Grand Residence 21 siirtää Korkeavuorenkadun hienostuneen katuelämän alkupisteen aivan uuteen kohtaan, lähemmäksi keskustaa, Kati Ståhlberg jatkaa. 

 

Lisätietoja:


Kati Ståhlberg, Grand Residence Development Oy, kati.stahlberg@grandresidence.fi

puh. +358 400 729333

 

Mauri Sahi, Senaatti-kiinteistöt, Mauri.sahi@senaatti.fi p. 0400 376303

 

Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija, jonka vastuulla on myös valtion kiinteistövarallisuuden myynti. Senaatti-kiinteistöt on julkinen toimija, joka noudattaa myynneissä avointa ja syrjimätöntä menettelyä. Kohteet myydään pääsääntöisesti tarjousten perusteella ja niistä ilmoitetaan julkisesti. Lisätietoja www.senaattimyy.fi ja www.senaatti.fi


Grand Residence Development Oy on yhtiö, joka on keskittynyt ainutkertaisten kiinteistöjalostushankkeiden toteuttamiseen ja asiakkaiden tarpeiden mukaisten korkealaatuisten ja nykyaikaisten asumiskonseptien kehittämiseen. Lisätietoja hankkeesta www.grandresidence.fi ja www.grandresidence21.fi


              

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs